Czekolada orzeźwiająca. C zekolada z kandyzowaną skórką pomarańczową - twarda, gorzka czekolada z delikatną nutką pomarańczy. Chętnie wykorzystam ją przy robieniu pralinek. C zekolada gorzka – ma nieco cierpki smak, który zawdzięcza dużej zawartości cacao
Darcia w kuchniwieczory. Jest to mieszanka mielonych przypraw, takich jak: kardamon, cynamon, goździki, imbir oraz cukier waniliowy. Zapach po prostu zniewala. Idealnie też nada się ona do tzw grzańca z plasterkiem pomarańczy. Zachęcamy Was do zapoznania się z całą paletą przypraw firmy Rafex. Dostępne są one na facebookowym fan page: https://www.facebook.com/rafex.eu/?ref=ts&fref=ts również na stronie internetowej: http://rafex.eu/mieszanki-przypraw-c-31.html#
R'n'G Kitchenoutside and cranberries popped) . Remove from oven and drizzle with additional, orange juice, honey or balsamic (if desired) . Enjoy. Chcesz przeczytać po polsku? Kliknij tu: “ Dynia piżmowa, pomarańcze i żurawina… Trójca święta, za którą jestem wdzięczna w to Święto Dziękczynnienia
Food Polkaherbaty 2 łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonych goździków 3 duże jajka oraz: 3 łyżki powideł lub konfitury do posmarowania wierzchu ciasta (u mnie konfitura z pomarańczy) Zaparzyć mocną herbatę. Żurawinę, rodzynki, powidła, olej kokosowy oraz przyprawy wrzucić do garnka (najlepiej z grubym dnem lub teflonowego). Daktyle pociąć na małe kawałki i dodać do garnka. Wlać
maniapieczeniaśmietany fix Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel , następnie ciągle mieszając dodawać : olej kokosowy , startą marchewkę , kardamon , goździki , kakao , orzechy , skórkę z pomarańczy , migdały i na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia . Blaszkę o wymiarach 24/24 lub keksówkę , wyłożyć papierem do pieczenia .Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni około 35/40
Sama słodycz i szczypta chilipinzimonio (oliwa z oliwek z Parteolli, sól, pieprz) Sery i owoce Zestaw serów pecorino o różnej dojrzałości (świeży, średni i dojrzały) podanych z miodami z Sarrabus Pomarańcze z Sarrabus Desery Mix tradycyjnych deserów z Sardynii (pan'e saba, amaretti, candelaus) Wina Monica, Nuragus, Moscato z Cagliari Serdecznie dziękuję za zaproszenie to był magiczny wieczór
Moja smaczna kuchniaChochelką nakładać ciasto i smażyć z obu stron. Pancakes przełożyć na talerz, każdy z nich polewając syropem trzcinowym. Z naleśników ułożyć niewielką piramidkę. Polać syropem i posypać skondensowaną skórką pomarańczy i orzechami laskowymi. Podawać na ciepło
Smakołyki AsiParę dni temu zarzuciliśmy pomysł na pomarańcze w syropie do herbaty , a teraz pora na cytryny. Cytryna do herbaty jest tak oczywistą oczywistością, że nawet wspominanie o tym jest pozbawione racji bytu. Jak kogokolwiek spytacie jaki owoc najlepiej pasuje do herbaty to pewnie każdy powie, że cytryna. Ale my mamy nieco inny pomysł. Nie dość, że cytryny w pysznym
Marder&Marder ManufactureCiasto: 50-55 dkg mąki pszennej 3 dkg świeżych drożdży 300 ml ciepłego mleka 1 jajko szczypta soli 10 dkg cukru 15 dkg masła skórka otarta z 1 pomarańczy Nadzienie: 10 dkg masła 3 łyżki kakao 5 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki przyprawy do piernika lub ulubionych przypraw korzennych białko jaja Oraz rozmącone jajko do posmarowania bułeczek Zrobić
Maślane ciasteczkoSezon na wieczorne herbaty pod kocem uważam za otwarty :) Królują oczywiście te z pomarańczami, goździkami, cynamonem, miodem czy imbirem. Ale czy ktoś próbował herbaty z pieprzem? Ja właśnie ją odkryłam i jestem naprawdę mile zaskoczona. Pycha! I na dodatek świetnie się prezentuje i genialne rozgrzewa. Potrzebujesz następujących składników: kubek ulubionej herbaty - u mnie zielona kilka ziarenek czerwonego pieprzu pół
Powiedz dietom nieRozgrzewający napój imbirowy, idealny na jesienne chłodne wieczory. Wzmacnia odporność, poprawia nastrój a smakuje tak, że nie da się od niego oderwać. Zapraszam! SKŁADNIKI NA SZKLANKĘ: - 2 plastry pomarańczy - 2 plastry imbiru - 2 goździki - laska cynamonu - łyżka syropu z pigwy z kawałeczkami pigwowca - łyżeczka miodu - przegotowana woda o temp. 80 stopni C Pić póki ciepłe! Smacznego! Zapraszam
SMYKWKUCHNIserii są wegańskie! I to jest dobra wiadomość :) W nowej serii znajdziecie następujące czekolady (zaz. na zielono są wegańskie): klasyczna gorzka , z nadzieniem cytrynowym, wiśniowym i miętowym, ze skórką pomarańczy oraz z crunchy owocowym . Zaczęłam już testowanie (wegańskich) czekolad i niedługo dam Wam znać co o nich sądzę. Testerami niewegańskich czekolad zostaną moi rodzice i również udostępnię
breakfast of dreamsPączki- faworki dyniowe to moje tegoroczne kulinarne odkrycie :) Składniki: 30 dag dyni 25 dag mąki 4 jajka 3 kieliszki czerwonego słodkiego wina 5 dag startej skórki z pomarańcza olej do smażenia cukier puder do posypki Wykonanie: Dynię obrać, pozbawić pestek, pokroić i rozgotować w jednej szklance osolonej wody. Następnie odcedzić, dodać startą skórkę z pomarańcza i wymieszać. Połączyć z mąką
Tradycyjna Kuchniafilety drobiowe 8 suszonych pomidorów 6 kawałków parmezanu (0,5cm słupki o dł. ok 4 cm) 6 płatów papieru ryżowego 6 łyżeczek sosu z octem balsamicznym np. z nutką pomarańczy olej do smażenia sól, pieprz i włoska mieszanka przypraw (np. oregano, zioła prowansalskie, bazylia) Sposób przygotowania: Filety drobiowe dzielimy na 3 części, każdą lekko rozbijamy np dłonią jeśli
Kuchnia w czekoladziechia , na podwieczorek przygotowałam taką na gorąco, z korzennymi przyprawami. Delikatna, rozgrzewająca i naprawdę pyszna! Jeśli macie inne dodatki, śmiało, skomponujcie swoją ulubioną czekoladę na gorąco. Kandyzowana skórka z pomarańczy będzie tutaj idealnie pasować, dorośli mogą poeksperymentować i dodać kilka kropli rumu. Nadchodzą święta, a taka czekoladowa propozycja to idealny pomysł na rodzinne wieczory! Czekolada na gorąco
Moja smaczna kuchnia