proste ciasto - 15398 przepisów (strona:531/1027)

Łatwy chleb na drożdżach 200

Kolejny prosty chleb na drożdżach. 1 kg mąki 400 ml wody 250 ml mleka 20 g drożdży 2 łyżki oleju 2 łyżeczki cukru 3 łyżeczki soli Ze wszystkich składników zagnieść gładkie ciasto. Mozna zrobić to ręcznie, albo za pomocą robota kuchennego. Odstawić do wyrośnięcia. Rośnięcie i teraz i potem jest bardzo istotnym czynnikiem. Bez dobrego

Polska Zupa
Domowe placki tortilla 14849

przygotowanie  zajmuje sporo czasu ... jednak przekonałam się że są szybkie, proste i smaczne :) Domowe placki tortilli  SKŁADNIKI: 250 ml mleka 3/2% 25 g margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki soli około 270 g mąki pszennej (tyle ile ciasto weźmie)  PRZYGOTOWANIE: Mleko przelewamy do garnka, podgrzewamy, dodajemy margarynę i rozpuszczamy ją podgrzewając, nie doprowadzamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tosty z masłem czosnkowym 263

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam zapiekanki. Chciałam Wam dzisiaj zaproponować przykładową wariację, oczywiście składniki jakich użyjecie oczywiście zależy od nas samych, od tego co

Kuchnia Pełna Pasji
ZDROWY BATONIK ŚWIĄTECZNY - (Bakaliowiec, keks, blok bakaliowy bez mąki, mleka, masła) 179

kompozycja prażonych ziaren i korzennych przypraw, dzięki której Wasze desery, lody, jogurty i ciasta zyskają nowy, niepowtarzalny smak." (Opis: KLIK)Uwielbiamy tą niesamowitą, bezglutenową, zdrową, aromatyczną mieszankę. Jest idealnie wyważona i łatwo z niej wyczarować cuda, które zachwycą nawet wybredne podniebienia. Ba, nawet prosta rzecz jak np. owsianka z takim dodatkiem ma MOC! :) W naszym keksie powstała

Wypisz Wymaluj
Mazurek na andrucie (dla leniwych) 158

Dodaj napisJest to propozycja dla leniwych takich jak ja :-P w smaku jak tradycyjny, wielkanocny mazurek a jednak prosty w wykonaniu, ponieważ zrobiony jest na waflach

Bon Appetit Małgorzaty
Zapiekanka chlebowa czyli bread and butter pudding 224

Zapiekanka chlebowa, czyli tradycyjny angielski „bread and butter pudding”, jest znany i lubiany od 18 wieku. Nie dziwię się :)! Prosty i smaczny. Daje dużo

UgotujmyTo.pl
Owsianka orzechowa z kaki 176

Każdy zna owsiankę! Na pewno nie raz w Waszych domach pojawia się na śniadanie. U mnie jest prawie codziennie dlatego tak uwielbiam ją urozmaicać, a dzięki

Niezły Młynek
95. Jabłuszkowy zawrót głowy: czyli cynamonowe bułeczki półfrancuskie z prażonymi antonówkami. 261

Witajcie kochani! Jesienne jabłka to kolejny uwielbiany przez nas rarytas. Najwspanialsze to te rosnące dziko lub na łonie natury np. na działce. Te kwaśniejsze odmiany w

Symfonia Smaków
TARTA / QUICHE Z KURCZAKIEM I CEBULĄ – 3,75 zł 290

Tarta lub quiche (kisz) – tę propozycję można tytułować obiema nazwami, ponieważ wypiek na kruchym cieście jest wytrawny i zalewa się go mieszaniną śmietany z jajami. Jeśli

Nerds Kitchen
Frużelina jagodowa 139

Zanim się za nią zabierzemy, polecam zaopatrzyć się w rękawiczki, gdyż przetwarzanie ich jest strasznie brudzące. Ale przygotowanie jej jest bardzo proste, do tego efekt końcowy: słodki i pyszny. Frużelina jagodowa będzie super dodatkiem do deserów, ciast, lodów, bitej śmietany, pierogów, czy też naleśników. Jest idealna w smaku i konsystencji. 2 litry jagód 1 i 1/2 szklanka cukru

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczona limonkowa ricotta 244

Pyszne mini serniczki z ricotty, podane ze świeżymi owocami to prawdziwe niebo w gębie! Przepis jest tak prosty i szybki, że zdecydowanie polecam wypróbować go wszystkim

Mienta blog
Deser ze świeżym ananasem 197

Czasem gdy nie mamy zbyt wiele czasu na przygotowanie deseru czy upieczenie ciasta a najdzie nas ochota na coś dobrego albo mamy niespodziewanych gości, możemy przygotować bardzo prosty i szybki deser z owocami. Kombinacji jest naprawdę bardzo wiele, wystarczy odrobina fantazji. Ja tym razem miałam w lodówce kremówkę i mascarpone a na półce od kilku dni leżał ananas, którego zresztą

Ze smakiem i z pasją
TORT "SŁONECZNE LATO" 234

( Recipe in English ) Uwielbiam serniki-torty na bazie mascarpone! Podoba mi się, że choć są proste w wykonaniu, to bardzo ładnie się prezentują. Mój dzisiejszy

Przepisy Aleksandry
Brak tytułu 195

nich nie znalazłam jaj - tylko mąka i woda. Więc skąd ten żółty kolor? No właśnie - większoąć makaronów jest sztucznie dobarwiana. Wystarczy prosty eksperyment by się o tym przekonać. Wsypcie do naczynia mąkę, dolejcie wody - i wyróbcie ciasto. No i co - jest żółte? Nie! Ma odcień biały. Więc gdy sukamy dobrego makaronu - takiego z jajkiem - czytajmy skład ! Bo czasem jest

kolorowotorcikowo