pomarańcze - 5663 przepisów (strona:211/378)

Paella z gęsią, kurczakiem i nutą pomarańczy 83

znanych dań kuchni hiszpańskiej. Tradycyjne i najczęściej spotykane to wersje z kurczakiem lub owocami morza. Paelle można też zrobić w wieloma innymi dodatkami, na przykład z gęsią, kurczakiem i pomarańczami. Taki wariant jest znacznie bogatszy smakowo i do tego naprawdę dobrze prezentuje się na stole

Milion Smaków
Babka limonkowa 144

łyżki soku z limonki, szklanka cukru pudru; jeśli lukier wyjdzie za rzadki – dodać cukru. Babka limonkowa / limonkowo-maślna występuje w kilku wersjach. Zamiast limonki można dać pomarańcze albo grejpfruty. Podobne przepisy Brazylijska lemoniada z limonki Rogale marcińskie Zupa limonkowa z kurczakiem Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px

Pociąg Do Kuchni
Klasyczny pasztet mięsny z pistacjami i żurawiną 162

foremki wyjmować po wystudzeniu. Pasztet mięsny można podawać na zimno (z sosem żurawinowym, sosem tatarskim , etc.), lub na ciepło.     Podobne przepisy Terrina z orzechami, śliwkami i pomarańczami Crostini z pate z watróbki z karmelizowaną gruszką... Prawdziwy żurek z białą kiełbasą i żeberkami Jesienny pieczony udziec indyka .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo

Pociąg Do Kuchni
Tarta z czekoladowym musem 144

mieszanej – to już zależy od Was – 3-4 łyżki cukru pudru – 4 łyżki likieru pomarańczowego (jeśli nie macie możecie wymieszać np. wódkę/ spirytus z sokiem z pomarańczy, najlepiej świeżo wyciśniętym) – opcjonalnie bita śmietana Wykonanie: Składniki na spód zmiksować razem w malakserze. Gotową masę wyłożyć do formy do tart (dno i boki, brzegi wyrównać). Schłodzić

Pociąg Do Kuchni
Kraina oliwą,winem i miodem płynąca - kilka wspomnień z kreteńskich wakacji 214

opuncje. Całą wyspę porastają gaje oliwne. Podobno nie ma ani jednego drzewa oliwnego, które by nie należało do jakiegoś Kreteńczyka. Rolnicy zamieszkujący wyspę utrzymują się głównie z uprawy oliwek, pomarańczy, winorośli oraz produkcji miodu. Z oliwek wytwarzają przede wszystkim bardzo dobrą jakościowo oliwę, a także marynują oliwki w ziołach i przyprawach. Hodują owce i kozy, od których pozyskują mleko

W kuchni Katie
Naleśniki 98

mieszamy trzepaczką. Smażymy. Najlepiej będzie jeśli użyjemy patelnię do naleśników.  Można podawać na słodko lub na ostro. Ja dzisiaj wybrałam opcję z  dżemem z dyni i pomarańczy . Z opcji dostępnych na blogu polecam również z  pastą rzodkiewkową  lub  sojową

Weganka gotuje
Mus grejpfrutowo-pomarańczowy 122

Składniki: grejpfrut czerwony (1 szt.) pomarańcz (1 szt.) Czas przygotowania: 5 min. Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Owoce obieramy, kroimy na kawałki i przy pomocy blendera zamieniamy

Weganka gotuje
Sok na piękną cerę i gładką skórę z opisem składników 167

śluzowych, pomagają także usunąć worki pod oczami. Zawierają więcej beta karotenu niż marchewka i są bogate w witaminę C ( 2 razy więcej niż pomarańcze) POMIDORY - są źródłem likopenu i zapobiegają starzeniu się skóry CYTRYNY - pobudzają produkcję kolagenu, nadają skórze blask oraz młody

Pora na pora i pomidora
Mini serniczki z orzechowo-cynamonową kruszonką 152

lokal o nazwie „Róże i Zen” i fantastyczny sernik z białą czekoladą, a Kraków to zawsze konieczna wizyta w „Redolfi” na naleśniki suzette z pomarańczami. Właśnie odkąd jestem wege najbardziej brakuje mi sernika, każdy kto mnie zna z czasów „przedwege” pamięta że kawałkiem sernika można było u mnie dużo zdziałać Dziś upiekłam ciasteczka

greenscarf
Kokosowo- daktylowe ciasteczka z komosy ryżowej 197

wiórków kokosowych  60 g wydrylowane daktyle  1 łyżka ksylitolu  1 łyżeczka oleju kokosowego  2 obrane, dojrzałe banany  4 łyżki wody  starta skórka z ¼ pomarańczy Przygotowanie: Suche składniki wymieszać, dodać rozgniecionego banana, olej i wodę. Wszystko dobrze wymieszać. Z powstałej masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik krakowski 315

śmietanę, mąkę ziemniaczaną oraz skórkę z cytryny. Chwilę pomiksować. Białka ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie wmieszać ją w masę serową. Na samym końcu dodać skórkę kandyzowaną z pomarańczy i rodzynki. Delikatnie wymieszać łyżką. Wykonanie sernika c.d.: Ciasto wyciągnąć z lodówki i podzielić na dwie części. 1/3 ciasta zostawić na później a 2/3 ciasta wyłożyć na spód tortownicy

Mania Wypiekania
Ratafia wieloowocowa 151

jagody borówki (niewiele) wiśnie czereśnie brzoskwinie nektarynki maliny jeżyny aronia (przemrożona) jabłka ze skórą gruszki ze skórą śliwki garść owoców dzikiej róży (przemrożone) garść owoców głogu (najpierw ususzyć) 2 pomarańcze ze skórką 2 cytryny ze skórką 100 g suszonych fig 100 g rodzynek migdały Na 1 kg owoców: 1 litr spirytusu chłodny syrop z 0,5 litra wody zagotowanej

Weekendy w domu i ogrodzie
Dżem z czerwonej porzeczki i jabłek 193

Sezon czerwonej porzeczki w pełni, więc muszę go wykorzystać. Dziś pyszny dżem ! Składniki: 1 kg czerwonej porzeczki, 1 kg jabłek, 1 kg cukru żelującego, Skórka z pomarańcza, 1 aromat pomarańczowy. Wykonanie: Porzeczkę opłukać, oczyścić z szypułek i rozgotować (bez dodatku wody). Jabłka obrać, zetrzeć i rozgotować również oddzielnie. Następnie połączyć owoce, dodać cukier żelujący, aromat, skórkę z pomarańcza i smażyć

Tradycyjna Kuchnia
Chwalę się! 123

przecież wnętrze jest najważniejsze :) W środku mamy jasny biszkopt, nasączony sokiem z cytryny z odrobiną cukru, przekładany kremem typu ganache z mascarpone o smaku czekoladowym z nutką pomarańczy, z dodatkiem własnoręcznie zrobionego w sezonie dżemu malinowego dla kontrastu smakowego

Cakes By Kejt