por - 13968 przepisów (strona:526/932)

Krokiety z warzywami i kaszą gryczaną 168

łyżki nadzienia gruczano-warzywnego. Składać boki do środka i zwijać naleśnik. Naleśniki można odgrzać w piekarniku lub na natłuszczonej patelni. Podawać z wybraną sałatką. ------------- Podobne: Zapiekanka naleśnikowa z porami Krokiety bezglutenowe Naleśniki z makrelą i jarmużem

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczone udka z ziemniakami 270

Pieczone udka z ziemniakami to aromatyczne, syte i bardzo smaczne danie. Świetne na niedzielny obiad o każdej porze roku. na niedzielny obiad lub przyj ę cie. Najlepiej podawać z ulubioną lekką surówką lub sałatą. Składniki: 5 udek z kurczaka przyprawy do kurczaka ( (według mnie najlepsza jest Przyprawa do kurczaka złocista firmy KAMIS) przyprawa do ziemniaków 6 ziemniaków marchew cebula majeranek

Smaczne Potrawy
Barszcz czerwony 91

klasycznymi, krokietami, pierogami, fasolą lub uszkami. Najlepiej smakują ciepłe podane od razu. Składniki: spora garś ć suszonych grzybów (prawdziwki lub podgrzybki) 4 buraki ćwikłowe 2 litry bulionu warzywnego (marchewka, por, pietruszka, cebula) 2 łyżki suszonego majeranku 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 3 łyżki soku z cytryny sól pieprz czarny Przygotowanie: Grzyby opłukujemy na drobnym sitku

Smaczne Potrawy
Naleśniki z budyniem 173

Naleśniki z budyniem czekoladowym są syte i bardzo pyszne. Jestem wielbicielką naleśników jest to smak mojego dzieciństwa i mogłabym je jeść z różnymi dodatkami o każdej porze dnia. Składniki: 750 ml. mleka 2 szklanki mąki 1 jajko szczypta soli 2 łyżki cukru deczko oleju Przygotowanie: Zaczynamy od zmiksowania wszystkich składników: do garnka wlewamy jedną szklankę mleka,deczko oleju, wbijamy jajko

Smaczne Potrawy
PRZETWORY NA ZIMĘ: OGÓRKI W ZALEWIE MUSZTARDOWEJ 166

zapisane w nim receptury na mnóstwo dań, które w latach 80 były podstawą żywienia. To właśnie z tego zeszytu jest przepis na ogórki w zalewie musztardowej, które do tej pory bardzo smakują mojej rodzinie. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku

Przepisy Aleksandry
Zupa gulaszowa z pomidorów 190

Lekko zmodyfikowana gulaszowa, dzięki sezonowym pomidorom (są obłędne o tej porze). Pełnia aromatu i smaku,lekko pikantna, bardzo syta. Składniki 200 g łopatki wieprzowej 200 g karkówki wieprzowej 200 g szynki wieprzowej 800 ml rosołu z kury 600 g cebuli 2 łyżeczki ostrej papryki 4 łyżki oleju 500 g pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 250 ml czerwonego wina 1 łyżeczka

R'n'G Kitchen
Knedle z morelami II 135

ocenie, ciasto bez twarogu jest o wiele bardziej elastyczne i miękkie. Knedle jem tylko na słodko i najczęściej raz w roku. Z morelami właśnie albo ze śliwkami. O tej porze roku, która sprawia, że dni są coraz krótsze, noce chłodniejsze, a poranki z dnia na dzień bardziej mgliste.  Nie lubię jesieni... nawet tej złotej. Nie lubię, bo ona już

bistro mama
Sos słodko-kwaśny do słoików 174

ananasy i kukurydza tworzą smaczne i aromatyczne połączenie, idealne do ryżu czy makaronu - solo lub z kawałkami usmażonego mięska. Wystarczy otworzyć słoiczek i cieszyć się smakiem lata o każdej porze roku :) SKŁADNIKI: (mi wyszło 4 większe słoiki-na zdjęciu obok warzyw i 7 mniejszych-dżemówek)   3 kg pomidorów 1 kg cebuli 1 kg papryki 1 puszka ananasów 1 puszka

