Młoda kapusta kiszona. Kiszona kapusta jest pyszna, krucha, delikatna w smaku, najlepsza z moich kiszonek! Polecam inne nasze przepisy na kiszone warzywa: kiszona marchew , kiszone rzodkiewki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzamiennik octu. Otrzymywany jest w procesie fermentacji cukru. Doskonale sprawdza się jako środek zakwaszający, poprawiający walory smakowe i konserwujący. Może być stosowany do marynat, dań z ryb, sałatek, zup, przetworów owocowo-warzywnych, sosów oraz domowego zakwaszania mleka i śmietany. Jest odpowiedni dla wegetarian oraz osób dbających o zdrowie. W rozcieńczeniu z wodą w stosunku 1:1 odpowiada zakwaszeniu octem
Di gotujepieprzem. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/bob-inaczej-czosnkiem-oliwa-koperkiem/ MieszamWGarnku Zapisz Artykuł Bób inaczej – z czosnkiem, oliwą i koperkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkunich lody, musy, kisiele i galaretki. Dodajemy do ciast, drożdżówek i serników. Ja często przygotowuję lemoniady. Ale ponieważ sezon na nie jest bardzo krótki robimy z nich różnego rodzaju przetwory: dżemy, konfitury, kompoty soki czy chutneye. Przepisy na blogu: Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy
Kulinarne przygody Gatitystopniach. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/bulki-miesem-baklazanem-cukinia/ MieszamWGarnku Zapisz Artykuł Bułki z mięsem, bakłażanem i cukinią pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkusięgającą 1932 roku, natomiast od niedawana możemy go podziwiać w nowej, odmienionej szacie! Od teraz na etykiecie Octu spirytusowego 10% będzie widniał napis „Ocet Kielecki”. Zbliża się okres na przetwory ( ajjj, marzy mi się taka pełna spiżarnia ! ) i jest on niezastąpionym produktem przy ich wytwarzaniu. SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * buraki ( upieczone ) – 2 duże szt * świeże sałaty ( masłowa, karbowana … ) * pomidorki
Ostra na SłodkoKwiaty z suszonych owoców ananasa są nie tylko ładne, ale też smaczne. Możemy ich użyć do słodkich wypieków: babeczek, ciast i tortów.
Przepisy Kulinarneeliminuje pierwsze objawy grypy i przeziębienia. Ma właściwości bakteriobójcze i przeciwzapalne. Ponadto czarnuszka poprawia trawienie, ma działanie żółciopędne oraz moczopędne. Czarne nasiona stosuje się jako dodatek do pieczywa, do przetworów warzywnych, do aromatyzowania wina oraz do produkcji oleju. Olej z czarnuszki zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, w tym kwas linolowy i linolenowy; olejki eteryczne mające właściwości bakteriobójcze; a także wiele witamin
wege i kropkapolane bułką z masłem i posypane cukrem. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/delikatne-knedle-twarogowe-truskawkami/ MieszamWGarnku Artykuł Delikatne knedle twarogowe z truskawkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkutruskawkowej przyjemności. Konfitura z truskawek nie wymaga od Was zaopatrywania się w najpiękniejsze, największe i jednocześnie najdroższe truskawki. Na placach i targowiskach można spotkać sprzedawców z owocami na przetwory. Zazwyczaj są one o 30-50% tańsze od regularnych owoców. Nie wyglądają one w koszyczku tak oszałamiająco, ale w słoiku różnicy nie zauważycie. Porady: Syrop klonowy możesz z powodzeniem zastąpić cukrem
Blendmandopiekamy pieczywo. Studzimy na kratce. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/ciabatta-nowy-przepis/ MieszamWGarnku Artykuł Ciabatta – nowy przepis pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuCoś co bez cukru nie mogło by się obejść ;). Cukier konserwuje i sparawia, że w zimie będziemy mogli się cieszyć pysznymi powidłami zrobionymi własnoręcznie. A na przetwory czas najwyższy, bo to już resztki truskawek, więc korzystajmy póki możemy ;) Więcej informacji na stronie: www.uczymyjakslodzic.pl Składniki 2 kg agrestu (u mnie czerwony) 2 kg truskawek 0,5 kg cukru królewskiego Agrest
Idę coś wszamaćnich lody, musy, kisiele i galaretki. Dodajemy do ciast, drożdżówek i serników. Ja często przygotowuję lemoniady. Ale ponieważ sezon na nie jest bardzo krótki robimy z nich różnego rodzaju przetwory: dżemy, konfitury, kompoty soki czy chutneye. Przepisy na blogu: Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy
Kulinarne przygody GatityMus z truskawek i rabarbaru jest świetną bazą do deserów i ciast. Ma dość gęstą konsystencję, którą można dodatkowo zagęścić, dodając do gotowanego musu nieco mąki
Smakołyki BerenikiKiszona marchew najlepsza w smaku jest po 5-7 dniach, jest jeszcze chrupiąca, pachnąca, słodka i delikatna w smaku. Dłużej kiszone marchewki już mi tak nie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię