porcją owoców. Szczególnie polecam karambolę, która czadersko wygląda! Wybór należy do Was. ;) * SKŁADNIKI na smoothie bowl dla 1 osoby 1 banan ½ szklanki pestek granatu ½ szklanki mrożonych owoców (np. jagód, porzeczek, wiśni, malin, truskawek) 100 ml mleka kokosowego 1-2 łyżeczki sproszkowanej guarany 1 karambola * PRZYGOTOWNIE Wszystkie składniki oprócz karamboli wrzuć do kielicha blendera i zmiksuj na gładkie smoothie . Przelej
Food Squarenazwą Cycki murzynki. Ciasto Cycki mulatki można przygotować w wersji skróconej, tylko na blacie kokosowo-makowym. Zachęcam jednak do zrobienia pełnej, gdyż biszkopt posmarowany lekko kwaskowym dżemem z czarnej porzeczki, przyjemnie łączy się z pozostałymi warstwami. Do ciasta proponuję użyć małych biszkopcików, wtedy ciasto można pokroić na mniejsze kawałki, ja niestety małych nie miałam. Jeśli ciasto będą jadły dzieci, alkoholu
Kuchcik gotujekrem do tortów o smaku tiramisu z kawą Delecty 500 ml śmietany kremówki 30 % 2 galaretki truskawkowe 2 szklanki przegotowanej wody 1 cukier waniliowy 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki blaszka 24/38cm Wykonanie : Do garnka wlewamy wodę, olej, dodajemy cukier, cukier waniliowy i kakao, zagotowujemy. Następnie odstawiamy do przestygnięcia. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i ciągle
Sama słodycz i szczypta chilimasła 82% nie margaryny! 1 łyżka ciemnego kakao 1 wafelek kakaowy typu princessa Wierzch: 2 galaretki truskawkowe lub z owoców leśnych 40 dag mieszanych owoców lata (maliny, porzeczki, borówka, wiśnie) Sposób przygotowania: Galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej wody , zostawić do wystudzenia. Krem budyniowy: Żółtka utrzeć z cukrem na jasną masę, wymieszać a najlepiej zmiksować mikserem
Wanilia i Kardamonbudyń śmietankowy -1 łyżka mąki pszennej -1 łyżka mąki ziemniaczanej -1 op. cukru wanilinowego -250 g masła (miękkiego) -pół szklanki cukru pudru Dodatkowo: -pół słoiczka dżemu z czarnej porzeczki -1 kg bananów -sok z 1/2 cytryny -3 łyżki gorzkiego kakao -500 ml śmietanki kremówki 30 % (b. zimnej) -250 g serka mascarpone -2-3 łyżki cukru pudru -60-80 g czekolady
Marta Gotujemargaryny 1 - 2 łyżeczek kakao 1 szklanka mąki 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 słoik ulubionego dżemu np. powidła jabłkowe, dżem wiśniowy, dżem z czarnej porzeczki Przygotowanie: Margarynę rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiać. Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przestudzoną
Ciastka - domowe słodkościjest ono bardzo delikatne oraz puszyste, ale żeby nie było tak miło😉 przełamane jest kwaskowym dżemem malinowym ja użyłam frużeliny malinowej, niektórzy podmieniają, maliny na dżem z czarnej porzeczki, również świetnie smakuje. Ciasto kryje w sobie specyficzny krem na bazie kajzerek, jest on po prostu rewelacyjny. Łabędzi Puch myślę że świetnie sprawdzi się na nadchodzący sezon komunijny,oraz
RAROSSApulpy owocowej. Powiem Wam jednak, że warto! To danie to kwintesencja lata. W małym ruloniku zamknięte jest to co kochamy latem... owoce. Składniki: 3 szklanki owoców (maliny, jagody, czerwone porzeczki) 1/4 szklanki miodu garść mięty skórka i sok z 1/2 limonki papier do pieczenia Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Masę przecieramy przez sitko do rondla a następnie gotujemy
Kuchnia w oparachsłodkie, ale też nie przesłodzone. Jest w sosie trochę alkoholu więc ten makaron nie nadaje się dla dzieci. Ciemna deserowa czekolada niweluje słodki smak hibiskusowego cukru pudru. Dodatkowo czerwone porzeczki sprawiają, że całość jest idealnie wyważona. Sok z cytryny sprawia, że makaron jest cieniowany czyli czerwony przeplata się z jaśniejszym odcieniem. Do przygotowania dania użyłam makaronu Lubella. Składniki: pół
Kuchnia w oparachtylko moja propozycja podania tego ciasta. Można pominąć krem kasztanowy, a wtedy ciasto będzie kakaowe. Możemy dodać posiekane orzechy, migdały czy suszoną żurawinę. Jeżeli wykorzystamy jabłka, śliwki czy czerwone porzeczki też ciasto będzie rewelacyjne . Właśnie to lubię w ciastach. Inne dodatki-inny smak ciasta Do ciasta użyłam Oleju Wielkopolskiego . Producent na swojej stronie pisze: "Olej Wielkopolski to 100% olej
Kuchnia w oparachniej 4 oleje typu klasycznego: Olej Rydzowy Wielkopolski Olej Rzepakowy Wielkopolski Olej Ostropestowy Olej Lniany Oleje Semco zawierają NNKT w tym wiesiołek, ogórecznik, zarodek, pszenicę i pestki czarnej porzeczki. Oleje są tłoczone na zimno. Przygotowałam na bazie Oleju Rzepakowego Wielkopolskiego świąteczne śledzie korzenne. Śledzie dzięki przyprawo takim jak anyż, goździk, kardamon i cynamon idealnie pasują na bożonarodzeniowy stół
Kuchnia w oparachżeby ładniej wyglądało.To już 3 wersja mojego szarpańca, 2 już są na blogu [ klik] . 3/4 litra śmietany 3 różne galaretki 1/2 szkl.cukru 2 łyżki żelatyny owoce [maliny, porzeczki, jagody] biszkopt pokrojony na kawałki 3 galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie [ każda z osobna] i zostawić do zastygnięcia.Zastygnięta pokroić w kostkę.Ciasto pokroić w kawałki.Śmietanę osłodzić i ubić
Moje domowe kucharzeniełyżki karobu lub kakao - 1 płask łyżeczka sody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki oleju ( rzepakowy. kokosowy, z awokado, z orzechów włoskich) - owoce na wierzch: borówki, maliny, jagody, porzeczki co masz pod ręką - 3 łyżki mąki kokosowej - 2 łyżki erytrolu Ważne uwagi i wskazówki: - fasolę po ugotowaniu według instrukcji na opakowaniu, trzykrotnie wypłucz pod zimną wodą! - nie używaj fasoli
SMYKWKUCHNIlodówce. Rada: 1) Serniczek możemy wykonać w różnych wariantach. Zamiast galaretki niebieskiej i borówek możemy użyć: np. galaretkę malinową i maliny, galaretkę truskawkową i truskawki, galaretkę porzeczkową i porzeczki, galaretkę brzoskwiniową i brzoskwinię lub zrobić mix...inna galaretka i inne owoce 😉 2) Gdy chcemy, aby deser miał intensywniejszy kolor to zamiast żelatyny możemy dodać drugą galaretkę. Wtedy 2 galaretki rozpuszczamy
Kuchnia MagdaLenyprzepis na blachę o wymiarach 33 x 23 cm 300 g mąki pszennej 200 g masła 2 żółtka 40 g cukru pudru 40 g mąki pszennej + dżem z czarnej porzeczki + 200 g mascarpone + 200 ml śmietany 30% + migdały + rafaello + wióki kokosowe Do miski przesiej mąkę pszenną, dodaj cukier puder, zimne masło pokrojone na kawałki, mąkę ziemniaczaną i dwa żółtka. Zagniataj
365 dni dookoła kuchni