porzeczki - 3095 przepisów (strona:109/207)

Placki jogurtowe z owocami 225

łyżeczka pasty waniliowej lub cukru z wanilią 160 g mąki pszennej 3 łyżeczki brązowego cukru szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g owoców (borówek i czerwonej  porzeczki) masło do smażenia miód do podania Przygotowanie: W misce za pomocą rózgi mieszamy jogurt, jaja, pastę waniliową, cukier, sól. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy, aż składniki

Smakowity Blog Kulinarny
Placuszki serowe z borówkami 88

pudrem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pancakes z truskawkami → Racuchy z jabłkami → Racuchy dyniowe z sosem pomarańczowym → Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką → Zapiekane naleśniki czekoladowe z migdałowym twarożkiem i czereśniami

Oryginalny smak
Biszkopt ze śliwkami i bitą śmietaną + film 141

Prostota wykonania tego ciasta zachęci nawet początkujących poszukiwaczy smaków. Biszkopt przygotowuje się bardzo prosto a najlepiej smakuje dodatkiem ulubionych, kwaśnych owoców np. śliwek, rabarbaru, jabłek lub czarnych i czerwonych porzeczek, które świetnie będą komponować się ze słodką śmietaną i czekoladą.     składniki na tortownicę 26 cm 5 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki

Smakowite Dania
TARTALETKI Z MUSEM CZEKOLADOWYM I BORÓWKAMI (BEZ PIECZENIA) 134

owsianych oraz suszonych daktyli. I to właśnie suszone daktyle pełnią rolę słodzidła, a także są bardzo dobrym lepikiem. Całość dopełniają owoce - oprócz borówek pasują tu również maliny, truskawki czy porzeczki... Składniki: 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 200 g suszonych daktyli 100 g gorzkiej czekolady 200 g borówek Wykonanie: Korpusy: Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na około

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowy torcik – mus z awokado – bez jajek, bez mąki i bez cukru 157

syropu daktylowego, z agawy, melasy albo miodu 1 łyżeczka kawy zbożowej Inki klasycznej, bezglutenowej lub smakowej 4 lekko czubate łyżki gorzkiego kakao lub karobu owoce leśne (truskawki, maliny, borówki, porzeczki) lub bakalie do dekoracji Spód do ciasta: 1 szklanka suszonych daktyli namoczonych na noc 1 i 1/2 szklanki orzechów nerkowca namoczonych na noc 1/2 szklanki wiórków kokosowych Spód: Nerkowce

Poezja smaku
Sernik malinowo-waniliowy / Raspberry and vanilla cheesecake 174

śmietanki 30% 4 łyżeczki żelatyny 1 laska wanilii 230 g. cukru pudru Oraz: 1 łyżeczka masła do wysmarowania formy 2-3 łyżki mąki do podsypywania owoce do ozdoby (maliny, porzeczki, poziomki, wiśnie itp.) Na spód tortownicy połóż papier do pieczenia, zamknij obręcz wypuszczając rogi papieru poza formę. Dno i boki tortownicy posmaruj masłem. Kruche ciasteczka zmiel na mąkę. Na stolnicy

Delicious Place
Pychotka Bezowa 111

family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Dodatek: słoik dżemu z czarnej porzeczki lub aronii Składniki na krem: 2 szklanki mleka 4 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej szklanka cukru 200g masła Żółtka i mąki dokładnie roztrzepujemy w szklance mleka

