porzeczki - 3095 przepisów (strona:115/207)

Sernik z konfiturą porzeczkową 155

białego sera 250g serka mascarpone 150ml śmietanki 30% 1 opakowanie bitej śmietany- śnieżki 2 budynie śmietankowe 50g roztopionego, przestudzonego masła ¾ szklanki cukru kryształu Dodatkowo: Ok 100g konfitury z czarnej porzeczki Cukier puder do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: Herbatniki kruszymy w rozdrabniaczu i łączymy z masłem. Przekładamy na wyłożoną papierem blaszkę, wyrównujemy i dociskamy. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy

Kuchnia w czekoladzie
Ciacho z wiśniami i migdałami 135

pieczeniu, z pewnością uda się nawet tym, których naturalnym środowiskiem nie jest kuchnia. Poza sezonem możemy użyć mrożonych wiśni lub zastąpić je innym lekko kwaśnym owocem np agrestem czy porzeczkami. Składniki: (na blachę o wymiarach 25 cm x 25cm) 20 dkg masła 25 dkg cukru pudru miąższ z ½ laski wanilii 1/3 szklanki oleju 4 jajka M 40 dkg mąki pszennej

Pyry na Gaz
SOK Z OWOCÓW CZARNEGO BZU 148

zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Nie ma potrzeby pasteryzacji.  Drugi sposób to wykorzystanie sokownika - jest przydatny zwłaszcza do twardych owoców takich jak czarny bez,aronia czy czarna porzeczka - u Nas zawsze w ruchu.    Ilość cukru i owoców jak wyżej. Do najniższej części sokownika wlewamy wodę,do najwyższej wsypujemy bez,który zasypujemy cukrem - lekko mieszamy,przykrywamy szczelnie

Niespełnione zdolności kulinarne
Naleśniki z serem białym i owocami 233

łyżeczki cukru waniliowego)   Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do miseczki i ugniatamy widelcem aż uzyskamy gładka masę. Smarujemy masą serową naleśniki, dodajemy ulubione owoce, np. borówki, maliny, porzeczkę.  Naleśniki zawijamy w rulony lub składamy trójkąty. Tak przygotowanego naleśnika możemy polać śmietana i posypać owocami.   Masa serowa (wersja mniej kaloryczna): ok. 450g twarogu chudego mały jogurt naturalny (opcjonalnie

Kuchnia Pełna Pasji
Limonkowo-jogurtowe ciasto z malinami 157

postaci malin. Pyszne, świeże, pachnące… wprost idealne do popołudniowej herbaty. Lubicie ciasta z sezonowymi owocami? PROSTE CIASTO Z BORÓWKAMI KOKOSOWE CIASTO Z MORELAMI CIASTO CZEKOLADOWE Z CZERWONĄ PORZECZKĄ Składniki (forma 12 cm x 31 cm): Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej 1,5 szklanki (210 g) mąki 0,25 kostki (50 g) masła 0,75 szklanki (150 g) cukru

Fitsweet.me
Murzynek z dżemem porzeczkowym 373

jajek 150 g masła 200 ml mleka 210 g brązowego cukru ( lub trochę mniej białego ) opakowanie cukru wanilinowego ( 16 g ) 3,5 łyżki kakao 450 g dżemu z czarnej porzeczki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej Polewa czekoladowa: 50 g masła 100 g czekolady gorzkiej lub deserowej ( lub pół na pół z mleczną ) Wykonanie: Jajka

Opowieści z piekarnika
Buraczki duszone z wiśniami i korzenną nutą 146

Poddusić jeszcze 2-3 minuty. Podawać na goraco jako przystawkę do mięs. Ja jadłam również na zimno z serem pleśniowym i tez było super. Gorąco polecam :) ps. gałązki czerwonej porzeczki, tylko jako dekoracja

Gosia gotuje
Letnie owocowe śniadanie 135

pyszne desery, lody i ciasta. Na blogu znajdziecie mnóstwo różnorodnych przepisów z wykorzystaniem borówki. Co roku mam jej mnóstwo w ogródku, więc muszę ja dobrze zagospodarować 😋. Biszkoptowe ciasto z porzeczkami i borówkami Ciasto drożdżowe z owocami lata Puchate ciasto z owocami Kruche ciasto z pianką i owocami Tarta z borówkami amerykańskimi Kruchy spód z lekką pianką i borówki Szwedzkie drożdżówki

Kulinarne przygody Gatity
TORT BEZOWY Z OWOCAMI 1118

cukru trzcinowego 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta soli krem: 250 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki 36% 2  łyżki cukru pudru dodatkowo: świeże owoce ( borówki, czereśnie, truskawki, porzeczki, maliny) Jako pierwszą pieczemy bezę, najlepiej dzień wcześniej. Na papierze do pieczenia odrysowujemy dwa identyczne koła o średnicy  25 cm. Białka ubijamy  ze szczyptą soli, następnie dodajemy łyżeczkę

KuchcikoweLove
Ciasto cukiniowo-kakaowe z malinami 125

arbuz kupiłam w sklepie. Tłum ludzi, każdy coś kupuje, wybiera. Pani od mleka zapisuje zamówienia na sobotę, pan od pomidorów pieczołowicie wybiera ze skrzynki okazałe sztuki. Morele, brzoskwinie, borówki, porzeczki, kalafiory, pomidory, ogórki, ogórki, całe mnóstwo ogórków... I jabłka. Genewa, Julja (hm, pisownię zachowałam oryginalną) i papie... A tak w ogóle, to jabłka na targu biją rekordy ceny za kilogram

Obiad gotowy
Ciasto jaglane z czerwoną porzeczką 142

jest na prawdę szybkie i pyszne:) SKŁADNIKI : 300g kaszy jaglanej (suchej) 160 ml mleka 30 ml oleju 2 jajka Cukier wanilinowy (20 g) 1 łyżeczka sody "dwie garści porzeczki" bo nie mam pojęcia ile jej miałam :D Kaszę wypłukać i gotować w 500ml osolonej wody, gotować do czasu-aż kasza wciągnie całą wodę. Radze jej pilnować i nie spalić

Mamuśka wraca do formy
Sałatka z szynką dojrzewającą, quinoą, agrestem i porzeczkami 194

tych wspaniałych momentów, gdy cieszę się jak dziecko z własnych eksperymentów. Wypróbujcie koniecznie! Składniki: pół szklanki ugorowanej białej quinoy kilka liści sałaty masłowej garść dojrzałego agrestu garść czerwonych porzeczek 2 plasterki szynki dojrzewającej 2 łyżki ekologicznego oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1 łyżka soku z cytryny świeże listki oregano Wykonanie: Sałatę rwiemy na kawałki i wrzucamy do miski, dodajemy ugotowaną

Quinoa Raz!
Zapiekane pyszności pod bezową pianką (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 122

cukru -3 białka -4 łyżeczki Tagatesse -szczypta soli Zapiekana „owsianka” -płatki jaglane -płatki gryczane -płatki owsiane -migdały w płatkach -gorzka czekolada (u nas surowa Cocoa) -owoce: maliny, jeżyny, truskawki, porzeczki (u nas mrożone), banan, jabłko. -cynamon Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać po jednej łyżeczce Tagatesse ciągle ubijając pianę. Można dodać więcej substancji słodzącej jeśli jest

Candy Pandas
ciasto lodowiec bez pieczenia 208

pszennej 200 g masła, w temperaturze pokojowej 2 łyżki kakao 2 galaretki np. truskawkowe lub wiśniowe 750 ml gorącej wody biszkopty ok. 600 owoców np. truskawki, czarna, czerwona porzeczka, maliny wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym mleku dokładnie mieszamy żółtka, budyń oraz mąkę. Mieszankę wlewamy do gotującego się

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania