przepis na pizze - 4500 przepisów (strona:128/300)

Pizzerinki z szynką 159

którzy mnie znajdą doskonale wiedzą , że z pizzy to ja najbardziej lubię ciasto.Im grubsze – tym lepsze!Mięciutkie , delikatne , puszyste – takie najbardziej mi smakuje i takie też najczęściej przygotowuję.Dziś mam dla Was przepis na swoje ulubione pizzerinki – z szynka i warzywami.Spróbujcie!    SKŁADNIKI:( 6 szt )CIASTO:- mąka – 200 g- letnia niegazowana woda mineralna

Ostra na Słodko
Calzone z mięsem i warzywami 140

Calzone chyba wszyscy znamy! Wielki pieróg wypełniony po brzegi farszem jest świetną alternatywą dla pizzy. Nie wymaga wiele pracy a syci na długie godziny! Trochę mięsa … mieszanka przeróżnych warzyw … i odrobina sosu sprawią , że choć przez chwilę poczujemy się jak w najlepszej pizzerii ;)  Składniki:Ciasto:- drożdże – 30 g-mąka – 2 szklanki– cukier – 1 łyżeczka– sól – 1 łyżeczka

Ostra na Słodko
FOCACCIA Z ROZMARYNEM I OLIWKAMI 155

Focaccia jest specjałem kuchni włoskiej.Jest to rodzaj pieczywa / ciasta , które może byc jednocześnie podstawą pizzy ( ale bez sosu i dodatków ).Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą – z solą, ziołami ( np. rozmarynem , szałwią ) … polanej oliwą … z suszonymi pomidorami i oliwkami.Przeważnie podaje się ją na ciepło dla zaspokojenia głodu przed daniem głównym.Ja pierwszy

Ostra na Słodko
Pieczone pierogi z nadzieniem z brokuła i fety 184

takie pierogi  sprawdzą się podczas świątecznych spotkań z rodziną, ale też na sylwestrowym party...  Nadzienie: kilka różyczek brokuła, 250 g fety 2 ząbki czosnku, pieprz, tymianek, zioła do pizzy Ciasto: 500 g mąki, 100 g miękkiego masła, 2 żółtka, 1 jajko, 40 g drożdży, płaska łyżeczka cukru, 1/2 szklanki mleka, kwaśna śmietana, sól do smaku. Białko i łyżka mleka

Czerwień i błękit
Drożdżowe Warkocze - Paluchy z Ziołami Prowansalskimi 336

wyglądających warkoczy to idealny dodatek do sałatek czy też przystawek. Sprawdzą się również jako odrębna przekąska podana z ulubionymi sosami. Paluchy drożdżowe to nic innego jak tradycyjne ciasto na pizze z dodatkiem ziół prowansalskich splecionych w formie warkoczy. W smaku delikatne, puszyste, a przy tym chrupiące i bardzo smaczne. Bardzo prosta przekąska, która zaspokoi niejedno podniebienie.Drożdżowe Warkocze Paluchy

Słodka Strona
Sos czosnkowy 299

mój kochany i banalnie prosty przepis na sos czosnkowy, który jest świetnym dodatkiem do większości potraw! Nieodłączny składnik pizzy, zapiekanek, a także można nim polać mięso, czy brokuły. Jest przepyszny!Składniki:jogurt grecki (lub inny gęsty jogurt naturalny) 3 łyżkimajonez 1 łyżka1 ząbek czosnkupieprz, sólewentualnie zioła (według uznania)Wykonanie:Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z pozostałymi składnikami. Najlepiej

Anielska Kuchnia Ani
Makaron z pomidorowym pesto 228

smaku nadają mu orzechy brazylijskie – jak spróbujecie nie zechcecie już pesto ze słoika. Oczywiście możecie go używać nie tylko do makaronu – świetnie nada się jako sos do pizzy, na kanapki czy do zapiekania w nim ryb lub kurczaka. Danie według przepisu mojego męża – tak więc każdy facet sobie z nim poradzi.Składniki:400-500 g makaronu tagliatelle

