przepis na racuszki - 500 przepisów (strona:17/34)

Ryż, jabłko i czekolada czyli puszyste placki z resztek. 174

placuszki obracać. Drugą stronę dopiekamy już bez przykrycia. Układamy na kratce aby odparowały, a gdy lekko ostygną polewamy czekoladą (z sokiem i olejem)  rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Placuszki - racuszki wyrośnięte, puchate i delikatne. To za sprawą ryżu, który tak naprawdę jest mało wyczuwalny. Kto lubi bardziej słodkie rzeczy, może sobie spróbować pierwszej partii. I jeśli zajdzie potrzeba można dosłodzić

Dieta moja pasja
Placuszki z dynią i jogurtem 143

antyplacuszkowców. Moja córka przez pewien czas należała do tych drugich i wszelkiego rodzaju placuszki musiałam zjadać za nią. Na szczęście się to zmieniło i już zjada z nami placuszki, racuszki i inne tym podobne :). Placuszki są bez cukru i soli, by były jak najlepsze dla dzieciaków, natomiast jeśli po usmażeniu będziemy chcieli je sobie dosłodzić to polecam domowy dżem, syrop

Mania Wypiekania
RACUCHY Z JABŁKAMI 337

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Przepisy kulinarne babci Antoniny
81 pomysłów na ciepłe kolacje 430

Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Ratatuja z bobem Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami z czosnkiem Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa

Moja smaczna kuchnia
Racuchy z gruszką i imbirem 197

około 15 minut. Na patelnię wlać olej, na wysokość 3-4 cm, rozgrzać. Wykładać porcje ciasta. Smażyć na złoty kolor (po około 1-2 minuty na każdą stronę). Usmażone racuszki wykładać na papierowe ręczniki, oprószyć cukrem pudrem. Podawać ciepłe. Smacznego :) Bawię się razem

Domowa cukiernia Ewy
Racuchy z jabłkami 160

Drożdżowe racuchy z jabłkami Moim kolejnym przepisem z jabłuszkami są racuszki drożdżowe, pomysł przyszedł bardzo szybko, kiedy z 10 jabłek które miałam 8 zużyłam do  Szarlotki , zostały 2 więc kiedy ciasto się piekło zabrałam się za robienie ciasta na racuchy.  Przepis jest bardzo prosty. A pulchne racuchy znikną ze stołu w bardzo szybkim tempie. :) Przepis: Składniki: (20 racuchów

Mój pomysł na
Racuszki z patisonem na słodko 148

Racuszki z patisonem na słodko? Czemu nie :) ! Sama jestem zdziwiona jaki pyszny efekt wyszedł z tej kombinacji :) Składniki: 25 dag mąki 15 dag mąki kukurydzianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 mały patison 400 ml mleka 2 jajka 2 cukry waniliowe 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli tłuszcz do smażenia Wykonanie: Mąkę kukurydzianą zalać dwoma filiżankami gorącej wody i odstawić

Tradycyjna Kuchnia
16 przepisów z orzechami 126

miodzie Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Surówka z dyni z rukolą i orzechami Surówka z marchewki

Moja smaczna kuchnia
Regionalne Smaki. Zaproszenie. Ruchanki Kociewskie 186

zaczyn drożdżowy i  rozbite jajka.  Ciasto dokładnie wymieszać łyżką, przykryć ściereczką, pozostawić do wyrośnięcia (aż podwoi objętość). Wyrośnięte ciasto nakładać małymi porcjami na patelnię z rozgrzanym olejem. Racuszki smażyć z obu stron na średnio rozgrzanej patelni. Racuchy podać na ciepło z konfiturami lub posypane cukrem pudrem. Smacznego

Codziennik Kuchenny
Ruchanki Kociewskie. Regionalne Smaki. Maj 180

zaczyn drożdżowy i  rozbite jajka.  Ciasto dokładnie wymieszać łyżką, przykryć ściereczką, pozostawić do wyrośnięcia (aż podwoi objętość). Wyrośnięte ciasto nakładać małymi porcjami na patelnię z rozgrzanym olejem. Racuszki smażyć z obu stron na średnio rozgrzanej patelni. Racuchy podać na ciepło z konfiturami lub posypane cukrem pudrem. Smacznego Ruchanki Kociewskie na innych blogach: Moje domowe kucharzenie nie-ład mAlutki

Codziennik Kuchenny
Puszyste racuszki na śmietance 439

delikatnych racuszków dawno nie jadłam :) Puszystość zawdzięczają ubitej bitej śmietanie. Mmmmniam ! Składniki: 20 dag mąki 8 dag cukru 5 jajek 6 łyżek mleka 200 ml śmietanki 36% masło szczypta soli cukier puder Wykonanie: Mąkę wymieszać dokładnie z cukrem, żółtkami, mlekiem i solą do smaku. Następnie dodać do masy sztywno ubite białka oraz ubitą śmietankę, delikatnie wymieszać. Wylewać na rozgrzaną patelnię

Tradycyjna Kuchnia
76 przepisów na jesienne obiady 148

czosnku Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pikantna wieprzowina w pomidorach Pizza z boczkiem Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Ratatuja z bobem Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Tagliatelle

Moja smaczna kuchnia
Racuszki drożdżowe z warzywami 168

drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1 szklanka mleka mąka puszysta wrocławska do naleśników Lubella sól, pieprz czosnek granulowany zioła prowansalskie słodka papryka curry dodatki: 1/2 … Czytaj dalej Racuszki drożdżowe z warzywami

czarrna od kuchni
Bezglutenowe racuchy z jagodami i malinami 114

rozgrzej. Łyżką nakładaj ciasto na rozgrzaną patelnie. Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z jogurtem i miodem. Ciasto można przechować przez noc w lodówce i rano smażyć racuszki. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe racuchy z morelami 154

Morele obtaczaj obficie w cieście drożdżowym i kładź na rozgrzaną patelnie. Smaż z obu stron na złoty kolor. Ciasto można przechować przez noc w lodówce i  rano smażyć racuszki. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa

Proponowane wyszukiwania