Domowe ciasta
Torciki od serca dla mamy 138

biszkopt kokosowy: 3 jajka wielkość M 3 łyżki cukru 3 płaskie łyżki mąki tortowej 3 płaskie łyżki mąki kokosowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia serduszka galaretka: 1 galaretka czarna porzeczka 350 ml wody krem śmietanowy: 200 ml śmietany kremówki galaretka pozostała od serduszek 1 łyżka cukru pudru dekoracja: 1/2 galaretki truskawkowej czekoladowa posypka mięta 20 dkg truskawek obręcz

wesoła kuchnia
PRODUKTY NATURALNE SCHRONISKO SMAKÓW MAGDA GESSLER 228

roku. Idealne do wody, herbaty lub lemoniady. Do wyboru mamy kilka smaków: syrop z malin, syrop z żurawiny, syrop z pigwy, syrop z owoców bzu czarnego, syrop z czarnej porzeczki oraz syrop korzenny z imbirem 6) Konfitury i powidła Produkty jak z babcinej spiżarni. Tylko owoce i cukier, bez konserwantów, i sztucznych dodatków, których jest pełno w sklepowych przetworach

Kuchnia MagdaLeny
HERBATY NATURALNE PURE LEAF 124

nagietka i kwiaty bławatka. Kwiaty dają mieszance niesamowity kontrast i piękne kolory. Smakuje znakomicie! Herbata Berry Milima - fantastyczne połączenie czarnej herbaty z prawdziwymi owocami takimi jak: truskawki, maliny, czerwone porzeczki i maliny. Dodatkowo do smaku dodane są kwiaty hibiskusa oraz dzikiej róży. Herbata ma delikatny smak, podkreślony przez owoce leśne oraz cytrusową nutę hibiskusa. Takie herbatki lubię najbardziej! Herbata Green

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym 129

półplasterki, a pomarańcze w cząstki. Dodaj jogurt i miód – całość wymieszaj.   Możesz dodać też inne owoce… jabłka, gruszki, wiśnie, czereśnie, morele, jagody, borówki, maliny, truskawki, kiwi, porzeczki , mandarynki, arbuza, brzoskwinie, ananasa.             Polecam Wam również inne słodkości : – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne

Kulinarne S.O.S.
Mini pączki serowe 96

ciasto drożdżowe ze śliwkami – ciasto kruche z rabarbarem – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka – tort czekoladowy z owocami MINI PĄCZKI SEROWE PRZYGOTOWANIE: 30 minut Składniki: – 300 g dwukrotnie mielonego twarogu (lub twarogu sernikowego z kubełka

nietylkopasta.pl
Beza Pavlova 138

mąki ziemniaczanej łyżeczka soku z cytryny szczypta soli Dodatkowo: 250 g śmietanki 36% (mocno schłodzonej) owoce na wierzch do dekoracji, u mnie truskawki i borówki, świetnie będą pasowały także porzeczki, jeżyny, maliny, czereśnie, wiśnie, jagody, przekrojone na pół figi, w półksiężyce lub plasterki kiwi, agrest dodatkowo można tort oprószyć cukrem pudrem lub tartą na większych oczkach gorzką czekoladą, dodać listki

Zasmakuj Kuchni
Ciasto Jamajka 130

serek waniliowy homogenizowany 150 g, cukier puder 4 łyżki, żelatyna 3 łyżeczki, dodatkowo: banany 1 kg, galaretki cytrynowe 3 szt, cytryna 1 szt, dżem z czarnej porzeczki 1 mały słoik, woda 4,5 szklanki, czekolada mleczna 50 g, do nasączenia: woda 0,5 szklanki, cukier waniliowy 0,5 opakowania, sok z cytryny 1 łyżka, Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną

kulinarne odsłony pati
Ciasto Rumowe Cassis 114

ostygnięcia. Masło miksujemy na puch. Powoli dolewamy ostudzone mleko z cukrem i miksujemy. Następnie wsypujemy mleko w proszku i dalej  miksujemy przełożenie dodatkowe: mały słoik dżemu z czarnej porzeczki WYKONANIE: blat ciasta + nasączenie ½ dżemu porzeczkowego 1/ 2 masy blat ciasta+ nasączenie+ dżem ½ masy okruszki z ciasta   Schładzamy w lodówce ok 3-4 godziny. Smacznego

Domowe ciasta

Proponowane wyszukiwania