taki start a do tego jest pyszna i aromatyczna jeśli dodamy nasze ulubione owoce i dodatki. Dziś proponuję wersję wegańską dla wszystkich, pyszną i zdrową. Fit owsianka z jagodami, porzeczkami na mleczku kokosowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSzybkie, smaczne i zdrowe lody na upalne dni? Nic trudnego. Wystarczą zimowe zapasy mrożonych owoców. Składniki: 500 g mrożonych czarnych porzeczek ok szklanki cukru pudru 100 ml likieru advocaat ( Dalkowski ) Wykonanie: Wszystko umieszczamy w misie malaksera i szybko miksujemy na gładką masę. Można również użyć zwykłego blendera. Po dosłownych kilku minutach możemy cieszyć się zjawiskowym deserem
Malinowe Pocałunkiużyć mleka jakie lubicie jeśli kozie Wam nie odpowiada. Owoce też pozostawiam Waszemu wyborowi choć powiem że z rabarbarem smakuje wyśmienicie. Mix płatków na kozim mleku z rabarbarem i porzeczkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieszklanki cukru - szczypta soli - 2 jajka - 3/4 szklanki oleju - 1 żółtko do posmarowania dodatkowo: - 2 jabłka - 1/2 łyżeczki cynamonu - słoiczek kwaskowatego dżemu (u mnie domowy dżem z czerwonej porzeczki) Przygotowuję rozczyn- mieszam mleko z drożdżami i cukrem, zakrywam i odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Zajmuje to ok. 7 minut. Pilnuję, żeby rozczyn nie przekipiał, tj. jak podwoi objętość
WielopokoleniowoSkładniki: © 1 litr nektaru bananowego © 1 litr nektaru lub soku z czarnej porzeczki Sok z gumijagód to sok bananowy wymieszany z sokiem z czarnych jagód w proporcji 1:1. Można też dodać więcej soku bananowego, lub też jagodowego. Można próbować, smakować i odnaleźć swoje ulubione proporcje :) Smacznego
Bazując na smakucytryny Masa śmietanowa : - 1L śmietanki 30 % - 5 opakowań śmietan-fix - 150 g cukru pudru - 3 małe opakowania borówek ( ok 600 g ) Do dekoracji : - 100 g malin - 100 g czerwonej porzeczki - 100 g borówek lub jagód Sposób wykonania : Ciasto Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę ,powoli dosypujemy cukier i tak naprawdę to jest najważniejszy etap
Wypieki Renepochmurny zimowy dzień. Polecam :) Kruszonka: 1/4 kostki masła 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej kilka kropel aromatu waniliowego 1,5 szkl mrożonych malin 1/2 szkl mrożonych czerwonych porzeczek 4 łyżki cukru Składniki na kruszonkę rozetrzeć w palcach. Owoce rozsypać do 3-4 kokilek do zapiekania. Posypać łyżką cukru i kruszonką. Crumble wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Smakołyki Asiminut.Druga partie ciasta upiec z drugą połową świeżo ubitej bezy. Krem Składniki 2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe cukier do smaku 200 g miękkiego masła dodatkowo dżem z czarnej porzeczki Wykonanie Szklankę mleka zagotować. Drugą szklankę mleka wymieszać z budyniami. Wlać na gotujące się mleko i doprowadzić do wrzenia. Tak powstały budyń posypać cukrem i przykryć do wystudzenia.Budyń posypany
w mojej kuchnijuż ostatni tydzień kawacji. Niedługo i lato się skończy, więc to ostatni moment na zrobienie tarty ze świeżymi owocami - malinami, porzeczkami i jagodami. Do owoców będzie pasował krem panna cotta przygotowany z gotowanej śmietany. Składniki (na formę średnicy 30 cm): 2,5 szklanki mąki krupczatki 150 g zimnego masła ok. 150 g zimnej śmietanki 30 proc. 0,5 szklanki drobnego
W SMAKgładką masę) 125 ml śmietany kremówki 180 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 czubate łyżki żelatyny 1/3 szkl gorącej wody ok. 200 – 250 g owoców czarnej porzeczki wymieszanych z borówkami dodatkowo: ok. 80 g cukru do owoców wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Ser miksujemy ze śmietanką, sokiem z cytryny oraz cukrem. Następnie dodajemy żelatynę i dokładnie
Domowy Smak Jedzeniaodpuszczę. Jeśli nie pieczenie to dobrym wyborem będzie oczywiście pucharek z deserem. A skoro mamy środek lata to deser musi być obowiązkowo z owocami. Dziś padło na kwaśne, czerwone porzeczki. Chciałam
Pyry na Gazgramów dowolnych ciasteczek (digestive, korzenne, owsiane, bezglutenowe) 405 gramów mleka skondensowanego light 500 gramów jogurtu naturalnego typu greckiego 500 gramów czerwonych oraz czarnych owoców sezonowych (ja użyłam truskawek, czerwonych porzeczek, jagód oraz jeżyn) 30 gramów cukru waniliowego plus cukier drobny do wypieków (ilość dowolna, ja dodałam 4 łyżeczki) Wykonanie: Ciasteczka należy drobno pokruszyć (na piasek) i wymieszać z dwoma łyżkami
Garniec Magalieowocowo-warzywne z dodatkiem mleka, które dostarczą nam niezbędnej energii, witamin i składników pokarmowych, a nie obciążą żołądka, więc nie będziemy ospali i ociężali. Składniki: mleko roślinne czarna porzeczka arbuz malina truskawka (mrożona) wiśnia opcjonalnie - odżywka białkowa Wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu, zalewamy je mlekiem roślinnym, ja wykorzystałam ryżowe i blendujemy na gładką masę :) Gotowy koktajl przelewany do szklanki
Taste Of My Dayskładniki: 1500 g czarnej porzeczki 600 g cukru 250 ml wody wykonanie: Owoce płuczemy a następnie rozmiażdżamy. Wlewamy wodę i gotujemy przez ok. 5 min. Następnie odciskamy sok (możemy przetrzeć przez drobniutkie sito). Odmierzamy 1000 ml soku, gotujemy na małym ogniu przez ok. 15 min., następnie dodajemy cukier i ponownie gotujemy, często mieszając. Galaretka będzie gotowa gdy kropla soku
Domowy Smak Jedzenia