Bakłażany w parmezanowej panierce
Bakłażany w parmezanowej panierce
Bakłażan, zwany również oberżyną czy gruszką miłosną, pochodzi z Indii, ale w polskiej kuchni gości od dawna. Poza walorami smakowymi bakłażan ma również sporo zalet zdrowotnych. Zawiera dużą ilość potasu, fosforu, żelaza i wapnia oraz witaminę A, C i witaminy z grupy B. Moja propozycja to połączenie aromatycznego bakłażana z ostrym parmezanem w formie smażonych racuszków. Nowe wyzwanie smakowe! Składniki: • 2 bakłażany • 100 g startego parmazanu • 3... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu To co kocham
Autor
Goszka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
gruszka, sosy, sos czosnkowy
Inne przepisy z To co kocham
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję