Zostało mi sporo produktów, które używałem ostatnio przy klopsikach , więc postanowiłem zrobić z nich coś równie ciekawego :) Paprykę bardzo często nadziewam, ale do tej pory nie znalazła się na blogu. Przeważnie używam do tego czerwonej, zielonej czy żółtej, wybieram taką, żeby stała i odcinam górę i nadziewam. Tym razem kupiłem białą paprykę, dlatego przekroiłem ją w poprzek. Składniki : 100g
Parowar FacetaCzech. Tam podano mi placki ziemniaczane z tymi przyprawami. Bardzo mi one posmakowały. Pomysł ten przeniosłam na placki z cukinii. I to był strzał w dziesiątkę. Od tamtej pory dla placków z cukinii i placków ziemniaczanych wysiewam każdej wiosny majeranek. Trzymam go w donicy, która stoi na balkonie. Zapraszam na placki z cukinii z czosnkiem
Smak mojego domusposób londyńskiej wyprawy na warsztaty do Jamie's Recipease opisać w jednym poście. Stąd własnie pomysł, żeby tę opowieść podzielić na kilka części. Dzisiaj pora część trzecią i na... pierwszy dzień kulinarnych warsztatów u Jamie Olivera w Jamie's Recipease. Pierwszy dzień warsztatów przypadł na piątek, 12. czerwca. Temat: Filled Pasta , czyli najogólniej mówiąc to, co można zrobić z ciasta
Codzienna kuchnia niecodziennasokiem z cytryny. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder ManufactureZima czy lato, niezależnie od pory roku, każdy z nas od czasu do czasu ma ochotę na pyszny omlet. My proponujemy wersję z owocami. Delikatne ciasto, słodycz owoców i mnóstwo zdrowych ziaren - to wszystko zagości na twoim talerzu :) Taki omlet to nie tylko wsparcie dla twojego układu pokarmowego, ale także pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie. Składniki na 1 omlet
Banana SmilesIdealny piątkowy obiad. W dodatku bardzo sezonowy bo pora jest na cukinię i kalafior. Kotleciki są bardzo delikatne i smaczne. 100 g ryżu 1 cebula 1 mały kalafior (ok. 400 g) 1 młoda cukinia (ok 200 g) 5 łyżek bułki tartej + do panierowania 2 jajka Sól Pieprz Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Kalafior dzielimy na mniejsze kawałki
VioletoweKucharzenieprzedobrzyć bo miała być dodatkiem do królowej tego dnia czyli ośmiornicy z grilla.I jakież było moje zaskoczenie przy pierwszym kęsie.Prz drugim już byłam pewna,że od tej pory sałata rzymska będzie często na moim stole. Nie okazała się wcale zielonym liściem bez smaku.Zrobiona na krótko pozostała wciąż lekko chrupka a w smaku dopatrzyłam się lekkiej nuty cytrusowej co mnie
Sztuka gotowania w/g SamiryCoś, co jest przeznaczone dla każdego, tak naprawdę nie nadaję się dla nikogo. Są monotonne, powodują szybkie znudzenie i demotywację, często zmuszają nas do jedzenia rzeczy, których nie cierpimy. Pora posiłku powinna być przyjemnością, nie można sobie tego odbierać. Ja uwielbiam jeść i gotować, nie wyobrażam sobie, żebym miała przez tydzień jeść tylko kapustę czy banany. Po co się męczyć
Powiedz dietom nieowocami i owocami, dziś mam dla Was coś na specjalne okazje - ciasto lion z ryżem preparowanym, masą kajmakową i kremem budyniowym. Pierwszy raz użyłam do ciasta ryżu, do tej pory jedyne jego zastosowanie to do szyszek, taki tam smaczek dzieciństwa. Wypróbowanie tego ciastka, chodziło już za mną od jakiegoś czasu i w końcu się udało, co więcej mogę
Cynamonowe szczęścieMoja wersja kawy mrożonej, dziecinnie łatwa do przygotowania. Idealnie orzeźwiająca rewelacyjnie smakuje nie tylko rankiem ale o każdej porze dnia, szczególnie w upalne dni. SKŁADNIKI (szklanka o pojemności 250 ml) Składniki podaje w proporcjach jakich mi najlepiej smakuje kawa, ale to jest indywidualne dla każdej osoby:) 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (dla dzieci odpowiednia będzie kawa zbożowa) 2 łyżeczki cukru
RAROSSApopadnie ;) Polecam wypróbować, zupka jest delikatna w smaku, maślana, pachnąca koperkiem... * wywar warzywny- 1,2 litra * włoszczyzna: marchewka- 2 szt., pietruszka- 1 szt., seler- 1 mały, por- 1 szt. * cebula- 1 szt. * kurki- 150 g * koper- 1 pęczek * masło klarowane- 50 g * ziele angielskie, listek laurowy * sól, pieprz- do smaku * makaron pełnoziarnisty- dodatkowo Cebulę pokroić, zeszklić
Kraina Miodem Płynącaziemniaki - biała część poru - 1 pietruszka - kawałek selera - 2 łyżki masła - mały kubek śmietany - sól - pieprz biały - pęczek kopru Sposób przygotowania 1. W garnku rozpuścić masło dodać pokrojony por chwilę podsmażyć dodać warzywa pokrojone w kostkę i groch przesmażyć dolać wodę ok 2,5 l Gotować do miękkości warzyw 2. Zupę zmiksować dodać śmietanę zagotować przyprawić solą
W królestwie smaków Beatykubek jogurtu greckiego+2 łyżki śmietany - groszek ptysiowy - sól - biały pieprz - 1/2 opakowania mrożonego szpinaku - 1 łyżka masła Sposób przygotowania 1. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła dodać pokrojony por chwilkę podsmażyć Dodać ziemniaki seler i pietruszkę pokrojone w kostkę podsmażyć chwilę 2. Podsmażone warzywa przełożyć do garnka zalać ok 2,5 litra wody gotować aż warzywa zmiękną
W królestwie smaków Beatyłyżki masła - 1 pietruszka - sól - pieprz - gałka muszkatołowa - mały kubek śmietany - 1/2 opakowania roszpunki - 1 łyżka masła - sól pieprz - 1 łyżeczka tartej bułki - groszek ptysiowy Sposób przygotowania 1. Por pokroić w paski podsmażyć na patelni dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i pietruszkę różyczki kalafiora zalać to rosołem Gotować wszystko do miękkości Zupę zmiksować blenderem
W królestwie smaków BeatyFilmik możecie obejrzeć TUTAJ . --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder Manufacture