przepis na pizze - 4500 przepisów (strona:137/300)

Parówki w cieście francuskim 400

Parówki zapiekane w cieście francuskim lub taka troszkę inna pizza. Pięknie się prezentuje i dobrze smakuje.  Szybko się robi, a jeszcze szybciej znika. Idealne na kolacje czy przekąskę na ciepło. Można wykorzystać do tego kabanosy lub inne cienkie kiełbaski. Sos możecie zrobić również swój ulubiony. Mam nadzieję, że spodoba Wam się pomysł na takie jedzonko. Składniki 2 ciasta francuskie

O kuchni z uczuciem
Szarpańce makaronowo- drobiowe 201

Pamiętacie jak kilka tygodni temu pokazywałam Wam pizzę serowo- makaronową ? Wspominałam wtedy, że do głowy wpadł mi jeszcze inny pomysł, na kotleciki szarpane. Chodziło mi głównie o to, by kawałek mięsa przemycić moim dzieciom.I najważniejsze, że się udało, bo Adaś to normalne, że je co popadnie, ale Oluś z jedzeniem w ręce to naprawdę rzadki okaz :D By było zdrowiej

Kuchnia w czekoladzie
Owsianka budyniowa z ananasem 221

załagodzić ból po ukąszeniu pszczoły, zmieszaj równe części cukru i wody i nałóż na ugryzione miejsce. Pozostaw na 20 minut. Działa fantastycznie. Chłodzenie poparzonego języka - Gorąca kawa? Skwiercząca pizza? Następnym razem, kiedy poparzysz sobie język, lub zjesz coś bardzo ostrego, zacznij szybko ssać cukier, a uśmierzysz kłujący ból niemal natychmiast. Wertując informację o cukrze, posiłkowałam się takimi źródłami jak: portal.abczdrowie.pl

Grunt to przepis!
Tarta francuska z grillowanym bakłażanem 220

plastry bakłażana, posypać solą i oregano i upiec na patelni grillowej z każdej strony, aż będzie miękki. Wyjąć podpieczone ciasto, rozsmarować na nim pesto zostawiając brzegi (jak w pizzy), na wierzchu ułożyć plastry bakłażana, a następnie pokruszony ser feta. Wstawić ponownie do piekarnika na kilka minut, aby całość się podgrzała. Przed podaniem udekorować listkami bazylii lub mięty, pokroić i podawać

wyzwania kuchenne
Pieczarki z grilla, z mozzarellą i szynką szwarcwaldzką 236

Pieczarki z grilla, z mozzarellą i szynką szwarcwaldzką. Są miękkie, soczyste i pyszne. Smakują troszkę jak pizza. Uwielbiam tą ciągnącą się mozzarellę. Charakteru tej potrawie grillowej nadaje wyrazista w smaku szynka szwarcwaldzka. Składniki: 10 większych pieczarek 2 łyżki oleju sól i pieprz 1 mozzarella 1 łyżka oliwy extra vergine 2 duże ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich

Smak mojego domu
Placki z cukinii i kukurydzy Bonduelle 161

Bonduelle kukurydza złocista, wykorzystywana w kuchni do wielu potraw ale głównie do sałatek lub pizzy. Ja postanowiłam zrobić jeszcze jedną wersję placuszków z dodatkiem kukurydzy tym razem w połączeniu z cukinią. I wiecie co?!  Jak zawsze okazał się to strzał w 10! Polecam wypróbować ;) A czy wiesz,że... Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw

Życie zaczyna się w kuchni
Truskawkowe tiramisu z jaglano-cytrynowym kremem, Apple Pie (Seinfeld) 249

biszkopty + dżem truskawkowy + krem jaglano-cytrynowy + plasterki truskawek +  podłużne  biszkopty + dżem truskawkowy + krem jaglano-cytrynowy + całe truskawki. The Pie (season 5, episode 15) Whether it’s a pizza pie or a standard pie, if someone’s going to refuse it outright, they should give some form of explanation as opposed to simply staring at the thing

