koktajlu dodajemy sok z cytryny oraz wodę kokosową. Dokładnie mieszamy. 2).Koktajl "Pomarańczowy sen"* Składniki (na 2 porcje): 1 mango 2 cm imbiru 2 pomarańcze 100 ml zimnej wody Owoce i imbir myjemy, pozbawiamy skórki (mango pestki) i wyciskamy w sokowirówce. Na końcu dodajemy zimną wodę, mieszamy i podajemy. 3). Koktajl
Mango PapajaGęste i smaczne smoothie, które doskonale sprawdza się podczas ciepłych dni. Lekko kwaśny smak kiwi i słodycz pomarańczy dają bardzo orzeźwiające połączenie. Dodatkowo, bo przecież smak tu jest najważniejszy, mieszanka tych owoców z pyłkiem pszczelim to prawdziwa bomba witaminowa i odżywcza
Milion Smakówtakie moje, żeby pokazać, że można je zrobić nieszablonowo, ze składników, które macie w kuchni. Potrzebujemy: 250 biszkoptów 2 łyżki masła tabliczka czekolady, u mnie gorzka 70% z kawałkami pomarańczy Ponadto: 4 banany 1 cytryna 1 puszka kajmaku 250 ml śmietany 30% karob lub kakao do oprószenia Biszkopty "mielimy" w blender ze kielichowym na piasek. Czekoladę wraz z masłem
MamaOskarkakarmelowy, po prostu... niesamowity! :) Poza przepisem czeka na Was kilka niespodzianek. Po pierwsze - zmiana szaty graficznej bloga. Nie wiem, jak Wam, ale mi podoba się bardzo. Szarość, pomarańcz i biel to kolory mojej kuchni, więc jest odrobinkę tak, jakbym zapraszała Was do domu :) Po drugie - wspominałam o radiowej rozmowie. Dzisiaj ją Wam udostępniam, jeżeli macie ochotę - posłuchajcie :) WYWIAD
Życie zamknięte w smakupomarańczowa – ładniej by wyglądało). Drugą połową było mięso, które smakowało jak mięso (było smaczne, tak). 7/10 (za soczewicę) 5. Irish Pub 9/10 pkt Kiszka ziemniaczana podana na marmoladzie z pomarańczy z sałatką ze świeżego szpinaku, kalarepy i chrzanu, skropioną syropem z pędów sosny Prezentacja dania miała tutaj swój swojski urok, chociaż na tle innych lokali wyglądała nieco niechlujnie. Kiszka
Życie zamknięte w smakumasła klarowanego - 1 łyżeczka cukru wanilinowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżki mąki owsianej - 120 gram cukru brązowego - szczypta soli - aromat pomarańczowy lub sok i skórka z jednej pomarańczy Przygotowanie: Jajka roztrzepujemy. Dodajemy mleko, olej (lub masło), sól, cukry, proszek do pieczenia, aromat (lub sok i skórkę). Mieszamy. Wtedy wsypujemy mąki. Łączymy masę aż stanie się jednolita. Wylewamy
Życie zamknięte w smakudzień dzisiejszy proponuję lekką sałatkę owocową z dostępnych owoców. Jest pyszna i dodatkowo kolorowa, a wiadomo najpierw „jedzą” oczy. Składniki: 3 jabłka 2 mandarynki 1 pomarańcza 1 kiwi 2 śliwki ( takie duże ) Kilka winogron ½ owocu granatu Likier bananowy Płatki migdałów Wykonanie: Jabłka, pomarańczę, mandarynki, kiwi obieramy i kroimy na większą kostkę. Ze śliwek usuwamy pestkę i również kroimy. Winogrona przekrawamy
Smaki Ewycytryny. Dodajemy kilka kostek lodu i energicznie mieszamy, Przelewamy do szklanki wypełnionej w 1/3 lodem, dolewamy zimnego toniku w-g swojego smaku i upodobania. Dekorujemy plasterkami owoców cytrusowych, np pomarańczy i delektujemy się sącząc drinka przez słomkę. Autor: Mirosław Górski
Smaki EwySkładniki: Wino czerwone wytrawne 0,75 l. Sok pomarańczowy – szklanka Woda gazowana – szklanka Syrop cukrowy lub cukier – do smaku, jeżeli uznacie, że jest zbyt mało słodka. Owoce: obowiązkowo słodkie pomarańcze, kulki wycięte z arbuza, truskawki, kilka plasterków kiwi, kilka plasterków słodkiej miękkiej gruszki (to w mojej wersji) Dużo lodu. Wykonanie: Płynne składniki mieszamy w odpowiednim dzbanku lub wazie. Dodajemy
Smaki EwyZrobiło się trochę chłodniej, można więc znowu szaleć z przetworami. Zapraszam Was na pyszny dżem cukiniowy o smaku pomarańczy- o bardzo słonecznym kolorze, dosyć słodki i baaaardzo pyszny! ;) Składniki: 5 kg cukinii 1kg cukru 4 galaretki pomarańczowe olejek pomarańczowy 5 łyżeczek kwasku cytrynowego Cukinię obieramy i wydrążamy nasiona. Ścieramy na tarce. Smażymy aż zgęstnieje. Pod koniec smażenia, gdy dżem
Czerwona Porzeczkaktóra zawiera w swoim składzie kochane przez najmłodszych żelki. Herbatka nie wymaga słodzenia, choć ja użyłam trochę miodku jak na Kubusia Puchatka przystało... Skład herbatki to hibiskus, jabłka, skórka pomarańczy, płatki róży, kwiaty nagietka, żelki misie (min. 19%), Zaparzona w tradycyjny sposób, z miodem...jest przepyszna...ale schłodzona i podana na zimno z plastrem cytryny, to mądra alternatywa
Z Kuchni Do KuchniOczyszcza i chłodzi 😄 1/2 ananasa 🍍 2 Pomarańcze 1 Grejpfrut Wszystko zbledowac można dolać wody lub Kruszonego lodu
Anioły w kuchniPolecam bardzo odświeżający lekko kwaśny koktajl na dzisiejszy upał. Wspaniale ochładza organizm i gasi pragnienie a przy okazji jest zdrowy. Składniki: 1 szklanka soku z pomarańczy, 1 szklanka soku z jabłek, 1/2 szklanki soku z granatów, Kilka kostek lodu. Wykonanie Zmieszać składniki dodać lód. Przed pomieszaniem soków warto włożyć wszystkie do lodówki, żeby się dobrze schłodziły
Kulinarna rozmowabanany 4 szt ananas 1 puszka pomarańcza 1-2 szt kokosowe wiórki 0,5 szkl Banany pokroić w plasterki, ananas odsączyć pokroić w kostkę. Pomarańczę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Wszystkie owoce wymieszać w salaterce, nałożyć do pucharków i posypać kokosem. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce około pół godziny
Camilla w kuchni