mnie najbardziej interesowało, to funkcje jakie posiada piekarnik Electrolux. Okazało się, że jest ich całkiem sporo: grzanie dolne konwencjonalne/tradycyjne pieczenie grill szybkie grillowanie nawilżanie pizza powolne gotowanie termoobieg grillowanie turbo rozmrażanie utrzymywanie ciepła Wyświetlacz LCD jest sterowany dotykowo, jest bardzo czytelny i intuicyjny. U możliwia elektroniczną regulację temperatury i czasu oraz wybór programów automatycznych
Słodko-Słony Świat IlonyTego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!też jako przekąska na różnego rodzaju imprezach, a goście będą zachwyceni 😉 Jest bardzo prosty w przygotowaniu, więc na pewno każdemu wyjdzie! Świetna alternatywa dla tarty wytrawnej lub pizzy... Składniki: 2 cebule ok. 250 g pieczarek 1 duża papryka czerwona 150 g sera żółtego 120 g masła 3 duże jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Kuchnia MagdaLenyW tym wpisie pokażę Wam przepis na szybki, prosty tradycyjny gulasz z szynki. Podstawową wersję gulaszu możecie urozmaicić dowolnymi dodatkami, np. papryką, kukurydzą. Tak przygotowany gulasz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kiszony ogór , matias i cebula to , to co tygryski lubią najbardziej Nasze polskie smaki , które warto pielęgnować . W końcu jeśli o nich zapomnimy na rzecz woka , kuchni włoskiej , pizzy , tureckiego kebaba ..co nam zostanie ? Polecam , proste , pyszne i takie domowe , krajowe Składniki na 2 porcje : 2 kawałki chleba żytniego 2 śledzie matiasy 1/2 cebuli 1 ogórek kiszony masło sól , pieprz
Ogrodnik w podróżyszpinakiem, szynką i mozzarellą Drożdżowa rolada z mięsem mielonym, kapustą i grzybami Quesadilla z kurczakiem i warzywami Tarta z kurkami Mini pizze z krewetkami, pomidorkami, papryką i pikantną pastą pomidorową z awokado Sycący kociołek z mięsem i warzywami Imprezowa frittata Sałatka śledziowa z buraczkami
Passions hobbies lifeekspresowe A co warto przygotować? Większość przepisów na pyszne przekąski, sałatki i słodkości znajdziecie na moim blogu. Polecam w szczególności: Imprezowe parówki w chrupiącym cieście, proste sałatki, domowe rafaello, pizze, krówkowe szyszki z popcornu, jabłkowe mini pączki, pączki serowe, faworki, chrupiące kęski z kurczaka i domowy sos czosnkowy. Wszystkie przepisy znajdziecie na blogu. Wystarczy wejść w zakładkę „Na przyjęcie
Słodkie okruszkirazem z innymi dodatkami może powstać, w innych proporcjach, przyprawach. Z wszelakimi warzywami, na słodko, z chili i mięsem, wege lub z szynką i ananasem. Na omlet jak na pizzę położyć można prawie wszystko. No generalnie omlet ze szczypiorem, kiełbasą i żółtym serem, taki jak dziś jest pycha. Podany z bułeczką lub pełnoziarnistym pieczywem, grzankami, tostami. Dla córeczki przygotowuję często
Zasmakuj Kuchniczęści i po kolei każdą z nich rozwałkuj. Rozwałkowany placek ciasta podziel na 8 równych części. Tak jak kroi się pizzę. Na szerszy brzeg każdego kawałka ciasta nałóż po czubatej łyżeczce masy makowej i zawiń tak aby ich wąski koniec znalazł się pod rogalikiem. Przygotowane rogaliki układaj
kuron.com.plbyło dylematu ,co zrobić w pierwszej kolejności . Sos opisany w poniższym przepisie , jest słodkawy , pikantny i niezwykle aromatyczny . Doskonały do kanapek , frytek , mięsa , a nawet jako baza do pizzy . Polecam , szczególnie, że jest bardzo łatwy do wykonania i można go długo przechowywać , nawet dwa lata . Składniki : 5 średnich cukinii , takich bez dużych komór nasiennych 6 cebul 4 słoiczki ,koncentratu pomidorowego
Ogrodnik w podróżywcale się ich nie wstydzę, a wręcz eksponuję. Mam ich parę, wśród nich również takie kulinarne. Jak jestem w pizzerii to - jeśli tylko jest taka możliwość - zamawiam pizzę pepperoni. A jak jestem w restauracji to zamawiam żeberka. Sam nie wiem dlaczego. Lubię naprawdę wiele rzeczy, właściwie lubię wszystko. I zamiast testować nowe smaki, to ja na okrągło pepperoni i żeberka
Marder&Marder Manufactureenergicznie ciasto do połączenia składników. Odstawiamy na 15-20 minut. 2. Po tym czasie odrywamy po małym kawałku ciasta, formujemy kulę. Rozwałkowujemy ją cienko, brzegi sklejamy na kształt pizzy. Postępujemy tak do wyczerpania składników. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 10-15 minut. Studzimy. 3. Wcześniej przygotowane spody smarujemy masłem orzechowym
Szefowa kuchniLubicie kuchnię włoską? U nas jest dość często. Oczywiście nie liczymy pizzy :D Dziś proponuje Wam na obiad babeczki lasagne SOS BESZAMELOWY: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 500 ml mleka sól pieprz gałka muszkatołowa SOS BOLOŃSKI 500 g mięsa mielonego 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów bez skóry sól pieprz bazylia makaron typu lasagne ser olej
Kuchnia w oparachsmażenia Co to są korbacze? Korbacze to takie nitki sera z mleka krowiego. Są bardzo elastyczne i całkiem dobrze się topią :) Nadają się idealnie do krokietów, do wypełniania brzegów pizzy, do robienia kratki serowej na tarcie. Warto się w nie zaopatrzyć i wypróbować. Ja swoje korbacze mam zawsze ze sklepu Wyroby Naturalne . Ugotowane ziemniaki muszą być dobrze odparowane oraz potłuczone
MamaOskarka