Qlinarnie i Qlinarnie
JAMAR - pyszne produkty na każdą okazję 179

więcej o produktach , które mam przyjemność testować: KUKURYDZA KONSERWOWA JAMAR   Kukurydza jest bardzo dobra jest krucha i odpowiednio słodka.  Moje zastosowanie: ☛ sałatki ☛zupa kukurydziana ☛zapiekanki, tarty,pizze ☛farsze do pierogów, pasztecików ☛dodatek do makaronów , ☛dania jednogarnkowe KETCHUP  ŁAGODNY MILD  Jeden z moich ulubionych ketchupów. Jest gęsty , odpowiedni smak pomidorów . Z czystym sumieniem polecam.  Moje

Gotowanie Patki
Spaghetti w bolońskim klimacie 167

Zaraz obok pizzy jest to jedno z najbardziej popularnych włoskich dań. Ten niezwykle aromatyczny mięsny sos pochodzi z Bolonii, jednak uwierzcie mi, że spaghetti z tym sosem tam nie uświadczycie. To ragu zawsze serwowane jest tam z makaronem typu tagliatelle. Zapytacie pewnie- jaka to różnica... ano dla miłośników włoskiej kuchni ogromna, tradycja to tradycja! Podobno pierwotny przepis nie zawierał pomidorów

Pichceniomania
Drożdżowe rogaliki z owocowym dżemem 146

godz.). Po tym czasie ciasto dzielę na 3 części i każdą z nich wałkuję na stolnicy, tworząc koła. Z każdego koła tworzę 8 trójkątów (tak, jakbym kroiła okrągłą pizzę), wykładam łyżeczkę dżemu i zwijam, tworząc rogaliki. Układam na blaszce i pozostawiam kolejną godzinę do wyrośnięcia. Piekę ok. 30 minut w temp. 170'C (grzałki góra- dół ). SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Chlebki Naan 142

godzinę, do momentu podwojenia przez niego swojej objętości. Kiedy nasze ciasto wyrośnie, nagrzewamy piekarnik do maksymalnej temperatury (u mnie 250°C). Najlepiej do pieczenia tych chlebków użyć kamienia do pizzy, ale jeśli go nie macie nie martwcie się i po prostu nagrzejcie Waszą blachę. Gdy ciasto urośnie wyrabiamy je jeszcze przez 2 minuty i dzielimy na 10 równych części formując

PatiGotuje
Krem pieczarkowy z czosnkowymi grzankami 149

kupiłam kostkę do domowej uprawy pieczarek. Kostka jest tak plenna, że brakuje mi już pomysłów co zrobić z grzybami. Z części plonów zrobiłam już kilka sosów pieczarkowych, faszerowane pieczarki, pizzę, zapiekankę XD Nadal jednak pojawiają się nowe grzyby, więc tym razem (aby wykorzystać większą ilość) przygotowałam zupę, a resztę pieczarek cieniutko pokroiłam i postanowiłam ususzyć. Krem pieczarkowy z czosnkowymi grzankami

PatiGotuje
SZYBKA PIZZA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM ZE SZPINAKIEM, SEREM FETA I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI 226

Ciasto francuskie jest genialne samo w sobie. Wystarczy kilka dobrze dobranych składników i mamy oto takie cudo na obiad lub podwieczorek. Błyskawiczna w wykonaniu i smaczna wersja pizzy a’la tarty z ciasta francuskiego. SKŁADNIKI: (2-3 PORCJE) ·        opakowanie ciasta francuskiego – 275 g ·        160 g szpinaku świeżego

Calzonella.com
Frittata z warzywami i makaronem 247

warzywa z makaronem, następnie rozdrobnić mozzarellę i posypać oregano. Nałożyć pokrywkę i smażyć na małym ogniu do momentu, aż masa się zetnie. Gotową frittatę podawać pokrojoną w trójkąty jak pizzę. Uwagi: Aby frittatę łatwiej się kroiło i nakładało na talerze należy po wyłączeniu palnika i zdjęciu pokrywy chwilę poczekać. Masa zrobi się dzięki temu bardziej "stabilna". #lubelloveinspiracje #lubella

Passions hobbies life
Rogaliki drożdżowe z dżemem agrestowym. 323

podwoi swoją objętość.      Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część formujemy w kulę i wałkujemy na cienki placek. Placek tniemy na 8 równych trójkątów (jak pizzę). Na brzeg trójkąta wykładamy łyżeczkę dżemu i zwijamy tworząc rogalika. Tak powstałe bułeczki układamy na blasze i zostawiamy na około 20 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury

Rozpustne gotowanie