Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnienie# NieMarnuj – Gnocchi z dynią pyszny dodatek do obiadu Zostały mi ziemniaki z obiadu, ugotowałam tyle co zawsze, a tym razem zostały. A jako, że po
Kuchnia na wzgórzuWALENTYNKOWE SERCA Z POSYPKĄ CUKROWĄ – ciasteczka z posypką cukrową. Lekko kruche, maślane, miękkie od razu po upieczeniu, potem kruszeją. Proste do wykonania i
Gotowanie-ukwykonaniu. Wystarczy tylko pół godziny, żeby je przygotować. Zapewniam, że są dużo lepsze od kupnych i można zrobić je tak cieniutkie jak chcemy. Polecam na przekąskę. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 10 dag masła lub margaryny 1 jajko 10 dag serka topionego ( u mnie szczypiorkowy ) pół małej łyżeczki soli Dodatkowo: 1 małe jajko papryka słodka mielona według uznania
IzabelawkuchniMąż uraczył mnie 5 kg jabłek z nadzieją, że upiekę mu szarlotkę, najlepiej najprostszą na kruchym cieście z obowiązkowo z dużą ilością cynamonu. Mi z
Cynamonowe szczęścieStromboli czyli zwijana pizza, zapraszam po przepis Pewnego dnia siedzieliśmy z dziećmi wieczorem i oglądaliśmy program Człowiek kontra jedzenie i tam właśnie poznaliśmy strombolę. Stromboli
Kuchnia na wzgórzuwypróbować poniższy przepis. Ba, wręcz trzeba go wypróbować. Warto zrezygnować z tradycyjnego mącznego ciasta na rzecz plasterków kalarepy – w ten sposób pierożki tracą kalorie zyskując jednocześnie na smaku. Poniższe danie może i wygląda na pracochłonne i skomplikowane, ale uwierz mi, w rzeczywistości jest proste i przyjemne. Przepis pochodzi z mojej ulubionej ostatnio książki „Vegan für Fit”. Składniki
Roślinna - blog wegańskiZ tego przepisu wyjdzie nam 4 średnie chlebki do święconki, więc możemy się śmiało nimi z kimś podzielić :) Składniki na zaczyn: 10 gr świeżych drożdży 60
Gotowanie...to proste !Witajcie :) przy sobocie zapraszam na cudownie puszysty sernik, aż sama się dziwię że wyszedł taki pyszny :) Przepis jest bardzo prosty, na spód sernika użyłam herbatników
Sama słodycz i szczypta chiliPrzepis na muffiny w nowej, słonej wersji – z szynką, papryką, szpinakiem i serem feta. Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 16 sztuk
KuchniaWeDwoje.plskórki, ale ja uważam to za nie potrzebne, pokroić mozzarellę w plastry. Gdy ciasto jest już odpowiednio zrumienione, wyciągnąć z piekarnika, poukładać najpierw plastry mozzarelli, na to położyć plastry pomidora. Doprawić pieprzem i suszoną bazylią i piec dalej przez 30 minut. Prawda, że proste? Ja do swojej tarty dodałam oliwki, ale wiem, że nie każdy je lubi więc
Delusional Trinepapilotek nałożyć do połowy ich wysokości ciasto, następnie pół łyżeczki marmolady i znowu ciasto aby wypełniło muffinkę do 2/3 jej wysokości. Piec około 25 minut. Moja dekoracja to lukier, które posypałam kolorową posypką i poukładałam kwiatuszki:) ale możecie zrobić to po swojemu. Banalnie proste:) Sprawdźcie sami ! Ania
Ania i Marcin gotująrazu nabrałam ochoty na przygotowanie czegoś z jego dodatkiem. Padło na pannę cottę - deser prosty i uniwersalny, gdzie to właśnie dodatki bez problemu mogą grać pierwsze skrzypce. Nie bez znaczenia był fakt, że akurat potrzebowałam deseru bezglutenowego, a nie miałam czasu wymyślać bardziej skomplikowanych ciast. Żeby nie było nudno, dodałam na wierzch kwaskowaty mus porzeczkowy. Następnym razem zamiast białych, użyłabym
Pożeraczka, czyli raz adobrzeprzygotowaniu ciacho, które można jeść bez wyrzutów sumienia. Do jego przygotowania potrzebnych będzie tylko kilka składników, najważniejsze to orzechy włoskie, które zastąpią nam mąkę i suszone owoce - nadadzą ciastu słodyczy. Ciasto jest sycące, ale nie jest zbite. Polecam kawałek po treningu lub do pracy na drugie śniadanie. Składniki (na tortownicę o śr. 24 cm): 2 szklanki orzechów włoskich
Domowa Cookierenka Agizrobienia i nie wiadomo kiedy znikają :) Dobrze jest pamiętać, aby składniki do muffinek miały temperaturę pokojową. Najlepiej się wtedy udają. Muffiny jabłkowe z owsiano – miodową posypką 16 szt. Ciasto: 1 szkl. cukru 0,5 szkl oleju 1 jajko 1 szklanka maślanki 1 słodkie jabłko obrane i pokrojone w kostkę (np. Cortland) 2,5 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Posadzone i zjedzone