zdrowia. Ponadto morele podobnie, jak rokitnik polecane są na nadkwasotę. Zimą nie mamy, aż tak dużego dostępu do świeżych owoców, jak latem, czy jesienią, dlatego warto urozmaicać dietę przetworami, owocami suszonymi, czy liofilizowanymi. Jednak o tej porze roku często sięgamy po świeże cytrusy, ja dziś użyłam kumkwatów, które są wyjątkowo aromatyczne i można je jeść ze skórką, pamiętajcie tylko
Quinoa Raz!makaronem to sos pomidorowy, mocno czosnkowy z tuńczykiem i anchois. Przypomina puttanesca . Jeśli znacie to danie to przepis na pewno Wam przypadnie do smaku. Anchois to francuska nazwa na przetwory z solonej sardeli jednak samo anchois wywodzi się z Hiszpanii. Natrafiłam w sklepie właśnie na hiszpańskie anchois, które okazały się bardzo smaczne. Anchois są słone i pikantne, dlatego używam
codojedzeniazimą warto przygotowywać rozgrzewajace dania. Ten paprykowy sos jest na bazie pysznej pasty paprykowej , oraz sosu sweet chili które przygotowałam latem do słoików na zimę. Warto robić samemu przetwory do słoików, zimą nie tracimy pienię dzy na drogie warzywa. A papryka jest zimą bardzo droga. Gęste sosy paprykowe z mięsem mielonym są idealnym dodatkiem do makaronów, czy wszelakich klusek, kopytek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPosypujemy danie przed podaniem orzechami i płatkami. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/dania-z-kasza/kasza-jaglana-slodko-2/ MieszamWGarnku Artykuł Kasza jaglana na słodko pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkukolor ok 15-20 min w 180 stopniach. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/kruche-ciastka-monetki/ MieszamWGarnku Artykuł Kruche ciastka monetki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkusosem warzywa. Mieszamy. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-kapusty-pekinskiej-kukurydza-ogorkiem-kiszonym/ MieszamWGarnku Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, ogórkiem kiszonym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupierwsze, ledwo uchwytne oznaki jesieni. Kolejny numer Magazynu Aromat to zapowiedź nadchodzącej jesieni - pachnie jabłkami, szeleści kartkami niczym spadające liście. Pełno w nim przepisów na faszerowane warzywa, kasze, przetwory, małe słodkości oraz kilka moich przepisów z ziemniakami w roli głównej. Znajdziecie tu także kalendarium wydarzeń kulturalno-kulinarnych z naszego regionu na najbliższe 3 miesiące, relację w Pikniku Smakosza, recenzję szaszłykarni
Obiad gotowyPieczemy 45-50 min. Studzimy na kratce. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/na-zakwasie/chleb-zytni-razowy-zakwasie/ MieszamWGarnku Artykuł Chleb żytni razowy na zakwasie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkudużej mandarynki z wydłużoną końcówką, ma soczysty, słodko-kwaśny smak. Owoce można spożywać bez żadnego przygotowania (wystarczy obrać jak każdy cytrus) w sałatkach owocowych, deserach, można również wykorzystać w przetworach (np. dżemie, soku, konfiturach). Cząstki owocu łatwo się oddzielają od siebie. Mineola to jedna z odmian tangerynki, powstała w USA na Florydzie. Nazwa pochodzi od miasta w tym stanie. Mineolę
WojnaNaSmaki.plbarwie. Posiadają mięsisty miąższ i słodki smak. Ta odmiana ma uniwersalne zastosowanie i jest bardzo popularna w Polsce ze względu na smak i cenę. Świetnie nadają się również do przetworów pomidorowych (np. przecieru). Źródło: Biedronka
WojnaNaSmaki.plstopniach do suchego patyczka. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-ucierane/fit-muffinki-bananowe-maslem-orzechowym/ MieszamWGarnku Artykuł Fit Muffinki bananowe z masłem orzechowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuskładniki: 800 g dyni, obranej 1800 g jabłek 200 g cukru 100 ml soku z pomarańczy opcjonalnie: 1 łyżeczka świeżo startego imbiru ziarenka z 1 laski
Domowy Smak Jedzeniacytryny i oliwą. Solimy i pieprzymy. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salata-ciecierzyca-awokado-ogorkiem/ MieszamWGarnku Artykuł Sałata z ciecierzycą, awokado i ogórkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupokruszoną fetą. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/rozgrzewajaca-zupa-krem-burakow-soczewicy/ MieszamWGarnku Artykuł Rozgrzewająca zupa krem z pieczonych buraków i soczewicy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku