przepis na pizze - 4500 przepisów (strona:138/300)

Gnocchi – sposób na resztki z ziemniaków 216

całości. Wszystkie te korowody z warstwą ziemniaczaną, żółtkami i mąką podyktowane są tym, że takie rozłożenie składników pozwala na ich szybkie połączenie. Ciasta na gnocchi nie wyrabiamy jak na pizzę, ale szybko zagniatamy i gotowe. Robimy to tak, że warstwę ciasta składamy jak książkę, oprószamy wierzch mąką i jeszcze raz składamy. Oprószamy mąką i formujemy w podłużny kształt delikatnie zagniatając

Niedzielny kucharz
Burgery z kaczki szarpanej 129

burgerów. Ja piekę kaczkę, szarpię mięso, porcjuję i albo mrożę, albo wakuję. Kaczka, 10 świeżo zmielonych goździków, sól, pieprz, bułki (takie jak lubimy, ja piekę bułki z ciasta na pizzę), plasterek świeżego ananasa na porcję, sałata rzymska, żurawina do mięs (2 łyżki na burgera), Kaczkę dokładnie umyć i osuszyć, usunąć resztki piór. Odciąć kuper. Natrzeć wymieszanymi goździkami z łyżką soli

królestwo garów
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 280

Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Tarta z dynią i szpinakiem Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia

Kulinarne przygody Gatity
Przekąski i sałatki Sylwestrowe - PRZEPISY 136

zestawienie najciekawszych przepisów na przekąski, sałatki i małe słodkości, które warto wpisać w imprezowe menu! Słodko-pikantna przekąska z ciecierzycy Roladki z ciasta francuskiego  - a'la pizza Koreczki imprezowe Śledzie z papryką i ogórkiem Mozzarella z pomidorami i oliwkami - szybka przekąska , Ciasteczka owsiano- kokosowe z morelą Mini ptysie z krem budyniowym Ciasto francuskie z czekoladą Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą

Lena Gotuje
Francuska przekąska z mięsem i cukinią - z piekła rodem 189

smaku. Całość dokładnie mieszamy. Piekarnik nastawiamy na 190°C. Ciasto francuskie rozwijamy, na całej powierzchni rozprowadzamy równomiernie, przygotowane mięso. Wierzch posypujemy startym, żółtym serem. Za pomocą nożyka do pizzy tniemy po długości na równe 3 części, a następnie po szerokości, po 8 prostokątów w każdym z pasów. W sumie powinno wyjść 24 prostokąty. Każdy prostokąt delikatnie zwijamy i układamy złączeniem

Moniki Smakołyki
Szarlotka z ciasta filo z sosem waniliowym 168

deser, który wykona dosłownie każdy! Jedynym problemem jaki możecie napotkać, to fakt, że ciasto filo nie jest dostępne w każdym sklepie. Ciasto francuskie możemy dostać wszędzie, gotowy spód do pizzy również, niestety ciasto filo dosyć rzadko – a szkoda. Moim zdanie filo przebija ciasto francuskie stukrotnie! A jakie jest Wasze zdanie? Moją przygodę z filo rozpoczęłam przygotowując domową baklavę

Be Fit Be Strong
Kotleciki z kurczaka i groszku 146

kurczaka ok. 1,5 szklanki mrożonego groszku 2-3 dymki 2 jajka 3-4 łyżki mąki pół pęczka natki pietruszki sól, słodka papryka, zioła włoskie (np. mieszanka do pizzy), pieprz Groszek ugotować w wodzie z dodatkiem cukru i soli, odcedzić i ostudzić. Dymki i szczypior posiekać. Filety umyć, pokroić w kosteczkę. Mięso wymieszać z groszkiem, posikaną dymką ze szczypiorem

Czerwień i błękit
Szwedzkie bułeczki szafranowe lussekatter 172

nadzienie i posmaruj równomiernie placek i posyp odcedzoną z wody żurawiną. Złóż placek na pół wzdłuż dłuższego boku. Otrzymasz placek 25 cm x 30 cm. Używając radełka do pizzy, pokrój placek wzdłuż boku 25 cm na 15 pasków. Każdy pasek zwiń w ósemkę, zwijając końce do środka lecz w przeciwnych kierunkach. Posmaruj bułeczki rozmąconym jajkiem i posyp perłowym cukrem. Przykryj

codojedzenia
Placek z boczkiem i białą kiełbasą 113

Propozycja na kolację we dwoje lub domówkę. To coś na wzór pizzy, ale z ukrytymi kiełbaskami w bokach, dzięki czemu jest pewność, że zostaną zjedzone. Ponieważ nie da się przejść obok nich obojętnie :) Potrzebujemy: Ciasto: 180 ml ciepłej wody 1 opakowanie suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 350 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek czarny sezam

MamaOskarka
Nie masz pomysłu na szybką przekąskę? Wypróbuj nasze przepisy! 207

trzemy na tarce na dużych oczkach. Rozsypujemy ser na połowie ciasta, posypujemy słodką czerwoną papryką. Ciasto składamy na pół i lekko dociskamy. Przy pomocy noża lub radełka do pizzy kroimy ciasto na paseczki ok. 1 cm. Każdy pasek skręcamy w spiralkę i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepujemy  z odrobiną wody. Francuskie zawijasy z serem smarujemy

Słodkie okruszki
Ciastka bardzo kruche z migdałami 153

gładką masę. Uformować kulę. reszta jak niżej. Na stolnicę wysypać odrobinę mąki, wyłożyć część ciasta. Ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm. Za pomocą radełka lub nożna do krojenia pizzy wycinać prostokątne ciasteczka. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć ciasteczka. Posmarować ciastka rozmąconym lekko białkiem i obsypać cukrem. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec ciastka

Kuchnia Pokoleń
Najprostsze ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką 132

macie, że jedne ciasta udają się zawsze, inne natomiast, nie wychodzą tak, jakbyśmy oczekiwały. Ja, niestety, nie mam ręki do drożdżowych wypieków. O ile bułeczki, czy ciasto na pizze nawet mi się udaje, to już drożdżowiec z kruszonką (wielki i pulchny jak u babci), pozostaje marzeniem. Domyślam się, że przyczyna tkwi w wyrabianiu ciasta. Ja po prostu nie znoszę ręcznego

Kasia i jej kobiecy świat
Kruche rogaliki drożdżowe z jabłkami 156

Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy (w razie konieczności podsypujemy mąką) na okrąg o grubości około 3-5 milimetrów. Wycinamy z niego 10 równych trójkątów - w taki sposób, jak kroi się pizzę. 5 Na każdy kawałek ciasta dodajemy ostudzoną masę z jabłek i zawijamy od szerszej strony tak, aby utworzyć rogalik. Smarujemy każdy rogalik białkiem i posypujemy brązowym cukrem. 6 Rogaliki odstawiamy jeszcze

Kuchnia Bazylii
Razowe tagliatelle z krewetkami 172

jedną z najpopularniejszych kuchni na całym świecie. Na każdym kroku możemy spotkać restauracje serwujące potrawy rodem ze słonecznej Italii. Wśród najczęściej wybieranych potraw są wszelkiego rodzaju pasty, makarony i pizze. Jedzenie w restauracjach ma swój klimat i nastrój, jednak przygotowanie równie dobrych, a może i znacznie smaczniejszych potraw w domu jest niezwykle proste i przede wszystkim tańsze:) W tym wpisie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Proziaki z koperkiem o nucie chili 356

Ciasto dzielimy na dwie części. Jeszcze raz, krótko zagniatamy i wałkujemy na okrąg o grubości ok. 1 cm (średnica ok. 24 cm z tej porcji). Za pomocą nożyka do pizzy kroimy na 6 części, lub 9 jak kto woli. Rada: ciasto na proziaki można rozwałkować i pokroić na prostokąty, każdy kształt jest dobry, mają po prostu smakować.  Pieczemy

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania