porzeczki - 3095 przepisów (strona:112/207)

Pączki z jabłek 101

konwencjonalny deser, bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu, naprawdę warto spróbować, daję słowo nie jeden raz go zrobicie:)) Składniki 8 średnich jabłek obranych konfitura dowolna( maliny,porzeczki,owoce leśne itp) 3/4 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki cukru 2 jajka cukier puder do posypania cynamon olej do smażenia opcjonalnie rum Piekarnik nagrzać na 150 stopni ,włożyć jabłka … Czytaj dalej Pączki

gotuj ze mną
Domowy piernik z gruszką 155

azjatyckie (tzw. jabłko-gruszki) lub 2 zwykłe gruszki 3 łyżeczki miodu lipowego Huzar duża szczypta cynamonu *u mnie konfitura z czarnej czereśni, zamiennie dodaję dżem lub konfiturę z czarnej porzeczki Przygotowanie: Owoce obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Przekładamy do miseczki, dodajemy miód i całość posypujemy cynamonem. Mieszamy i odstawiamy. Do większej miski wsypujemy mąkę, dodajemy sodę, kakao i przyprawę

Słodkie okruszki
14 dań obiadowych i przekąsek dla niemowlaka (bez mleka) 161

kalafiora – świetna przekąska nie tylko dla maluchów Delikatne klopsiki w sosie koperkowym Młoda kapustka z koperkiem Tradycyjne kluski śląskie Mięciutkie kopytka – świetny obiad dla całej rodziny Duszony schab w porzeczkach – dla dorosłych i dla dzieci W zakładce Dla niemowląt znajdziecie więcej przepisów dla maluchów. Jeszcze więcej inspiracji i przepisów dla starszych dzieci odnajdziecie w zakładce Dla dzieci

Dieta bez mleka
Maliny i jeżyny pod kruszonką 57

Babcia dała pozwolenie na buszowanie po swojej działce. Znalazłam się w krzakach jeżyn, malin i porzeczki. Sąsiadka zza płotu uśmiechała się pod nosem widząc mnie jak próbowałam się wcisnąć z aparatem między zarośla. Znalazłam to co lubię najbardziej – maliny. Połączyłam je z jeżynami i zapiekłam pod grubą warstwą kruszonki. Lepszego początku dnia nie ma […] Artykuł Maliny i jeżyny

Pink Envelope
Tort czekoladowy 495

czekoladowy 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 1,5 szklanki mleka 5 łyżek cukru pudru 5 łyżek kakao 2 kostki masła +wiśniówka na poncz, domowy kwaśny dżem (np. z czarnej porzeczki), dowolne czekoladowe słodycze do dekoracji, u mnie to: rurki z kremem, Kinder Bueno, pralinki czekoladowe, czekolada Schogetten (bo ma ładne osobne kostki), cukrowe koraliki, 50 g gorzkiej czekolady

Ciastkozercy
CIASTO Z JABŁKAMI 168

Szybkie w przygotowaniu ciasto, jedno z niewielu ciast najlepiej smakuje tego samego dania.  SKŁADNIKI 50 dag czarnej porzeczki 5 jajka ¾ szklaki śmietany 10% szklanka cukru 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki roztopionego masła SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Białka ubić na sztywno, żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę, cały czas miksują wlewać olej dokładnie wymieszać dodać śmietanę a następnie

RAROSSA
Mini serniczki z owocami lata 137

połączenia się składników. Nie gotujemy! Odstawiamy na bok do wystudzenia. Na każdy serniczek nakładamy porcję frużeliny. Smacznego !!! * użyłam ciastek degistive ** użyłam mrożonej mieszanki owoców: maliny, jagody, wiśnie, czarna porzeczka, truskawki, jeżyny Notes - wszystkie składniki masy serowej powinny mieć temperaturę pokojową - masy serowej nie należy zbyt długo miksować. W przeciwnym wypadku serniczki mocno urosną, a potem opadną By Małgorzata Hert Wędr

