czosnku Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pikantna wieprzowina w pomidorach Pizza z boczkiem Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Ratatuja z bobem Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Tagliatelle
Moja smaczna kuchniadrożdży 1/2 łyżeczki cukru 1 szklanka mleka mąka puszysta wrocławska do naleśników Lubella sól, pieprz czosnek granulowany zioła prowansalskie słodka papryka curry dodatki: 1/2 … Czytaj dalej Racuszki drożdżowe z warzywami
czarrna od kuchnirozgrzej. Łyżką nakładaj ciasto na rozgrzaną patelnie. Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z jogurtem i miodem. Ciasto można przechować przez noc w lodówce i rano smażyć racuszki. Smacznego
Kuchnia bezglutenowaMorele obtaczaj obficie w cieście drożdżowym i kładź na rozgrzaną patelnie. Smaż z obu stron na złoty kolor. Ciasto można przechować przez noc w lodówce i rano smażyć racuszki. Smacznego
Kuchnia bezglutenowadodatkiem jabłka i płatków owsianych sprawia, że to propozycja na zdrowe i przepyszne śniadanie lub podwieczorek. Ciasto można przechować przez noc w lodówce i rano smażyć racuszki. Zapewniam, że zakochacie się w nich od pierwszego kęsa! SKŁADNIKI na 2 porcje: 50 g mąki kukurydzianej drobnej 70 g mąki ryżowej drobnej 40 g bezglutenowych płatków owsianych np. Pięć Przemian
Kuchnia bezglutenowaszklanka mąki puszystej do naleśników Lubella 2 jajka po pół łyżeczki proszku do pieczenia i sody 1 cukier waniliowy 3 łyżki masła orzechowego 1 … Czytaj dalej Puchate racuszki z masłem orzechowym
czarrna od kuchniznów pędzimy do Grecji! Co w menu tym razem?! Przepyszne Tiganites czyli greckie racuszki! Niewielkie, niezbyt słodkie, idealne na śniadanie albo podwieczorek. Podaje się je najczęściej z dodatkiem miodu , orzechów i gęstego, greckiego jogurtu. Smakuję fantastycznie, robi się je błyskawicznie i są fajnym pomysłem zarówno dla dzieci, jak i dorosłych! Tiganites już w Grecji podbiły moje serducho – teraz mogę
Ostra na Słodkosezonie zimowym będzie w sam raz do naleśników, racuszków, placuszków czy chałki :) Składniki: 1 kg jabłek cukier do smaku 1 galaretka cytrynowa Sposób przygotowania: 1. Obrane jabłka kroimy na ćwiartki, przekładamy do garnka z grubym dnem, dolewamy trochę wody i dusimy, aż się całkowicie rozpadną. 2. Do jabłek dodajemy cukru do smaku, mieszamy, by dokładnie się rozpuścił. Chwilę dusimy
Kuchnia domowa Anizapraszam na bardzo lekkie racuszki z jabłkami , bardzo smaczne i delikatne , można podać z sosem malinowym , truskawkowym , bądź z musem ze świeżych owoców , smakuje bardzo fanie . Składniki 0,5 kg mąki typ 405 2 jajka 10 dag drożdży 5 łyżeczek cukru 5 kropel zapachu śmietankowego 1 łyżeczka cynamonu 2 średnie jabłka
Mój SmakCały mój ogródek obrodził w przepiękne, duże cukinie. Zjadam je w formie racuszków , jako dodatek do makaronu, albo tez w postaci zup. Dziś mam dla Was przepis na przepyszną zupę – krem z cukinii z dodatkiem ziemniaków oraz prażonych pestek dyni, które nadają zupie jeszcze lepszy smak i fajny aromat. Zupę robi się niezwykle szybko i jest bardzo sycąca. Fajny
Ostra na Słodkouwielbiam cukinię! Co roku sadzę ją razem z dynią w swoim ogródku i z utęsknieniem wypatruję tych pierwszych sztuk, z których będę mogła przygotować ulubione racuszki! Są świetnym zamiennikiem dla placków ziemniaczanych. Świetnie smakują zarówno solo, jak i np. z sosami : grzybowym, koperkowym czy też jogurtowo-czosnkowym. Są chrupiące i bardzo łatwe do zrobienia! Idealne na obiad! Polecam! SKŁADNIKI: * średnia
Ostra na SłodkoTakie placuszki są idealną alternatywą dla zwykłych racuszków i jednocześnie doskonałym sposobem na wykorzystanie zbędnych białek. Smakują rewelacyjnie - jak delikatna, kokosowa pianka. Możecie je podawać z ulubionymi dodatkami, choć przyznam, że nawet w wersji solo znikają wręcz ekspresowo! (6 sztuk) 2 białka (duże) 3 łyżki cukru pudru (płaskie; u mnie zmielony ksylitol) 1-2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek wiórek
Di gotujeJest jest jest! Wreszcie w moim ogródku wyrosła pierwsza cukinia! Odrazu popędziłam do kuchni, by przygotowań z niej ulubione placuszki / racuszki! Są delikatniejsze niż placki ziemniaczane i troszkę mniej chrupiące, ale równie pyszne! Świetnie smakują z kleksem dobrej, kwaśnej śmietany, wędzonym łososiem i pachnącym koperkiem. Takie połączenie idealne zarówno na obiad, jak i np. kolację na ciepło. Świetnie sprawdzą się
Ostra na SłodkoJest jest jest! Wreszcie w moim ogródku wyrosła pierwsza cukinia! Odrazu popędziłam do kuchni, by przygotowań z niej ulubione placuszki / racuszki! Są delikatniejsze niż placki ziemniaczane i troszkę mniej chrupiące, ale równie pyszne! Świetnie smakują z kleksem dobrej, kwaśnej śmietany, wędzonym łososiem i pachnącym koperkiem. Takie połączenie idealne zarówno na obiad, jak i np. kolację na ciepło. Świetnie sprawdzą się
Ostra na Słodkomoskolach wiem tyle, co o odłowie tołpygi w Chinach... Jadłam je dwa razy w życiu. Pierwszy raz w pensjonacie w Murzasichlu i wtedy powiedziałam do dzieci: wow, dzisiaj są racuszki na obiad! Nie muszę chyba pisać jakie było ich zdziwienie kiedy zamiast słodkich drożdżowych racuchów spróbowali czegoś, co w smakowało jak usmażona śląska kluska ;) Drugi raz zamówiłam w restauracji
bistro mama