por - 13968 przepisów (strona:530/932)

Soti Gyokuro Green Tea-recenzja 149

więc tak, po otwarciu butelki, sam smak mnie pozytywnie zaskoczył, nie ma aż takiej goryczki  i smaku o zgrozo! ( papierosów) tak, tak, bo tak smakowała mi do tej pory ta herbata :) Doskonała do osób dbających o swoje zdrowie i dobre samopoczucie. w swoim składzie zawiera: -wyjątkowe liście zielonej Gyokuro  herbaty zaparzone w wygodnej butelce -0% cukru -0% stewii

Wanilia i Kardamon
Tarta z brzoskiwniami i morelami 180

bardzo chce się żeby zdjęcia były piękne i wtedy te zdjęcia jeszcze bardziej nie chcą się udać. Tak było tym razem. Tarta cudna (jeszcze cudniej krucha), piękna pora roku, piękne kwiaty a zdjęcia nadal niezbyt satysfakcjonujące. Jednak przez wzgląd na smak owego ciacha przepis tu będzie, z tymi właśnie zdjęciami. Składniki: 120 gram mąki pszennej 100 gram mąki orkiszowej

Mango Papaja
Pomidorowy sos ziołowy z ryżem - szybki i prosty obiad na lato 150

ryżem jest idealnym rozwiązaniem na lato. Zapraszam serdecznie. Składniki: (na 3-4 osoby) około 450 g pomidorów * 1 łyżeczka soli ziołowej firmy Rafex około 1 1/2 łyżki posiekanego pora 1 średnia cebula szczypta czarnego pieprzu 1/2 łyżki posiekanej świeżej bazylii (opcjonalnie 1/2 łyżeczki suszonej bazylii) 2 - 2 1/2 łyżki oliwy z oliwek ryż do podania (u mnie około

Słodkie okruszki
White sangria z cydrem i owocami. 221

Sangria to hiszpański napój alkoholowy. W Hiszpanii jest podawana wszędzie, o każdej porze i w każdym kolorze. Przez długie lata była popularnym napojem wśród żniwiarzy, ale pito ją w wersji bardzo minimalistycznej - jako mieszankę wina i wody. Z czasem zaczęto dodawać do niej dodatki, a dziś nie ma jednego obowiązującego przepisu. Ja w Hiszpanii jak na razie nie byłam

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Liebster Blog Award 129

pytajcie w komentarzach :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie

Marder&Marder Manufacture
Tropikalne szaszłyki 181

Tropikalne szaszłyki          Sezon grillowy nadal trwa, więc pora na pożywne oraz smaczne szaszłyki tropikalne. Jest to idealne danie dla wszystkich wielbicieli łączenia smaku słodkiego i ostrego.  Składniki: (10 szaszłyków) - mięso z piersi z kurczaka - podwójna pierś  - ananas (świeży) - 1/2 sztuki  - papryka zielona - 1 sztuka  - cebula - 2 sztuki  - czosnek - 2 ząbki

Fit-amina
Koktajl z GOJNIKIEM i CZYSTKIEM 253

Kolejne ziołowe wariacje na lato! Po koktajlu z samym zielem czystka, pora na koktajl na bazie miksu ziela gojnika i czystka. Super odświeżający o mocnych właściwościach bakteriobójczych i przeciwzapalnych. Gojnik razem z zielem czystka to zestaw który z łatwością poprawi samopoczucie, wyreguluje ciśnienie a także uzupełni braki żelaza. Delikatny smak ziół dobrze skomponuje się z owocami i mocnym akcentem mięty

Kuchnia PROzdrowotna
Warsztaty miksowania koktajli z Russell Hobbs i blender Aura Mix&Go Pro 215

jest takie proste np. w blenderach kielichowych, gdzie ostrza znajdują się w dolnej części kielicha. Butelkę wystarczy umyć pod bieżącą wodą.  Jedynym mankamentem, którego się do tej pory dopatrzyłam, jest dość krótki przewód zasilający. Jeśli masz gniazdo np. na blacie, obok którego możesz postawić blender, problem masz z głowy. Jeśli jednak Twoja kuchnia nie posiada takiego rozwiązania, może być