Poezja smaku
Placki z warzywami na cieście francuskim 213

Pizza dla leniuszków z dużą ilością warzyw. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego mrożonego lub domowego 200 g sera mozarella cebula cukinia papryka kilka pieczarek 2-3 ząbki czosnku majeranek, rozmaryn, sól, pieprz olej  surowe jajko Podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem pokrojone warzywa: najpierw cebulę i pieczarki a następnie cukinię, czosnek i paprykę. Ciasto francuskie kroimy na trójkąty. Na brzegach

prawdziwe jedzenie
Focaccia z pomidorami, olliwkami i mozzarellą 168

Składniki: 25 g drożdży 400 ml wody 4 szklanki mąki ok. 50 ml oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 2 łyżki włoskich ziół lub przyprawa do pizzy ok. 1 kg mąki pszennej po pół słoiczka zielonych i czarnych oliwek opakowanie mozzarelli mini kilka pomidorów śliwkowych - dałam pomarańczowe Drożdże rozpuścić w 1/2 szklanki wody. W misce wymieszać mąkę z solą

Czerwień i błękit
Wytrawne kwiatki 196

innego ciasta..i użyłam wędliny z dodatkami [ warzywami].. 40 dag mąki 1 jajko 3 dkg drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 szkl. mleka  2 łyżki oleju przyprawa do pizzy dowolna wędlina w plasterkach o okrągłym kształcie dopasowanym do wielkości np.szklanki lub kubka białko do posmarowania  Drożdże rozrobić w mleku, dodać mąkę, sól, cukier , olej i przyprawę.Wyrobić gładkie

Moje domowe kucharzenie
Vama Veche i rumuńskie tocana de legume cu orez 54

Obok macie serię fortyfikacji. Kicz i tandeta w Vama Veche ma też swoje odzwierciedlenie w kuchni. Raczej nic rumuńskiego nie zjecie. Króluje kuchnia śródziemnomorska i to w najgorszym wydaniu. Pizza, kebab ewentualnie pasty, z czego te może i są OK, ale poza basenem morza śródziemnego kuchnia włoska jest kiczowata. Generalnie ten sam problem co w Polsce, zero lokalnych dań. Ceny

Kryzysowa Książka Kucharska
Rukola, kurczak, ananas, chipsy, pomidory, feta 55

także wykorzystywana w kuchni jako składnik różnorodnych potraw. Jej wyrazisty smak doskonale komponuje się z różnymi składnikami, tworząc unikalne połączenia smakowe. Rukola jest często stosowana w sałatkach makaronach pizzy, a nawet w daniach mięsnych. Warto wspomnieć, że rukola jest też uprawiana w uproszczonej formie w domowych warunkach. Jej nasiona łatwo można znaleźć w sklepach ogrodniczych a uprawa w doniczce

RafalCook
Dania dla dzieci 48

szybki sposób możemy wykonać gniazdka w dwóch smakach, moja propozycja to krem śmietankowy z owocami i krem snickers. Niebo w ustach!   Babeczki pizzerinki Przepis tutaj (KLIK) Smakują jak pizza, ale są w bardziej poręcznej wersji. Świetnie sprawdzą się jako przekąska na przyjęciu albo na wynos do szkoły. Są wyśmienite zarówno na ciepło jak i na zimno.   Rogaliki zatapiane

Blog z Apetytem
Sos tysiąca wysp – oryginalny przepis 47

Oryginalny przepis na doskonały domowy sos tysiąca wysp , czyli idealny i bardzo prosty w przygotowaniu dodatek do burgerów, pizzy, tortilli, jajek oraz sałatek. Sos z tysiąca wysp jest przygotowany z mieszanki majonezu i przecieru pomidorowego, zagęszczony jajkiem na twardo i pogłębiony smakiem octu oraz ogórkowych pikli. W przeciwieństwie do sosu amerykańskiego jest dużo łagodniejszy w smaku. Charakteryzuje się kremową konsystencją

Kuchnia Na Wypasie

Proponowane wyszukiwania