Były truskawki, były czereśnie, teraz pora na porzeczki. Trzeba korzystać z owoców sezonowych póki są, bo są smaczne, zdrowe, zawierają masę witamin no i są nasze rodzime, a te z przydomowych ogródków zawierają stosunkowo mało substancji chemicznych Dziś przepis bardzo szybki i łatwy, z gatunku tych, które zawsze się udają. Puszyste ciasto ucierane, kwaskowate porzeczki czerwone i do tego słodka
Cynamonowe szczęściedodawać kolejne składniki. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder Manufacturezamarynowanie łososia w białym winie, dzięki czemu ryba nabrała bardzo fajnego, wyrazistego smaku. Przepis pochodzi z książki „Make cooking easier, przepisy na cztery pory roku” autorki Zosi Cudny, którą recenzowałam tutaj . Post Pieczony łosoś z domowym pesto z rukoli pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujepęczków botwinki ( miałam centralnie z pola jeszcze nie urosła jak widać więc,aż 5 pęczków potrzebowałam) marchewka 1 szt ( starta na tarce) włoszczyzna kostka 4 łyżki ( marchew , pasternak, seler ,por) Agnex 2-3 łyżki oleju rzepakowego ( będę smażyła na nim warzywa) Dodatkowo: liść laurowy 3 szt ziele angielskie 3 szt sól i pieprz biały do smaku śmietana
Różowa kuchniagłębszy', dająca uczucie sytości na dłużej i bardzo, bardzo smaczna :) * bulion warzywny- 1,2 litra * ryż brązowy Kupiec- 100 g * włoszczyzna (1 pietruszka, 2 marchewki, mały seler, biała część pora) * cebula- 1 szt. * czosnek- 2 ząbki * listek laurowy- 2 szt. * ziele angielskie- 6 szt. * sól, pieprz, suszona papryczka chili- do smaku * świeży koper- pęczek * masło klarowane- do smażenia Bulion warzywny
Kraina Miodem Płynącabardziej są zdrowe no i do tego smaczne. Burgery z botwinką robiłam już kilka razy ale te na które znalazłam przepis na blogu Gotuję bo lubię jak do tej pory smakowały nam najbardziej. Polecam :) Oryginalny przepis znajdziecie tu —>KLIK 3/4 szklanki kaszy jaglanej 3 spore pęczki botwiny (liście i łodygi, bez buraczków) pęczek koperku cebula 3 ząbki czosnku
Mienta blogsernik z truskawkami, ale wersja z borówką amerykańską tylko nieznacznie ustępuje mu miejsca. Połączenie słodkiej borówki z brzoskwinią daje wyraźnie orzeźwiający smak - a o to właśnie chodzi o tej porze roku
Milion Smakówtruskawkami, ale wersja z borówką amerykańską tylko nieznacznie ustępuje mu miejsca. Połączenie słodkiej borówki z słodko-kwaśną mandarynką daje wyraźnie orzeźwiający smak - a o to właśnie chodzi o tej porze roku
Milion Smakówprzyprawiła. Wyścigi z Kurtem na zawijanie trójkątów. Podobno moje wyszły najładniejsze :) Dorada z suszonymi pomidorami, oliwkami i ziemniakami. Sama patroszyłam, pierwszy raz w życiu, rybę, Do tej pory zawsze filety, bądź też ryby patroszone. Wrażenia dotykowo zapachowe nie dla mnie :) Pozostanę przy kupowaniu ryb bez wnętrzności ! Manti z kurczakiem i wołowiną. Ta propozycja mocno mnie zaskoczyła. Farsz składał się
Mój Smak na Życieławeczce przed mała cukiernią. Ze wszystkich smakołyków serwowanych w cukierni najbardziej przypadły im do gustu właśnie babeczki. Stały się one dla nich taką tradycją. Ich smak zależał od pory roku, jesienią były podawane ze śliwką, cynamonem i galaretką. Latem oczywiście z truskawkami i malinami. Później w małżeństwie moja mama piekła podobne babeczki, a na 40. urodziny mojego taty upiekła
Mała Cukierenkapochwalę się po tygodniu efektami. Składniki: około 1,5 kg kapusta włoska (może być tez biała, ale włoska jest bardzeij lekko strawna) 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 1 por 3-4 cebule 4-5 pomidowól 2-3 gałązki selera naciowego przyprawy: kminek, majeranek, ziele angielskie, Przygotowanie banalne, w pierwszej kolejności poszatkować kapustę i gotować ją w około
greenscarfsuszone pomidory Do dzieła: Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucam do niego pokrojoną paprykę i suszone pomidory. Podsmażamy, aż papryka pochłonie aromat pomidorów. Jeśli oleju jest zbyt dużo, teraz jest pora aby go odsączyć. Następnie na patelni lądują jajka, ścinamy je tak jak lubimy najbardziej, doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzu układamy plasterki ogórka, kładziemy na nich jajecznicę i przykrywamy
Spektrum Smakuławeczce przed mała cukiernią. Ze wszystkich smakołyków serwowanych w cukierni najbardziej przypadły im do gustu właśnie babeczki. Stały się one dla nich taką tradycją. Ich smak zależał od pory roku, jesienią były podawane ze śliwką, cynamonem i galaretką. Latem oczywiście z truskawkami i malinami. Później w małżeństwie moja mama piekła podobne babeczki, a na 40. urodziny mojego taty upiekła
Mała Cukierenkatemu. Wtedy też wyrzuciłam większość trzymanych z sentymentu zabawek i pierdółek z dzieciństwa oraz oddałam część książek i ubrań. Jednak nadal wiele pozostaje do zrobienia. I właśnie nadeszła pora, aby się z tym rozprawić! :) Ciężko ogarnąć wszystko w jeden dzień, tydzień czy nawet miesiąc - u mnie jest to proces stopniowy. Pomału, pomału rozstaję się z rzeczami, których wcześniej pewnie
Bananowe PoleFaszerowane warzywa to ciekawy pomysł na zdrowy, lekki i letni obiad. Prezentowałam już cukinie faszerowane , więc teraz przyszła pora na... papryki! W najbardziej znanej, klasycznej (i ulubionej!) wersji - z mięsem mielonym i ryżem. Nie chciałam za bardzo kombinować, bo zależało mi na sprawdzonym smaku. Do nadzienia wykorzystałam mięso mielone z indyka i ryż parboiled. To wszystko podsmażyłam
Kuchnia Ellie