Moje Qulinaria
Mrożona miętowo-cytrynowa herbata z owocami i truskawkowymi kostkami lodu 150

Słońce nie daje za wygraną. W niedzielę po powrocie do domu nikt z domowników nie miał ochoty nawet jeść. I choć pora obiadowa była idealna, postanowiliśmy przeczekać troszkę, aż temperatura w domu będzie troszkę mniejsza. A żeby się jakoś schłodzić przygotowałam pyszną i orzeźwiającą mrożoną miętowo-cytrynową herbatę z owocami i truskawkowymi kostkami lodu. Pijąc taki napój od razu

Słodkie okruszki
Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie 136

plastry cytryny (będzie potem więcej soku na polania ryb). Podawać rybę polaną sokiem wyciśniętym z cząstek cytryn i np. z surówką z selera naciowego i jabłka , z surówką z pora lub inną ulubioną surówką. ---------- Podobne: Sałatka śledziowo-ziemniaczana Pieczony karp Oszukane polskie sushi

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowe ekstrakty 147

Uwielbiam domowej roboty dodatki do ciast i deserów. Dlatego zajęłam się produkcją ekstraktów. Mają obłędny zapach i podkręcą każdy wypiek, dodając mu aromatu i smaku. Jak do tej pory zrobiłam ekstrakt waniliowy, cytrynowy i miętowy, w planie mam jeszcze lawendowy, różany, pomarańczowy i limonkowy. Już niedługo na pewno pojawią się na blogu!  Składniki: (na jedną buteleczkę)  po 250ml

Cakes By Kejt
Zupa krem z kalafiora z prażonymi orzechami 192

zobaczyć w ubiegłorocznym wpisie klik. Kremy dość często przygotowuję, dają spore pole do popisu jeśli chodzi o finalny smak czy dodatki. A lato i początek jesieni to idealna pora na takie zupy, nie uważacie? Składniki: 1 mały kalafior 2 średnie cebule 2-3 łyżki masła 200 ml słodkiej śmietanki sól do smaku posiekane drobno orzechy - użyłam tartych orzechów laskowych BackMit

Codzienna kuchnia niecodzienna
Koktajl bananowo-szpinakowy dla ochłody 131

skórki. Do blendera wrzucić liście szpinaku i grubo krojoną natkę. Dorzucić banana i ufo w kawałkach. Dolać maślankę i zmiksować. A potem tylko pić :) Taki rodzaj koktajlu o tej porze roku może być zamiennikiem drugiego śniadania. Ze względu na dodatek banana i śmiesznie wyglądającej brzoskwini skuszą się na niego również dzieci. ---------- Podobne: Koktajl z banana i kiwi z chia Mango

Weekendy w domu i ogrodzie
Wegańskie lody kokosowe 223

upały aż odechciewa się jeść. W ostatnich dniach żywię się głównie arbuzem, lodami i zimnym piwem ;) Jeśli chodzi o lody-jestem totalnym lodożercą i mogę jeść je o każdej porze roku, a ostatnimi czasy jem je na każdy posiłek ;) Dziś chcę się z Wami podzielić przepisem na kolejne fit lody, tym razem kokosowe (pamiętacie fit lody bananowe ?). Można się nimi

Zawsze głodna!
MIĘTOLADA - LEMONIADA MIĘTOWA Z LIMONKĄ I MIODEM 218

wód, najwyższy z możliwych stopień zagrożenia pożarowego w lasach... Nie widzę powodów, do radowania się z takich tropikalnych temperatur. Po prostu znamy coś innego, a przynajmniej znaliśmy do tej pory. Klimat się zmienia, widać to na każdym kroku.     Żadna petycja, apel zbiorowy nie mają jednak wpływu na pogodę. Trzeba po prostu znaleźć odpowiedni sposób, jak przeżyć ten trudny

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania