łyżeczka cukru waniliowego 200g masła w temperaturze pokojowej Krem śmietanowy: 500ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 2x śmietan fix (pominęłam) Dodatkowo: 2 galaretki o smaku czarnej porzeczki + 2 ½ szklanki wrzątku 1 słoik dżemu porzeczkowego (280-300g) Polewa: 170g czekolady 3 łyżki masła Wykonanie: Biszkopt: białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, partiami wsypujemy cukier, następnie dodajemy
Słodkie zapomnieniekremem oraz owocami. Krem 250 g schłodzonej śmietanki 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru różowy barwnik spożywczy czerwone owoce - u mnie maliny, truskawki i czerwone porzeczki Śmietankę, serek i cukier puder umieścić w misie miksera i wszystko ubić na sztywną masę. Połowę masy odłożyć do innego naczynia, do reszty dodać barwnik i zmiksować. Przełożyć
Słodkie inspiracjeminut + 8 godzin Składniki: 3/4 szklanki wrzącej wody 1/2 szklanki płatków owsianych górskich 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 nektarynka garść jeżyn garść borówek amerykańskich garść czerwonych porzeczek opcjonalnie 1 łyżeczka miodu Wykonanie: Płatki wsypujemy do miseczki, zalewamy je wodą, mieszamy. Dodajemy siemię. Miseczkę przykrywamy i odstawiamy na całą noc do lodówki. Rano do owsianki dodajemy miód, pokrojoną nektarynkę
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 2 łodygi rabarbaru 3 szklanki czarnej porzeczki 3 szklanki agrestu 3 łyżki cukru lub miodu gałązka mięty Przygotowanie: Owoce opłukać, rabarbar pokroić, wszystkie składniki wrzucić do garnka, zalać 3 … Czytaj dalej Kompot porzeczkowo-agrestowy
czarrna od kuchnitylko one je zajadały ale także ja. Dziś proponuje całkiem dorosłą wersję moich ówczesnych płatków, idealne na śniadanie, polecam. Płatki ryżowe na mleku z syropem i czerwonymi porzeczkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekrwi. Dlatego też, ksylitol polecany jest cukrzykom oraz osobom odchudzającym się :) Składniki na formę do tarty o średnicy do 26 cm: około 450 g mrożonych owoców (śliwek, truskawek, porzeczki, rabarbaru) 1/2 szklanki kaszy jaglanej (90 g) 3/4 szklanki wody 90 g wiórek kokosowych 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka ksylitolu szczypta soli Kaszę jaglaną przepłukać i przelać wrzącą
Ugotowaćwitaminami. Wiem że sezon porzeczkowy już się skończył ale mrożone będą ok. Można dodać również inne owoce, warto eksperymentować. Do kawy czy herbaty znakomity dodatek, polecam. Śmietanowiec z porzeczkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSezon na porzeczki i maliny w pełni, więc postanowiłam wykorzystać te owoce do jakiegoś deseru. Z racji tego, że nie miałam dużo czasu wybór padł na proste i szybkie w przygotowaniu ciasto . Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkabunny kitchen”, kiedy poszukiwałam ciekawych sposobów na botwinkę. Bo ileż można jeść barszczyki i chłodniki? Surowych liści botwinki […] Artykuł Brownie z buraków i awokado z czerwoną porzeczką pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkamascarpone 1,5 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny Do dekoracji różne kwaskowate owoce (oryginalnie granat, u nas to co dojrzało w ogródku- białe, czarne i czerwone porzeczki, białe i czerwone maliny i owoce świdośliwy) Mrożony szpinak rozmrażamy na sitku lub durszlaku i odciskamy nadmiar wody. Spód formy (u mnie taka krótsza prostokątna) wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik
les mirabellesSkładniki: 500 g serka homogenizowanego naturalnego 1 galaretka 2,5 szkl porzeczek 3 łyżki chia + 3/4 szkl mleka 20 dkg truskawek 1 szklanka wydrylowanych wiśni + 2 łyżki brązowego cukru … Czytaj dalej Serniczki owocowe
czarrna od kuchnicukru lawendowego opcjonalnie 100 g (3 czubate łyżki) dżemu wiśniowego lub po prostu zmiksuj odsączone 100 g wiśni na gładki mus 200 g wydrylowanych wiśni 200 g czarnych porzeczek opakowanie budyniu lub 40 g mąki ziemniaczanej (aby zabarwić ciasto na różowo możesz wykorzystać sok, który odciekł z wiśni, a ilość soku dodanego do masy budyniowej zmniejsz ilość mleka) Przygotowanie: Wyjmij
greenscarfteż ;-) składniki: 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 1 jajko 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka owoców czarnej porzeczki 100 g białej czekolady wykonanie: Mleko, jajko i olej wlewam do miski i łączę łyżką. Wszystkie suche składniki wsypuję do drugiej miski, mieszam i dolewam mokre składniki. Wszystko razem mieszam
babka w formiebiałkowej (u mnie Allnutrition) (ok. 15 g) 2 łyżki mleka 2% (ok. 20 g) 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej cynamon Dodatki: jogurt naturalny 100 g, owoce jagodowe (tutaj: maliny, porzeczki, truskawki) 100 g Podane składniki zmiksować, smażyć na bardzo lekko natłuszczonej patelni na najmniejszym ogniu. Udekorować jogurtem i owocami. SMACZNEGO ! Wartość energetyczna*: 360 kcal 26,2 g białka
Vroblewska-fitlifedomowego cukru waniliowego szczypta soli 6 łyżek oleju 1,5 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki wiórek kokosowych 20 dag agrestu ok 2/3 szkl czerwonej porzeczki cukier puder do posypania Jajka zmiksować z cukrem na puszystą i jasną masę. Dodać sól, olej i cały czas ucierając na małych obrotach dodawać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem
Smakołyki Asi