Kto ugości moich gości?
Zapiekanka z ziemniaków i cukinii 110

ostatni dzwonek żeby wykorzystać młode ziemniaki i cukinię. A korzystając ze sposobności przygotowałam zapiekankę – prostą, smaczną z dodatkiem świeżych ziół. Takie rzeczy zazwyczaj przygotowuję wieczorem a potem w porze

Szybko Tanio Smacznie
Bibimbap 131

powiedzieć, że ja umieściłabym ją  w pierwszej dziesiątce.  Składniki: Mięso wołowe pokrojone w cienkie plastry Jajko Połowa dużego kabaczka Pieczarki Cebula Papryka (w zasadzie każdy kolor) Marchew Por Ogórek Szpinak Fasola Mung Ziarna sezamu Olej sezamowy (taki do woka) Sos sojowy Sos pomidorowy  Chili Czosnek  Japońskie ryżowe winegret Ryż Może coś pominęłam, ale powiem tak jedna

Smaki Przyprawy i Kolory
Przedstawiam królika 132

korzennych i w ziołach. Składniki: Królik (tuszka) Balsamiko, Rozmaryn, Tymianek, Cząber, Majeranek, Liść laurowy, Czubryca, Papryka ostra, Kolendra Chili, Oregano, Pieprz (różne kolory) Cebula czerwona, Marchew, Seler, Dwa ziemniaki, Por Czosnek Królika podzielić na części (ja podzieliłam na 3) i umyć. Następnie przyprawy i zioła oraz rozdrobniony czosnek wsypać do naczynia i zalać balsamiko. Włożyć królika w marynatę i trzymać

Smaki Przyprawy i Kolory
Pieczone warzywa 99

mają czasu na stanie przy garnkach, ta potrawa robi się sama. Można ją zrobić z "resztek" warzyw, które gdzieś leżą na dnie lodówki.  Składniki: Ziemniaki, Marchew, Cukinia, Cebula, Por, Koper, Pietruszka, Czosnek, Oliwa, Czosnek niedźwiedzi, Sól Wykonania: Myjemy warzywa,  tniemy w plastry i układany w naczyniu do pieczenia. Przyprawiamy i polewamy obficie oliwą. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy

Smaki Przyprawy i Kolory
Chrupiąca ryba w kukurydziano-porowej panierce 139

smacznej panierce. Ma delikatny cytrynowy posmaczek i jest fajnie chrupiąca. Przepis od Agaty z bloga Wanilia i Kardamon. Składniki:  6 filetów z limandy (u mnie mintaj) kawałek pora 2 jajka 2 szklanki płatków kukurydzianych 2 łyżki bułki tartej mąka kukurydziana do panierowania sól morska do smaku pieprz cytrynowy do smaku olej ryżowy lub roślinny do smażenia Sposób przygotowania

Na Ciasteczkowych Papierach
Kakaowy tofurnik z malinową żelką - serniczek z tofu (wegański) 184

poza domem.. Nie lubię, nie rozumiem i nie chcę takich dni. Niestety będzie ich więcej, powoli zbliżamy się do zimy.. Swoją drogą zima to znienawidzona przeze mnie pora roku, lubię ją jedynie, kiedy jeżdżę na narty. Wtedy liczy się tylko jak największa ilość śniegu i wysokie góry, w przeciwnym razie mogłoby go wcale nie być. Nie przepadam

Be Fit Be Strong
Ostrygowy kurczak w porach z papryką 189

ktoś lubi mięso a my do takich należymy to tak podany kurczak będzie pysznym obiadem, jako dodatek ziarna komosy ryżowej i danie iście królewskie. Polecam gorąco. Ostrygowy kurczak w porach z papryką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania