Polecam przepyszny, szybki dżemik truskawkowy bardzo naturalny bez żelatyny, mąki itp. Idealny na placki, chałkę, albo jako dodatek do gofrów, lodów, naleśników, twarogu, makaronu itp. Czytaj więcej
Ana Mari's worldchałwą. Do ostudzonej margaryny i chałwy stopniowo dodajemy również zimny budyń. Całość dokładnie miksujemy. Placek z kokosem smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Następnie rozsmarowujemy masę chałwową. Ciasto przykrywamy plackiem sezamowym. Smacznego
paapilotkaasukcesie placków z cukinii z ziołami, przetestowaliśmy pasztet z cukinii, również ze strony Agnieszki Maciąg . Tak jak i placki również i on bardzo przypadł nam do gustu, a szczególnie mnie. Przez kilka kolejnych dni zajadałam go z wielkim apetytem na kolację. Uwielbiam pasztety z dodatkiem żurawiny z chrzanem... pychotka. Sosem tatarskim również nie pogardzę. ale chrzan i żurawina
Smaczne Zdrowewody. Mieszamy. Wykładamy masę na placek. Mleko zagotowujemy. Dodajemy cukier, kaszę i kokos. Przez chwilę gotujemy. Masło ucieramy dodając stopniowo zimną masę. Wykładamy na masę jabłkową. Przykrywamy drugim plackiem. Polewamy polewą. Posypujemy wiórkami. źródło: przepis własny Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 1,30h Koszt wykonania
Pobite gary Barbarywykładać w formie placuszków na posmarowaną i rozgrzaną patelnię . Smażyć na małym ogniu po kilka minut z każdej strony. Jak ktoś lubi można dodać do placków rozgniecionego banana lub starte jabłko, placki będą słodsze i będzie ich więcej. Mi z podanych produktów wychodzi 7-8 placuszków a z dodatkami owoców ok 10 Smaczne są z dżemem lub jogurtem
Wypieki RenePlacki jabłkowe*; z camembertem, miodem i tymiankiem *z tartym jabłkiem jeszcze nie świątecznie, ale i na to przyjdzie pora. a tym razem nadrabiam jabłka których jakoś mało u mnie było w tym roku na rzecz gruszek, które zdecydowanie mnie od siebie uzależniły
More food, love and dreamsczasie dodajemy pokruszony ser. Przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy po łyżce mięsa i sosu na każdym placku i zawijamy w kopertę. Tak przygotowane paczuszki, układamy w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 7 minut. Placki można posypać serem również z wierzchu, potrzeba wtedy będzie jeszcze jednego opakowania lazura i polać pozostałym sosem
KuchcikoweLoveDlaczego trochę bardziej fit są placki, które Wam prezentuję? Bo zamiast zwykłej mąki użyłam owsianej, olej roślinny zamieniłam na kokosowy i de facto ziemniaki zamieniłam na cukinię. Jak się mówi diabeł tkwi w szczegółach, więc skoro decydujemy się na nie do końca zdrowe potrawy, to postaramy się je maksymalnie odchudzić. PS Próbowałam piec w piekarniku, Continue Reading
Głodni Wrażeń - fit przepisyjest najczęściej przesiane przez sito amerykańskiej tex-mex), więc postanowiłem, ku wielkiej uciesze Haneczki, spróbować własnej interpretacji. Składniki: 500g mięsa mielonego 350g czerwonej cebul i 6 sporych placków tortilla 3 papryki (czerwona, zielona i żółta) 3 ząbki czosnku puszka pomidorów bez skórki puszka czerwonej fasoli tarty ser tabasco, pieprz cayenne i czarny, papryka w proszku, bazylia, oregano Przygotowanie: Cebulę(...)odparować farsz. Farsz nakładamy na tortille obsypane tartym serem i składamy. Zawijamy w folię aluminiową i kładziemy na patelnię na chwilę, by ser się rozpuścił (polecam odwrócić, by placki się równomiernie podpiekły
Gotuj z RumcajsemZapraszam dziś na ekspresowe minipizze z tortilli. Idealne na imprezę, smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 2 placki tortilli 20 dag startego sera 2 kabanosy drobiowych 4 łyżki kukurydzy Około(...)przecieru pomidorowego Tymianek, oregano, przyprawa do pizzy, zioła prowansalskie, sól, pieprz, Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Przecier pomidorowy podgrzewamy i doprawiamy solą pieprzem oraz ziołami. Z placków tortilli wykrawamy małe placuszki i przekładamy do formy na muffinki. Na ciasto wykładamy po łyżce sosu pomidorowego a następnie pokrojone kabanosy, kukurydzę i starty ser. Minipizzewkładamy na 15 minut do piekarnika
Podróż w kulinariajest rewelacyjny. Moje kubeczki smakowe są w raju. A dziś, kolejny z przepisów, do których mam ogromny sentyment. Oczywiście nieco go "odchudziłam", a wciąż smakuje rewelacyjnie! Chodzi o placki z jabłuszkami. Tak naprawdę ile kucharek - tyle przepisów na nie, ale ja chciałabym zachęcić Was do mojego. Przepis niestety nie dla wegan, lecz wkrótce opracuję wersję dla nich. Przepis
Be Fit Be Strongnastępnie dodajemy po łyżce budyniu i miksujemy do całkowitego połączenia składników. Pierwszy z naszych placków smarujemy połową kremu, przykrywamy drugim, a następnie smarujemy pozostały krem i kładziemy trzeci placek. Całość można polać po wierzchu polewą czekoladową . Smacznego
Cynamonowe szczęścieblat. Podzielić na tyle części ile chcemy mieć placków. Rozwałkować (podzieliłam na 5 części i rozwałkowałam na 5 nierównych prostokątów o długości 30 cm, żeby później złożyć ciasto jak piramidę) i ułożyć na papierze do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200*C i piec około 10 minut. Upieczone placki przełożyć dowolnie marmoladą lub kremem a całość polać
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaBardzo smaczne i delikatne placki z dyni, najlepiej smakują podane ze śmietaną, polecam na kolację.Moje ulubione placuszki,mogę je jeść codziennie . Składniki: 400 gram dyni Hokkaido 2 jajka 1 szklanka mąki 4 łyżki śmietany sól olej do smażenia Sposób przygotowania: Dynię obieramy, usuwamy gniazda nasienne, ścieramy na tarce o grubych oczkach, solimy i odstawiamy na 10-15 minut
Bajeczna Kuchniaprzypraw zagnieść ciasto. Podzielić na połowę. Na dnie tortownicy ok 26 cm śr. rozłożyć papier do pieczenia. Rozklepać połowę ciasta. Wyłożyć kapustę, wyrównać i przykryć resztą ciasta. Przed pieczeniem placek posmarować śmietaną. Piec ok 1 godzinę w temp 180 st. Podawać ze śmietaną. Zainteresowanych kuchnią kresową zapraszam do grupy facebookowej do rozmów i wymiany doświadczeń i przepisów https://www.facebook.com
Gotowanie jest łatwe