przetwory z ogórków na zimę - 607 przepisów (strona:33/41)

Ogórki tarte kiszone na zupę 212

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Pomidorów czas. 207

Mam za sobą pierwszy działkowy sezon. Kiedy myśleliśmy kilka lat temu o zakupie działki rekreacyjnej, to taka z założenia miała właśnie być. Rekreacyjna ;) Duuuużo trawy, trochę

bistro mama
Smalec tradycyjny 314

Były kiedyś lata kiedy smalec robiłam dość często. Przygotowywałam także wariacje z pomidorami i papryką, bardzo chętnie jedzone przez moich znajomych i przyjaciół. Teraz nadeszły takie

nietylkopasta.pl
Szparagi marynowane na zimę 169

Szparagi marynowane na zimę. Szparagi w zalewie z białego wina zamiast octu zrobiłam w kwietniu na samym początku sezonu szparagowego, gdyż udało mi się kupić zielone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pietruszkowy napój probiotyczny 265

Składniki :  ok.1 kg pietruszki korzeniowej kilka ząbków czosnku, obranych i pokrojonych wzdłuż na plasterki kilka liści laurowych kilka ziela angielskiego łyżeczka nasion kopru włoskiego korzeń

Proste Potrawy
Sałatka marynowana z leśnych grzybów, marchewki i cebuli 198

Sałatka z marynowanych warzyw z grzybami, marchewką i cebulą Sałatki z marynowanych warzyw i grzybów są świetnym pomysłem nie tylko na zimę. Te słodko-kwaśne, chrupkie

Korniszonki
Sałatka marynowana z leśnych grzybów, marchewki i cebuli 225

Sałatka z marynowanych warzyw z grzybami, marchewką i cebulą Sałatki z marynowanych warzyw i grzybów są świetnym pomysłem nie tylko na zimę. Te słodko-kwaśne, chrupkie

Gotujemy i jemy
Ananaski z cukinii ;) 223

Ananaski z cukinii Słodziutka cukinia w zalewie, bardzo podobna w smaku do ananasa z puszki. Można ją dodawać do ciast, sałatek i deserów. Bardzo smaczna. Polecam

Blog z Apetytem
Grzyby w zalewie octowo-miodowej 268

Grzyby w zalewie octowo-miodowej Świeże grzybki leśne marynowane w zalewie octowej z dodatkiem miodu. Bardzo smaczna i aromatyczna przekąska. Tak przyrządzone grzybki możemy podać do

Blog z Apetytem
SEZON NA BOTWINE - botwinka na zime, przepisy krok po kroku 329

SEZON NA BOTWINĘ Jak przechować botwinkę, aby zimą cieszyć się jej smakiem - przepisy krok po kroku. 1). Najprościej i najszybciej b otwinka w postaci MROŻONEJ JARZYNKI

Moja Książka Kucharska
Sos pomidorowo-paprykowy z nutą imbiru do słoików 233

W ubiegłym tygodniu miałam tyle pracy (na dole postu znajdziecie skład warzyw i owoców zebranych rano i czekających na swoje 5 minut), że nie wiedziałam, w

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 178

równać tym, zrobionym samodzielnie. Jednak i na to znalazł się sposób. W Bukowinie Tatrzańskiej w Restauracji Schronisko Smaków Magda Gessler, według sprawdzonych receptur powstają bowiem naturalne i niezwykle smaczne przetwory. W sklepie zaopatrzą się państwo m.in. w konfitury z truskawek, pigwy, malin lub jagód, a każda z nich to jedynie owoce połączone z cukrem. Długie gotowanie i odparowywanie wody jest(...)bakłażanów są produktami najwyższej jakości, tylko naturalnie pasteryzowanymi. Wśród polskich produktów znajdują się również naturalnie kiszona kapusta z marchewką i odrobiną soli, za to bez dodatku octu oraz niepasteryzowane ogórki, kiszone w naturalnej solance. Schronisko Smaków to również szeroki wybór grzybów m.in. podgrzybków, borowików, rydzów i kurek, zarówno tych marynowanych, w zalewie z przyprawami, jak i naturalne, w solance

Codogara
CZY ZDROWE ODŻYWIANIE JEST DROGIE? MOJE WYDATKI Z CAŁEGO MIESIĄCA 186

ogórkiem kiszonym II Śniadanie:  sałatka z z kaszy gryczanej z gruszką Obiad:  makaron z poprzedniego dnia Kolacja:   koktajl Dzień czwarty : Śniadanie:  kanapki z makrelą i ogórkiem kiszonym II Śniadanie:  sałatka z poprzedniego dnia Obiad:  soczewica na mleczku kokosowym z ryżem Kolacja:   danie z kaszą gryczaną i warzywami Dzień piąty : Śniadanie:  kanapki(...)potraw. Czy mogłabym obniżyć  lub podnieść koszty? Pewnie trochę bym zaoszczędziła, gdybym piła zwykłe, 3 razy tańsze mleko, zamiast roślinnego (wyjaśniłam Wam w pierwszej części wpisu dlaczego unikam przetworów mlecznych). Taniej wyszłoby także gdybym zrobiła własne pesto, hummus i tortille do tacosów z kurczakiem. A co z droższymi produktami? Na rynku dostępne są produkty, które choć niosą za sobą

Powiedz dietom nie
Najlepsze książki o fermentacji 2016 239

Zima to czas, kiedy w moim domu rządzą kiszonki: żurek, kapuśniak i ogórki. Chętniej spędzam wtedy czas w domu, najchętniej z książką pod kocem. Jeśli chcielibyście dokształcić się, albo po prostu spędzić dobrze czas oglądając piękne zdjęcia w książkach kucharskich o kiszonkach, to teraz jest najlepsze na to czas. Polecam Wam 3 nowe, modne książki o fermentacji na długie(...)wszystko co chcieliście wiedzieć o fermentacji, zarówno praktycznie, teoretycznie, pod względem biochemii, ale baliście się zapytać. Zawiera wiedzę teoretyczną np. dlaczego dodaje się sól czy zawierające taninę liście do ogórków, przepisy na kiszone dania i napoje z całego świata, testimoniale osób, którzy namiętnie fermentują i rozwiązania typowych problemów, które mogą się pojawić, gdy zaczniemy sami przygotowywać kiszonki. Zwraca też

Ugotowane pozamiatane
Pasta z nóżek grzybowych – do zapiekanek, pizzy, pasztecików, zupy, sosów itp. 208

Pasta z nóżek grzybowych – do zapiekanek, pizzy, pasztecików, zupy, sosów itp. Zazwyczaj odcinam nóżki od grzybów i wykorzystuje same kapelusze. Marynuje je w zalewie octowej

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania