Szybkie, proste rogaliki dla każdego. Oczywiście najsmaczniejsze są w dniu pieczenia, ale spokojnie można jej jeść jeszcze kilka dni. Rogaliki można nadziać również dżemem, powidłami lub nutellą. Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki szklanka kwaśnej śmietany 18% kostka masła Nadzienie z twarogu (opcjonalnie): 0,5 kg twarogu (nie mielonego) 5 żółtek 1 danio lub śmietana (opcjonalnie, zależy od suchości twarogu) 3-4 łyżki cukru (najlepiej do smaku dodawać) Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto zagnia... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...