Pierogi z farszem drobiowym.

Pierogi z farszem drobiowym.

Pierogi z farszem drobiowym.

Przepis na : obiad

Pierogi z farszem drobiowym najlepiej jest zaplanować na dzień, w którym gotowany ma być rosół.  Składniki: (na ok.38 pierogów) Farsz: 540g ugotowanego mięsa drobiowego z rosołu, oddzielonego od kości ( ja do rosołu dałam całego kurczaka, który ważył 1,5kg), 1 większa marchew z rosołu, 1 pietruszka z rosołu, 1 cebula,  garść zielonej pietruszki (5g), 1 łyżka masła, sól, pieprz. Ciasto: ( mi ciasta zostało, także spokojnie można zrobić z mniejszej ilości mąki) 670g mąki pszennej tortowej, szczypta soli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Autor

weronikka1

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, rosół, ciasto, drobiowe, mięso, kurczak, marchewka, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, seler, por , dania z kurczakiem, obiad, pierogi z mięsem, jajka z farszem, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, gotowany kurczak, ciasta tortowe, kurczak z porem, mięso na obiad, dania na gorąco

Inne przepisy z W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.