pomarańcze - 5663 przepisów (strona:202/378)

Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia 82

już kilka innych wersji, a każdą z nich przedstawiłam na blogu: Owsianka na mleku z bananem i malinami Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Do przygotowania takiego czekoladowego śniadania lub deseru wykorzystajcie najlepszą czekoladę, czyli taką, której zawartość kakao to minimum 70%, uwierzcie, że to naprawdę ma znaczenie w smaku

Moja smaczna kuchnia
Kruche ciasteczka owsiane 227

Ciasteczka można przechowywać ponad miesiąc w szczelnych pojemnikach.   PS. Do ciasteczek można również dodać czekoladę pokrojoną w drobną kostkę lub różne bakalie (żurawinę, rodzynki, orzechy, skórkę z pomarańczy, słonecznik), wtedy zamiast 2 ½ szklanki płatków owsianych, dodajemy 1 ½ szklanki płatków i 1 szklankę wybranych przez siebie innych dodatków.  R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Smakowy Raj
Makowe z kremem migdałowym 1129

odkrycie i proponuję pyszne ciasto z krem migdałowym i galaretką. U mnie znikało w szybkim tempie, więc namawiam was do upieczenia. Białka można również wykorzystać do Kokosanek , Babki z pomarańczami , Jabłecznika na białkach , Mini Pavlove z borówkami , Bezów z galaretką czekoladową .  Składniki: Ciasto makowe 1 szkl białek 1 szkl mąki pszennej 1 szkl maku 0,5 szkl cukru

Ala piecze i gotuje
ZUPA Z PIECZONEJ DYNI I MARCHEWKI 123

Zapraszam na aromatyczną i rozgrzewającą zupę. SKŁADNIKI: 400 g dyni 2 marchewki 1 ząbek czosnku 1 mała szalotka oliwa  1/2 łyżeczki startego imbiru (świeżego) 2 łyżki soku z pomarańczy 2 łyżki mleka kokosowego ok. 300 ml bulionu sól, pieprz grzanki prażony słonecznik A jak to zrobić: Dynię wydrążyć, obrać ze skóry i pokroić ma mniejsze kawałki. Marchewkę obrać

Kuchnia w opałach
Dżem z dyni z nutą pomarańczy 96

kostkę. Wkładamy do garnka z grubym dnem, wlewamy wyciśnięty sok z cytryny, wsypujemy cukier, dokładnie mieszamy, pozostawiamy na 2 godziny żeby dynia puściła sok, dodajemy mieloną skórkę z pomarańczy. Gotujemy na bardzo małym ogniu do momentu aż dynia będzie dość gęsta, wlewamy aromat pomarańczowy, dusimy jeszcze przez 10 minut. Do umytych i wyparzonych słoików nakładamy gorący dżem, zakręcamy

Bajeczna Kuchnia
Malinowa herbata z rozmarynem i pomarańczą 230

jesienno-zimowe wieczory i ranki polecam pyszną (a jakże prostą w wykonaniu) herbatę malinową ze świeżym rozmarynem i pomarańczą. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Owocowe kinder party 139

mniej obciążające dla portfela niż batoniki i chipsy, a przy tym błyśniecie przed rówieśnikami swojej pociechy pomysłowością i poczuciem humoru :) Składniki - ilość jest uzależniona od ilości małych gości pomarańcze banany śliwki kiwi mandarynki marchewka papryka truskawki sałata ogórek owoce suszone (gruszki, jabłka)   jednym słowem, to co w danym momencie jest dostępne Sprzęt multi szatkownica Tupperware - do zrobienia

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto brzoskwiniowe z marchewką i bakaliami 142

szklanka oleju 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej małe opakowanie rodzynek 2 łyżeczki sody  4 łyżeczki cynamonu dwie średnie marchewki startej na tarce nna najmniejszych oczkach skórka z pomarańczy kapka wody w razie gdy ciasto było by za suche szczypta soli Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek, żółtka utrzeć z cukrem dodając po odrobinie oleju. Następnie małymi porcjami dodawać

Pychotkaaa
Ciasto Ule Karoliny wg Siostry Anastazji 143

śmietana(tyle ile pochłonie ciasto) 1 mały słoik powideł śliwkowych Nadzienie do kulek: 1/2 szklanki pokrojonych orzechów 1/2 szklanki pokrojonych migdałów 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki pokrojonych skórek z pomarańczy 1/2 szklanki miodu Masa: 1/2 litra mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1 cukier waniliowy 1 kostka masła cukier do smaku Dodatki: 28 okrągłych biszkoptów(tyle

Pychotkaaa
Rogale Świętomarcińskie 135

żurawiny suszonej  morele 100 g orzechy laskowe 50 g migdały 50 g 40 g masła 2 jaja   Lukier:   200 g cukru pudru sok z połowy pomarańcza  migdały płatki do posypania rogali 100 g   Sposób przygotowania nadzienia :  Do garnka wsypałam 250 g białego maku .Zagotowałam wodę w czajniku i wlałam do maku ( tyle(...)części do chudszej  , zostawiłam do wyrośnięcia na 30 minut. Piekłam 25 minut w 170 stopniach . Po wyjęciu i ostudzeniu polałam lukrem z cukru pudru i soku z pomarańcza , obsypałam migdałami w płatkach . Wyszły rewelacyjne. Wypiekały ze mną: Joanna Angelika     Inspiracją dla mnie były rogale

Różowa kuchnia
Jogurtowy torcik malinowy 124

galaretką i bitą śmietaną. Jest wprost wyborny! Doskonała przekąska podczas wiosennego leniuchowania. Koniecznie musicie spróbować :) Masę jogurtowo-owocową możecie wykonać również z innych, dowolnych owoców: truskawek, jagód, brzoskwiń, moreli, pomarańczy itp. Wybierzcie tylko jogurt i galaretkę o analogicznym smaku. Składniki: Biszkopt: 3 jajka (w temperaturze pokojowej) 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Masa jogurtowa: 30 dag malin

MyCookBook.pl
Propozycje przekąsek, które wyjdą Ci na zdrowie! 231

otrębów owsianych, garść migdałów zielony koktajl : 1 banan, 1 jabłko, 2 garście świeżego szpinaku, 1 szklanka wody, 1 łyżka siemienia lnianego, odrobina soku z cytryny  pomarańczowy napój : 1/2 pomarańczy, łyżka rodzynek, szklanka maślanki, łyżka nasion słonecznika

Kuchnia Ellie
40 śniadań na ciepło 1897

manna na mleku z orientalnymi przyprawami Korzenne muffinki z kaszy manny Owsianka na mleku z bananem i malinami Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami z czosnkiem

Moja smaczna kuchnia
rogale marcińskie 141

składniki na masę makową: 200 g białego maku 90 g cukru pudru 100 g migdałów 80g orzechów włoskich 4 biszkopciki okrągłe (pokruszone) 3 łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy 2 łyżki kwaśnej śmietany 100 g masy marcepanowej wykonanie: Migdały zalewamy gorącą wodą odstawiamy na chwilkę, obieramy ze skórki. Wkładamy do naczynia blendera, dodajemy orzechy i rozdrabniamy. Mak zalewamy gorącą wodą

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto marchewkowe z kubusiową galaretką 276

łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli 1 szkl oleju  1 łyżeczka cynamonu Ale-raj 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1,5 szkl startej marchewki 1 pomarańcza  1 szkl orzechów włoskich krojonych  Galaretka: 0,5 l soku marchewkowego 1 galaretka pomarańczowa Przygotowanie: Jajka miksować z cukrem na puszystą masę do momentu aż cukier się rozpuści. Dodać(...)przyprawą do piernika, cynamonem i solą. Dodawać porcjami do utartej masy i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać startą na tarce na dużych oczkach marchewkę, pokrojone orzechy, wyfiletowaną  pokrojoną pomarańczę i ponownie wymieszać. Ciasto wylać do blaszki 25*25 cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. P iec w 170 stopniach około 40 minut do suchego patyczka.   Galaretka: zagotować

Ala piecze i gotuje