przepis na racuszki - 500 przepisów (strona:15/34)

Proteinowe fit placuszki kokosowo bananowe z malinami 1479

czas miksując dodawać odżywkę, proszek do pieczenia i po łyżce mąkę kokosową. Na koniec dodać olej kokosowy i jeszcze raz wymieszać mikserem.  Masa ma przypominać zwykłe ciasto na racuszki. Gdyby była za gęsta po prostu dodajcie jeszcze 1 jajko lub więcej śmietanki. Placuszki nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię. Uwaga: Placuszki szybko się rumienią, więc żeby nie przypalić, nie rozgrzewajcie

Marta próbuje
Drożdżowe a'la racuchy 149

Wspaniałe placuszki na śniadanie i kolacje. Można dodać kawałki jabłka, rodzynki, żurawinę. Mnóstwo pomysłów jest na dodatki. Najważniejszą rzeczą w tych racuszkach jest znikomy smak drożdży. Nie lubię jak za bardzo uwydatnia się ich zapach i jak za bardzo je można wyczuć podczas jedzenia. Składniki :  2 i 3/4 szkl. mąki pszennej  30 g drożdży 1,5 szkl. mleka

Różne smaki w kuchni
Twarogowe racuchy. 208

które podałam z domowym kremem czekoladowym i owocami. Mojemu synkowi, który jest wielkim fanem naleśników, racuchów i wszelkich podobnych placuszków bardzo smakowały. Polecam na śniadanie i na deser. Twarogowe racuszki. Składniki na około 16 racuchów: 250 g twarogu (użyłam półtłustego) 2 jajka 120 ml mleka 150 g mąki 3 łyżki cukru ziarenka z połowy laski wanilii lub 2 łyżeczki cukru

Miksturownik
Drożdżowe a'la racuchy 124

dzisiaj jest przedsmak tłustego czwartku :) drożdżowe a'la racuchy . Wspaniałe placuszki , można dodać również kawałki jabłka, rodzynki, żurawinę. Mnóstwo pomysłów jest na dodatki. Najważniejszą rzeczą w tych racuszkach jest znikomy smak drożdży. Nie lubię jak za bardzo uwydatnia się ich zapach i jak za bardzo je można wyczuć podczas jedzenia. Składniki :  2 i 3/4 szkl. mąki pszennej

Różne smaki w kuchni
Placki z kaszy gryczanej i cukinii, z bryndzą 173

Kochamy wszelkie placki, placuszki i racuszki. Na słono i na słodko.  Przygotowałam ich wiosenną wersję. Postanowiłam skorzystać z przepisu z książki "Kuchnia polska. Na słono".  Oczywiście bez wtrętów własnych się nie obyło a placuszki okazały się wilgotne w środku, chrupiące z wierzchu, sycące i pełne smaku. Godne polecenia! Placki z kaszy gryczanej i cukinii, z bryndza

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bardzo szybkie racuchy z jabłkami 98

wszystkie składniki zostaną połączone ze sobą dodajemy jabłko pokrojone w paski.  3. Całość smażymy na rozgrzanej patelni do czasu, aż się zarumienią. Mi z tego przepisu wyszło 18 racuszków.  Jeżeli korzystasz  z moich przepisów, to poproszę o zdjecia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą i jak smakują. Piszcie do mnie na fanpage --->  My world

My World by Dagmara Rek
Racuszki serowe bezglutenowe 170

Zdrowe śniadanie do przygotowania w 30 minut? Proszę bardzo....oto pyszne, sycące i zdrowe racuszki serowe. Składniki: 250 g sera białego 2 jajka 2 łyżki dżemu Łowicz 100% z rokitnika garść rodzynek 2 łyżki mąki kukurydzianej olej kokosowy do smażenia cukier puder do posypania Przygotowanie: Do miseczki przekładamy ser i rozdrabniamy go widelcem. Następnie dodajemy jajka, dżem z rokitnika, rodzynki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pączki zestawienie przepisów + Pancake Day :) 118

pączki ser(k)owe PANCAKE DAY :) Jabłka w cieście z sosem karmelowo kokosowym Naleśniki z twarożkiem i owocami w syropie Placuszki jogurtowe z sosem mandarynkowym Racuszki serowe z morelą Placuszki z mąki owsianej, amarantusem i kokosem Placuszki owsiane z dodatkiem siemienia lnianego z dżemem

coolinarny
Drożdżowe racuchy serowe z jabłkiem i gruszką 203

dziś Wam pokazać. Cóż, niestety nic z tego. Ale to co zaplanowałam prędzej czy później upiekę i opublikuję. A tymczasem na Walentynki można też przygotować proste i pyszne racuszki. Przy smażeniu można nadać im kształt serduszek, nie będzie to takie trudne, a efekt zachwyci każdego! Smak na racuchy chodził za mną już od półtorej tygodnia lub dłużej. Miały być tylko

Anioszek w kuchni
Racuchy drożdżowe z jabłkami na śmietanie 147

ramach sprzątania lodówki z produktów, których żywot dobiegał końca usmażyłam racuchy. Zwykle ciasto na racuszki przygotowuję na mleku lub kefirze z dodatkiem proszku do pieczenia, ale takie na drożdżach pamiętam z dzieciństwa. Są najlepsze, zwłaszcza z grubo krojonymi jabłkami. Składniki: 250 g (pełna szklanka) gęstej, kwaśnej śmietany 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka 2/3 szklanki mleka

Czerwień i błękit
PUSZYSTE RACUCHY Z DYNI Z RICOTTĄ I MĄKĄ GRYCZANĄ 115

kobieca) decyzja: to chyba już.  Zerwaliśmy ją. Przyniosłam do domu. Zachwyt trwał dopóki nie odpowiedziałam na pytanie co z niej zrobimy. Jak to co? Wszystko. Ciasteczka, zupę, sos, racuszki… Wykrzywione miny Maluchów i głośne "bleee". "To niedobre "-nie uwierzyli, że w zeszłym roku zajadali się dynią. Moje dzieciaczki uwielbiają racuchy-  spróbujmy od tego. Przygotowałam ciasto, zaczęłam smażyć. Cały

OliveandThyme
RACUCHY W SŁONEJ ODSŁONIE 233

dodać do reszty. Ubić sztywną pianę z białek. Przełożyć do reszty składników i mieszać delikatnie łyżką do momentu, aż wszysto się połączy. Na rozgrzany olej nakładać ciasto formując racuszki. Obsmażyć z dwóch stron. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy w celu odsączenia tłuszczu. Można górę polać keczupem. Smacznego

kuchniabellissima.wordpress.com
Placuszki kasztanowo jabłkowe bez glutenu, mleka i jajek 153

Bezglutenowe, bezcukrowe, bezmleczne i bezjajeczne racuszki z mąki kasztanowej i musu jabłkowego. Dla mnie pycha! Przepis źródłowy. SKŁADNIKI: 80 g mąki kasztanowej 20 g mąki z tapioki 3/4 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 100 ml domowego mleka kokosowego 100 ml domowego musu z deserowych jabłek (bez cukru) 25 g oleju kokosowego + do smażenia do podania śmietanka kokosowa

Kuchenne zapiski Edyty

Proponowane wyszukiwania