pomarańcze - 5663 przepisów (strona:216/378)

Kurczak „pomarańczowy” 163

Mięso z kurczaka jest wdzięcznym obiektem do gotowania . Można przyrządzać na różne sposoby. Oto jeden z nich. Składniki 1 pomarańcza 8 podudzi kurczaka ( u mnie udka , skrzydełka, podudzia ) 2 łyżki miodu 1 łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków 2 łyżki białego octu winnego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki wytrawnego sherry pieprz Przygotowanie   Wyparzoną pomarańczę cienko obrałem, wycisnąłem sok. Wlałem

R'n'G Kitchen
Tunezyjskie pączki pomarańczowe 142

Bardzo łatwe w przygotowaniu ,idealne na zbliżający się tłusty czwartek. Składniki Ciasto: 4 jajka 4 łyżki soku pomarańczowego 4 łyżki oleju 50 g cukru skórka starta z pomarańczy 400 g mąki 15 g proszku do pieczenia olej do głębokiego smażenia Sos: 6 łyżek miodu 4 łyżki soku pomarańczowego Przygotowanie Jajka ucieramy z olejem ,sokiem pomarańczowym i cukrem. Dodajemy startą

R'n'G Kitchen
Mai Tai 90

soku ananasowego 30 ml soku pomarańczowego Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Składniki wlałem do shakera. Dokładnie wymieszałem. Do szklanki włożyłem lód, wlałem drinka. Udekorowałem plasterkiem pomarańczy. Podałem od razu po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent

R'n'G Kitchen
Puree z brukwi z grilowanym tofu marynowanym w soku pomarańczowym 99

miękkości, po czym zblendować na gładką masę z kilkoma łyżkami mleka roślinnego dodając sól i gałkę muszkatołową Tofu przekroić i marynować najlepiej całą noc w soku z jednej pomarańczy, przed podaniem dania usmażyć na patelni grillowej. Podawać z żurawiną lub tak jak ja sosem agrestowym. Smacznego! ps. aby danie byłe bardziej efektowne, czyt. puree nie hulało po całym talerzu

greenscarf
Portugalia... 172

zrobiłam już zapiekankę z dorsza i ziemniaków praz ciasteczka Pasteis de Belem. Kościół św. Dominika "Calcada" - wybrukowane mozaiką chodniki i place, śliskie jak diabli :) Tuk tuki na ulicach Lizbony Pomarańcze i papryka, których nie zjemy w Polce, ponieważ Portugalia ma limity UE na eksport :( "Bacalhau"- suszony i solony dorsz, wynalazek Portugalczyków. Przerwa na kawę. Grillowane sardynki, PRZEpyszne! Uliczki

bistro mama
Odchudzające smoothie jarmużowe 92

przyspiesza przemianę materii i sprzyja odchudzaniu:):):) jest do tego warte spróbowania:) składniki: 3 liście jarmużu 5cm imbiru 1 banan 1 mango sok z połowy cytryny  sok z 3 pomarańczy lub 2 szklanki soku z kartonu 2 łyżki miodu   kostki lodu wykonanie Jarmuż, imbir, banana, mango blendujemy 1 minuta, dodajemy resztę składników i miksujemy jeszcze 2 minuty. Smacznego

Apetyt na Zielone
Domowa masa makowa 117

orzechów wedle własnych upodobań. 250 g suchego maku  60 g miodu  100 g ulubionych bakalii ( daktyle, morele i śliwki) 25 g orzechów włoskich 4 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy 50 g płatków migdałów 1 łyżeczka pasty waniliowej   Mak zalać wrzątkiem i gotować przez 20 minut. Po tym czasie odsączyć z wody i wystudzić. Mak zmielić w blenderze

Moje domowe kucharzenie
Drożdżówki z domową masą makową 106

Masa makowa 250 g suchego maku  60 g miodu  100 g ulubionych bakalii ( daktyle, morele i śliwki) 25 g orzechów włoskich 4 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy 50 g płatków migdałów 1 łyżeczka pasty waniliowej Mak zalać wrzątkiem i gotować przez 20 minut. Po tym czasie odsączyć z wody i wystudzić. Mak zmielić w blenderze lub dwukrotnie

Moje domowe kucharzenie
Drożdżówki z domową masą makową 117

ogródku. MASA MAKOWA Potrzebujemy: 250 g suchego maku 60 g miodu 100 g ulubionych bakalii (u nas daktyle, morele i śliwki) 25 g orzechów włoskich 4 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy 50 g płatków migdałów 1 łyżeczka pasty waniliowej Mak zalewamy wrzątkiem i gotujemy przez 20 minut. Po tym czasie odsączamy z wody i studzimy. Mak mielimy w blenderze

Marder&Marder Manufacture
Magiczny zielony proszek czyli młody jęczmień. Właściwości i przepis. 142

/100 gr Jak pić? 2 łyżeczki proszku rozpuścić w szklance 150 ml zimnego płynu i wypić na czczo 20 minut przed posiłkiem Przepis: 2 łyżeczki proszku 1/2 jabłka 1/2 pomarańczy 1/2 limonki 5 listków mięty NA ZDROWIE! Zobacz też opis NASION CHIA <klik> Zobacz też opis TAHINY <klik

Pora na pora i pomidora
Kruche jabłkowe babeczki skąpane w słodkiej śmietankowej piance 144

Jesień w tym roku zdecydowanie nas rozpieszcza. Świat skąpany jest w słońcu i soczystych kolorach. Wszędzie pełno złocistych liści. Widziałam chyba ze sto odcieni żółtego, do tego pomarańcz i gdzie nie gdzie soczyste czerwienie i tajemnicze bordo. Drzewa stroją się najpiękniej jak mogą i pozwalają cieszyć oczy nim zgubią swe liście i zapadną w zimowy sen. Jest po prostu

Cynamonowe szczęście
Orzeźwiający bananowiec 179

Brak słońca zdecydowanie kiepsko na mnie wpływa, dlatego dziś mam dla Was przepis na kolorowe, lekkie i orzeźwiające ciasto z bananami. Mam nadzieję, że radosny pomarańcz odgoni te ponure chmurzyska. Biszkopt 3 jajka 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka octu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywno, dodajemy partiami

Cynamonowe szczęście
Niemiecki placek drozdzowy ze sliwkami (Pflaumenkuchen) 185

mąki 15 g świeżych drożdży 1/2 szkl letniego ciepłego mleka 6 łyżek cukru 1 żółtko 70 g masła szczypta soli skórka starta z połowy cytryny lub łyżeczka skórki z pomarańczy 300 g śliwek pokrojonych w ćwiartki 2 łyżeczki cynamonu Wsypujemy mąkę do miski, robimy wgłębienie, wykruszamy drożdże, dodajemy połowę mleka, szczyptę cukru i widelcem mieszamy drożdże. Miskę przykrywamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Młoda kapusta z żurawiną i pomarańczą 150

Ciekawy pomysł na sałatkę z surowej, młodej kapusty. Najlepsza jest bowiem kapusta surowa, gdyż podczas gotowania traci wiele cennych składników (np. witaminę C). Składniki: ½ główki młodej kapusty, 1 duża pomarańcza, 2 łyżki suszonej żurawiny, 1 łyżka posiekanych orzechów, 4 łyżki majonezu, posiekany koperek lub natka pietruszki. Wykonanie: Kapustę bardzo drobno posiekać, dodać obraną pokrojoną pomarańczę, żurawinę i orzechy. Wymieszać składniki

Tradycyjna Kuchnia
Francuskie wina na twoim stole – kolejna francuska selekcja Lidla 99

małże zapiekane pod ciastem francuskim małże zapiekane zuppa di cozze – zupa z małży spaghetti z małżami paella z małżami, chorizo i kurczakiem małże perliczka z kaparami pierś perliczki w pomarańczach perliczka pieczona II smażona w pierniku pierś perliczki pierogi z perliczką vol-au-vent z perliczką perliczka faszerowana pęczakiem perliczka nadziewana kaszą gryczaną pierś z perliczki z grzybami perliczka

królestwo garów