Jeśli jeszcze do tej pory nie znacie oleju z awokado to polecam bo jest znakomity w codziennym żywieniu. Zawiera mnóstwo witamin takich jak E, C, A, D, K, PP, B oraz mnóstwo przeciwutleniaczy. Dba również o utrzymanie odpowiedniego poziomu cholesterolu w organizmie. To tak pokrótce a teraz zabieramy się za robienie pysznej pasty. Pasta do chleba z olejem z awokado
Moje Małe CzarowanieBlueberry Corner by "jagodzianka" To najlepsze risotto jakie do tej pory jadłam. Zdecydowany kolor współgra z delikatnym, lekko słodkawym ale wyraźnym smakiem. Buraki są … Przeczytaj cały artykuł Post Buraczane risotto pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerTarta warzywna z szynką na spodzie pszenno-orkiszowym Tarta brokułowa z kurczakiem Tarta z porem i boczkiem Ciasto pszenno-orkiszowe do tarty
Passions hobbies lifenapoleonkowej ma również masę śmietankową i to połączenie jest bajeczne w smaku. Zapewniam, że nie warto rezygnować z masy śmietanowej !!! Przepis pochodzi z niezawodnego jak do tej pory blogu Moje Wypieki . Ciasto jest proste w wykonaniu a efekt przekrocztł moje oczekiwania, gdyż ciasto wygląda jak z najlepszej cukierni. Składniki (na 12 dużych kremówek) : 2 płaty ciasta
cucinareAgrest lubię a raczej lubiłam do tej pory tylko w postaci konfitury lub domowej roboty galaretki ... aż dostałam solidną porcję agrestu od teściowej i nie chcąc zmarnować owoców postanowiłam poszukać jakiegoś ciekawego i prostego przepisu na ciasto ucierane. Znalazłam idealne ciasto z agrestem na blogu Mała cukierenka . Ciasto posmakowało nam tak bardzo, że zrobiłam zapasy agrestu w zamrażarce
cucinarePyszne, wilgotne babeczki z masą krówkową, którą po prostu uwielbiam:) Do zrobienia o każdej porze dnia i ... no cóż zrobienie ich to około 10 minut na przygotowanie i 20 minut na pieczenie więc sami pomyślcie kiedy Wam najlepiej pasuje je zrobić ... Jak widać na zdjęciach u mnie już świątecznie. Przepis na poniższe babeczki dostałam
cucinareastry kwitną na potęgę, jesienne winogrono dojrzewa, a jabłka spadają z drzew. Dlatego postanowiłam wykorzystać letni, owocowy powiew i przygotowałam delikatny, owocowy torcik o smaku i zapachu mojej ulubionej pory roku. Składniki: (tortownica 24cm) BISZKOPT: 7 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1 łyżka kakao szczypta soli MASA JOGURTOWA: 500ml jogurtu greckiego lekkiego 200ml
Cakes By Kejtdziś zaprezentuje się dama wczesnej jesieni :). Tej pory roku co prawda jeszcze nie ma, ale na półkach sklepowych już dostaniemy antonówkę :). Ta stara odmiana jabłoni daje jasno zielone jabłuszka (pełne snu) które choć są twarde i kwaśne mają bardzo bogaty aromat. Zazwyczaj antonówkę stosuje się do przetworów czy ciast, ale dziś zmiksujemy ją na bardzo mocno orzeźwiający cierpki koktajl. Pamiętacie
Kuchnia PROzdrowotnazdrowa zapiekanka to idealna propozycja na obiad lub kolację. Polecam! Zapiekanka warzywna z kaszy jaglanej Składniki: 400 g kaszy jaglanej, czerwona papryka, żółta papryka, czerwona cebula, por, puszka kukurydzy, 20 dag sera żółtego, sól, pieprz, masło. Wykonanie: Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w paski i podsmażamy na maśle. 300 g kaszy
paapilotkaakostkę lub pół krążki. Wrzucamy ją z powrotem. Gotujemy do momentu gdy warzywa się ugotują (ja uważam aby nie były zbyt miękkie). Wyławiamy niepotrzebne już składniki, czyli mięso, cebulę, pora, pietruszkę i selera. Oddzielnie mieszam śmietanę z odrobiną zupy i dodaję do całości. Na koniec dodaję pokrojony koper i doprawiam do smaku vegetą
Qchnia po prostuteż nadałam mu taką nazwę. Jest to propozycja bardziej już jesienna, na kremówce. Zresztą szyszki też w lesie zbiera się jesienią, jakoś tak pasuje mi to ciacho do tej pory roku. Lubicie jesień? Ja jesieni doczekać się już nie mogę, kocham spadające liście, babie lato i magię jesiennych kolorów. Najpiękniejszy okres w całym roku kalendarzowym jak dla mnie. Urodziłam
Poezja Smaków - blog kulinarny