przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:147/368)

Najlepsza domowa pizza 209

szklanki letniej wody ( nie może być ani zimna ani gorąca, bo ciasto nie wyrośnie) 1 opakowanie suchych drożdży łyżka oliwy łyżka cukru łyżka soli sos: 1 kartonik przecieru pomidorowego 1-3 ząbki czosnku ( wedle uznania) świeże zioła : tymianek, oregano, bazylia ocet balsamiczny cukier pieprz  sól dodatki: mozarella/ żółty ser chorizzo/salami + czarne oliwki + papryczka chilii szynka + pieczarki + świeży tymianek(...)ciepłe miejsce, tak by podwoiło swoją objętość. W takim kilkudniowym cieście pęcherzyki powietrza są dużo większe, dzięki czemu ciasto pięknie wyrasta i ma szlachetny smak. Do rondelka przelać przecier pomidorowy. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Ja lubię mocno czosnkowy sos, więc dodaje aż 3 ząbki. Wsypać posiekane świeże zioła: oregano i tymianek, po kilka gałązek każdego. Gotować na wolnym ogniu

DefinicjaSmaku
Mini Pizza - Przepis krok po kroku 322

letniej wody 2 łyżeczki drożdży suszonych instant (1 opakowanie 7g) 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli szczypta cukru na sos: 200 g przecieru pomidorowego (passata pomidorowa) 1 łyżka oleju lub oliwy 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka oregano sól , pieprz dodatki do pizzy, takie jakie lubimy na przykład: salami lub szynka pieczarki ser żółty mozzarella oliwki ... Link do filmu(...)nagrzanego piekarnika do około 30 stopni (wyłączyć grzanie ) i pozostawić ciasto do wyrośnięcia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W tym czasie gdy wyrasta ciasto przygotuję sos oraz składniki na pizze: Do przecieru pomidorowego dodaję olej, bazylię, oregano, doprawiam solą i pierzem i dokładnie mieszam – sos jest gotowy. Pieczarki, wędlinę oliwki kroję na mniejsze kawałki a ser ścieram na tarce. Końcowe przygotowanie mini

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Warzywno-ryżowa pasta do chleba i Stara Drukarnia 160

bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 3 małe pietruszki 2 marchewki 2 małe pory lub 1 duża cebula kilka łyżek oleju 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego (lub kilka łyżek koncentratu) 1 łyżka ziół prowansalskich (lub innych) sól, pieprz 1 filiżanka ugotowanego ryżu Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions(...)font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Warzywa zetrzyj na tarce lub posiekaj za pomocą blendera. Rozgrzej olej na patelni. Smaż około 10 minut na małym ogniu. Dodaj przecier pomidorowy, zioła, sól, pieprz i ryż. Wymieszaj. Wychodzi około 1 litry pasty. Przepis dodaję do akcji: Organizator: galazka Ciekawe miejsce w Rzeszowie: Stara Drukarnia, ul. Bożnicza 6. Liczne koncerty

Qlinarnie i Qlinarnie
Barszcz ukraiński 199

razem z burakami. Barszcz ukraiński Składniki: 3 podudzia z kurczaka 3/4 szklanki fasoli Piękny Jaś 5-6 średnich buraków 2 marchewki pietruszka kawałek selera kawałek białej kapusty 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka octu winnego/jabłkowego (lub soku z cytryny) 4-5 liście laurowe 6-7 ziarenek ziela angielskiego 6-7 ziarenek czarnego pieprzu 3 ząbki czosnku łyżka masła klarowanego(...)maśle klarowanym przez 5-10 minut i dodajemy do wywaru wraz z ugotowaną fasolą. Barszcz doprawiamy octem. Gotujemy na małym ogniu około 30 minut. Po około 20 minutach dorzucamy przecier pomidorowy. Z gotowego barszczu możemy usunąć warzywa, które wrzuciliśmy w całości (marchewkę, pietruszkę, seler, czosnek i kilka buraków) miały one tylko oddać swój smak zupie. Barszcz ukraiński podajemy z gotowanymi

PatiGotuje
Klopsiki zapiekane z makaronem w sosie pomidorowym 445

łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu 1 jajo 2-4 łyżek zimnej wody Sos 1 cebula 1 marchewka 2 łodygi selera naciowego 1 łyżeczka suszonego oregano ½ łyżeczki suszonej bazylii 1 szklanka przecieru pomidorowego 1 puszka pomidorów (400 g) ½ szklanki mleka zagęszczonego 2 ząbki czosnku 1 sól i pieprz Dodatkowo 400 g pełnoziarnistego makaronu świderki 90 g sera mozzarella (twardszy rodzaj bez zalewy(...)pokroić w półplasterki lub zetrzeć na tarce. Seler naciowy opłukać, pokroić na kawałki. Rozgrzać głęboką patelnię. Na oleju zeszklić cebulę, dodać czosnek, marchewkę, seler i oregano. Krótko podsmażyć. Wlać przecier pomidorowy, dodać pomidory z puszki (jeżeli są całe lekko porozgniatać). Puszkę po pomidorach kilkoma łyżkami wody, dodać do sosu. Wlać mleko zagęszczone. Całość gotować na małym ogniu ok. 5 minut

Pełny talerz
Kolorowy talerz, Kokomemedada 168

fareast-language:EN-US;} Składniki: 20 dag pieczarek 1 cebula lub 1 mały por 2 ząbki czosnku olej 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 1 mała cukinia 2 łyżki przecieru pomidorowego lubczyk sól, pieprz Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband(...)czosnek na oleju. Następnie dodaj pokrojone w paski papryki oraz cukinię. Duś kilkanaście minut na małym ogniu, aż większość wody wyparuje a warzywa nieco zmiękną. Po chwili dodaj przecier pomidorowy i lubczyk. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj np. z brązowym ryżem. Taką ilością nakarmisz 2 bardzo głodnych ludzi:). Tego słucham ( Kokomemedada ): Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Qlinarnie i Qlinarnie
Wegetariański Strogonow z boczniaków i pieczarek brunatnych 250

można już zdjąć – grzyby powinny być miękkie. Gotujemy grzyby dalej, żeby odparować część płynu.   Wlewamy do grzybów wino i gotujemy całość bez przykrycia przez kolejne 5 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, dokładnie łączymy go z grzybami i płynem. Wsypujemy mąkę i bardzo dokładnie mieszamy całość –mąka zacznie się zasmażać, później zagęści sos. Wlewamy bulion, dodajemy musztardę i sos Worcester. Całość(...)łyżki masła 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku 1 czubata łyżka mąki pszennej T500-550-650 (25-30g) 1 pełna łyżka musztardy gruboziarnistej (30g) 1 pełna łyżka przecieru pomidorowego (30g) 2 łyżki sosu Worcestershire 1 niepełna łyżeczka suszonego tymianku 1 niepełna łyżeczka suszonego rozmarynu sól pieprz makaron i natka pietruszki do podania

Karo in the Kitchen
Sałatka z ogórków na zimę 454

blogu pojawia się sałatka z ogórków na zimę. Sezon ogórkowy już powoli dobiera końca. a przecież ja co roku dodaję coś nowego – ogórkowego. Przepis na ogórki z przecierem pomidorowym pochodzi z bloga Marty i kusił mnie już od jakiegoś czasu. Sałatka z ogórków w zakewie pomidorowej z tupetem dołączyła do moich zapasów na zimę i mam nadzieję, że również(...)pokrojonych w cienkie plasterki) 0,5 kg cebuli (pokrojonych w drobną kostkę) 2 łyżki soli Zalewa 0,5 szklanki octu 0,5 szklanki oleju 1 szklanka cukru 190 g przecieru pomidorowego 1 łyżka ziół prowansalskich W misce wymieszać ogórki, cebulę i sól. Odstawić na 2 godziny. W garnku zagotować wszystkie składniki zalewy pomidorowej i gorącą zalać ogórki i cebulę. Dokładnie

Pieguskowa Kuchnia
Barszcz ukraiński. Przepis krok po kroku. 125

wieprzowego, ja użyłem łopatki 2 nieduże marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera kawałek pora, około 10 cm 3 spore ząbki czosnku 1,3 l wody 3 ziemniaki 3 łyżki przecieru pomidorowego 1/2 słoika buraka tartego „Manufaktura Wielkopolska ” 1 puszka fasoli jasnej, bez zalewy 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju roślinnego 5 ziaren ziela angielskiego 4 liście(...)dodaj buraczki tarte “Manufaktura Wielkopolska” oraz sok z cytryny (sprawia on, że buraki nie tracą swojego pięknego koloru).   Po chwili dodaj przecier pomidorowy, nie koncentrat, (chociaż koncentratu też można użyć, ale w mniejszej ilości) oraz fasolę bez zalewy. Zupę potrzymaj jeszcze na minimalnej mocy palnika przez

kuron.com.pl
Pizza z salami i papryką – pizza jak z pizzerii 284

ketchupu. Spróbujcie. Składniki: Na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli pół łyżki cukru 1 szklanka ciepłej wody (nie gorącej) 40 g świeży Na prosty sos: 4 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka suszonej mielonej bazylii Skworcu 2 ząbki czosnku pół łyżki oleju sól i pieprz do smaku Dodatki: 4 duże pieczarki 1/4 żółtej papryki 1/4 czerwonej papryki kilka plasterków(...)jest to konieczne). Pieczarki obieramy i kroimy  w plasterki lub półplasterki. Papryki kroimy w paseczki, a kabanosa w cienkie plasterki. Składniki odstawiamy na bok. Przygotowujemy prosty sos: mieszamy przecier pomidorowy ze startymi ząbkami czosnku, olejem, bazylią, solą i pieprzem. Dużą blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, papier smarujemy niewielką ilością oleju. Wyciągamy nasze wyrośnięte ciasto, układamy na papierze

Słodkie okruszki
Barszcz po ukraińsku 93

kapusty 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy 3 ziarna ziela angielskiego 3 ziarna pieprzu 2 liście laurowe 4 ziemniaki puszka fasoli 3 plasterki cytryny 1 ząbek czosnku 150 ml przecieru pomidorowego z kartonu ( albo 2 łyżki ze słoika) sok z połowy cytryny sol, pieprz 0 false 18 pt 18 pt 0 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style(...)powyżej warzyw) gotować 15 minut. Ziemniaki pokroić  w kostkę - dodać do zupy i gotować kolejne 15 minut. Fasolę odsączyć i dodać do zupy wraz z  przecierem pomidorowym i plasterkami cytryny (jak zupa będzie za gęsta dodać jeszcze trochę wody), gotować 5 minut, dodać posiekany drobno ząbek, gotować 1 minutę. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny w razie

Smaczny zeszyt

Proponowane wyszukiwania