Wędrówki po kuchni
Ciasto z bezikami, cytrynowym kremem mascarpone i borówkami 123

aniżeli powstało. Masa nie jest zbyt słodka, więc idealnie komponuje się z lekko miękkimi, ale jeszcze chrupiącymi bezami w środku. Możecie też użyć innych owoców, np. malin, brzoskwiń, czy porzeczek... Kto z Was spróbuje? (Forma o wymiarach 22 x 26 cm) Spód:  około 16 podłużnych biszkoptów Krem:  250g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30-36% 2 łyżki cukru

Di gotuje
Ciasto piernikowo-karpatkowe 207

przepisowych ;) Wymiary blaszki : 40x25cm Temp. pieczenia 180C, 190C Czas pieczenia; ok. 50-60  minut +  ok. 45 minut Składniki Na piernik: 3 szklanki mąki słoik dżemu z czarnej porzeczki (390g) 2 łyżki kakao 125g masła 1,5 szklanki mleka łyżka sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżeczki cynamonu 3/4 szklanki cukru Na ciasto ptysiowe: 125g masła

Różne smaki w kuchni
Wuzetka 490

cukru pudru Składniki na polewę czekoladową: 150 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka masła + dżem do przełożenia, nalepiej dosyć kwaśny – idealnie czarna porzeczka lub śliwka (choć ja tym razem zaszalałam i zrobiłam z domowym jagodowym :), 150 ml kremówki na dekorację, wiśnie na dekorację, wiśniówka lub herbata owocowa (w wariancie dla dzieci) na poncz

Ciastkozercy
Kruche babeczki z kremem mascarpone i owocami 1095

czas mieszając aż powstanie jednolita masa. Gotowy krem wykładamy do wystudzonych babeczek *** *** Na wierzchu układamy umyte i wysuszone owoce, u mnie są to: borówki, czereśnie, morele, winogrona, maliny i porzeczki *** *** Do czasu podania babeczki przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Ciasto z malinami 137

drobnego cukru 1 szklanka kefiru lub maślanki, u mnie sera twarogowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 truskawek, u mnie mrożone maliny, mogą być inne świeże owoce jak brzoskwinie, porzeczki, czereśnie, agrest, itp.;) dodatkowo u mnie: łyżka bułki tartej i łyżeczka aromatu waniliowego opakowanie cukru waniliowego Przygotowanie: Piekę w foremce 20 x 20, przez godzinę lub do suchego patyczka

Zasmakuj Kuchni
Ciasto kokosowe z owocami i kruszonką (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 119

pomarańcza -150g mąki ryżowej -100g mąki kokosowej -6 średnich jajek -150g ksylitolu -1 łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym/lub zwykły -100ml oleju rzepakowego -owoce (porzeczki, maliny, rabarbar, agrest, truskawki itd) Kruszonka -płatki owsiane -wiórki kokosowe -olej kokosowy + ciepła woda -ksylitol 1. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia   i przesiać przez sito aby nie było

Candy Pandas
RODZYNKOWIEC 86

Połączyć z osączonymi rodzynkami. Ugotować budyń. Wystudzić. Masło ubić na puszysty krem, dodać budyń, kakao oraz wódkę. Ubijać do uzyskania jednolitej konsystencji. Nasączony spód biszkoptu posmarować dżemem z czarnej porzeczki, na to wyłożyć ½ masy budyniowej. Przykryć drugą połową biszkoptu. Na wierzch wyłożyć masę budyniową a na to wystudzoną masę rodzynkową. Smacznego

Słodki Zakątek
Jagodzianki z kruszonką 111

Lipiec zawsze kojarzy się mi z owocami. Mnóstwem owoców. Maliny, porzeczki, wiśnie, czereśnie, morele, brzoskwinie, śliwki, papierówki... Jagody w tym roku nie obrodziły tak, jak bym chciała. Niedzielny prawie trzygodzinny spacer po lesie zaowocował zaledwie 2 litrami uzbieranych jagód. Zdecydowanie za mało, ale wystarczyło na pierogi, jagodzianki i dwa słoiczki dżemu:)  Co można napisać o jagodziankach? Że są mięciutkie

Obiad gotowy