przepis na pizze - 4500 przepisów (strona:144/300)

Pieczarki z grilla, z mozzarellą i szynką szwarcwaldzką 196

Pieczarki z grilla, z mozzarellą i szynką szwarcwaldzką. Są miękkie, soczyste i pyszne. Smakują troszkę jak pizza. Uwielbiam tą ciągnącą się mozzarellę. Charakteru tej potrawie grillowej nadaje wyrazista w smaku szynka szwarcwaldzka. Składniki: 10 większych pieczarek 2 łyżki oleju sól i pieprz 1 mozzarella 1 łyżka oliwy extra vergine 2 duże ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich

Smak mojego domu
Placki z cukinii i kukurydzy Bonduelle 133

Bonduelle kukurydza złocista, wykorzystywana w kuchni do wielu potraw ale głównie do sałatek lub pizzy. Ja postanowiłam zrobić jeszcze jedną wersję placuszków z dodatkiem kukurydzy tym razem w połączeniu z cukinią. I wiecie co?!  Jak zawsze okazał się to strzał w 10! Polecam wypróbować ;) A czy wiesz,że... Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw

Życie zaczyna się w kuchni
Truskawkowe tiramisu z jaglano-cytrynowym kremem, Apple Pie (Seinfeld) 208

biszkopty + dżem truskawkowy + krem jaglano-cytrynowy + plasterki truskawek +  podłużne  biszkopty + dżem truskawkowy + krem jaglano-cytrynowy + całe truskawki. The Pie (season 5, episode 15) Whether it’s a pizza pie or a standard pie, if someone’s going to refuse it outright, they should give some form of explanation as opposed to simply staring at the thing

Qlinarnie i Qlinarnie
Pesto roszponkowo-arachidowe 203

soli szczypta pieprzu Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować na papkę.  Podawać wymieszane z makaronem spaghetti. Można również użyć jako smarowidło do grzanek, chleba czy sos do pizzy. Dodając nieco octu winnego lub jabłkowego i odrobiny miodu uzyskamy doskonały sos do sałatek i surówek

Czerwień i błękit
JAMAR - pyszne produkty na każdą okazję 159

więcej o produktach , które mam przyjemność testować: KUKURYDZA KONSERWOWA JAMAR   Kukurydza jest bardzo dobra jest krucha i odpowiednio słodka.  Moje zastosowanie: ☛ sałatki ☛zupa kukurydziana ☛zapiekanki, tarty,pizze ☛farsze do pierogów, pasztecików ☛dodatek do makaronów , ☛dania jednogarnkowe KETCHUP  ŁAGODNY MILD  Jeden z moich ulubionych ketchupów. Jest gęsty , odpowiedni smak pomidorów . Z czystym sumieniem polecam.  Moje

Gotowanie Patki
Spaghetti w bolońskim klimacie 145

Zaraz obok pizzy jest to jedno z najbardziej popularnych włoskich dań. Ten niezwykle aromatyczny mięsny sos pochodzi z Bolonii, jednak uwierzcie mi, że spaghetti z tym sosem tam nie uświadczycie. To ragu zawsze serwowane jest tam z makaronem typu tagliatelle. Zapytacie pewnie- jaka to różnica... ano dla miłośników włoskiej kuchni ogromna, tradycja to tradycja! Podobno pierwotny przepis nie zawierał pomidorów

Pichceniomania
Drożdżowe rogaliki z owocowym dżemem 122

godz.). Po tym czasie ciasto dzielę na 3 części i każdą z nich wałkuję na stolnicy, tworząc koła. Z każdego koła tworzę 8 trójkątów (tak, jakbym kroiła okrągłą pizzę), wykładam łyżeczkę dżemu i zwijam, tworząc rogaliki. Układam na blaszce i pozostawiam kolejną godzinę do wyrośnięcia. Piekę ok. 30 minut w temp. 170'C (grzałki góra- dół ). SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Chlebki Naan 114

godzinę, do momentu podwojenia przez niego swojej objętości. Kiedy nasze ciasto wyrośnie, nagrzewamy piekarnik do maksymalnej temperatury (u mnie 250°C). Najlepiej do pieczenia tych chlebków użyć kamienia do pizzy, ale jeśli go nie macie nie martwcie się i po prostu nagrzejcie Waszą blachę. Gdy ciasto urośnie wyrabiamy je jeszcze przez 2 minuty i dzielimy na 10 równych części formując

PatiGotuje
Krem pieczarkowy z czosnkowymi grzankami 129

kupiłam kostkę do domowej uprawy pieczarek. Kostka jest tak plenna, że brakuje mi już pomysłów co zrobić z grzybami. Z części plonów zrobiłam już kilka sosów pieczarkowych, faszerowane pieczarki, pizzę, zapiekankę XD Nadal jednak pojawiają się nowe grzyby, więc tym razem (aby wykorzystać większą ilość) przygotowałam zupę, a resztę pieczarek cieniutko pokroiłam i postanowiłam ususzyć. Krem pieczarkowy z czosnkowymi grzankami

PatiGotuje
SZYBKA PIZZA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM ZE SZPINAKIEM, SEREM FETA I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI 192

Ciasto francuskie jest genialne samo w sobie. Wystarczy kilka dobrze dobranych składników i mamy oto takie cudo na obiad lub podwieczorek. Błyskawiczna w wykonaniu i smaczna wersja pizzy a’la tarty z ciasta francuskiego. SKŁADNIKI: (2-3 PORCJE) ·        opakowanie ciasta francuskiego – 275 g ·        160 g szpinaku świeżego

Calzonella.com
Frittata z warzywami i makaronem 224

warzywa z makaronem, następnie rozdrobnić mozzarellę i posypać oregano. Nałożyć pokrywkę i smażyć na małym ogniu do momentu, aż masa się zetnie. Gotową frittatę podawać pokrojoną w trójkąty jak pizzę. Uwagi: Aby frittatę łatwiej się kroiło i nakładało na talerze należy po wyłączeniu palnika i zdjęciu pokrywy chwilę poczekać. Masa zrobi się dzięki temu bardziej "stabilna". #lubelloveinspiracje #lubella

Passions hobbies life
Rogaliki drożdżowe z dżemem agrestowym. 291

podwoi swoją objętość.      Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część formujemy w kulę i wałkujemy na cienki placek. Placek tniemy na 8 równych trójkątów (jak pizzę). Na brzeg trójkąta wykładamy łyżeczkę dżemu i zwijamy tworząc rogalika. Tak powstałe bułeczki układamy na blasze i zostawiamy na około 20 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury

Rozpustne gotowanie
Sos musztardowo-miodowy idealny do mięsa z grilla 193

zabraknąć właśnie tego sosu - musztardowo-miodowego. Do mięsa grillowanego jest idealny. Sprawdzi się nie tylko przy grillu ale do każdej przekąski np. tortilla, czy jakieś kiełbaski, czy nawet na pizze i wiele różnych potraw.  Smak sosu jest słodko-ostry. Koniecznie spróbujcie!  Składniki: 250 ml majonezu 3 łyżki miodu (najlepiej płynny, jeśli jest zbity, podgrzejcie w kąpieli wodnej

Gotuj z Mąką
KLASYCZNY DIP CZOSNKOWY DO SZASZŁYKÓW LUB PIZZY 146

Dziś podam przepis na sos czosnkowy ( DIP) taki jaki spotkamy w każdym barze z fastwoodem lub z pizzą. 1 jogurt mały naturalny 1 łyżka majonezu 1-2 ząbki czosnku zmiażdżonego pół pęczka koperku świeżego drobno posiekanego sól pieprz ****************************** Jogurt naturalny wymieszać z majonezem ,z wyciśniętym czosnkiem,posiekanym drobno koperkiem .Doprawić dla smaku solą i pieprzem.Odstawić na godzinkę do lodówki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szakszuka ze szpinakiem 202

dodawać do wytrawnych tart, do smażonych dań, do omletów..., naprawdę możliwości jest niezliczona ilość. Oto garść moich propozycji: Wiosenna sałatka ze szparagami Szpinakowe naleśniki Zakręcone bułeczki ze szpinakiem Pizza pszenno-żytnia ze szpinakiem Tarta ze szpinakiem i kurczakiem Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Tarta ze szpinakiem i ricottą Panini z łososiem Spaghetti z sosem szpinakowym. Spaghetti ze szpinakiem

Kulinarne przygody Gatity