Pesto z papryki, bakłażana i pomidorów

Pesto z papryki, bakłażana i pomidorów

Pesto z papryki, bakłażana i pomidorów

Zrobiłam sobie takie pesto w sporej ilości do słoików latem ale już zniknęło więc czas robić następne. Zniknęło bo jest pyszne i zajadamy do chleba. Można niedużą ilość zrobić, przełożyć do słoików i przechowywać w lodówce, albo zapasteryzować i przechowywać w piwnicy. Tak czy owak, pesto jest pyszne nie tylko jako dodatek do dań ale również jako smarowidło do chleba. Warto zrobić by cieszyć się pysznym smakiem pesto. Pesto z papryki, bakłażana i pomidorów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.