placki - 22990 przepisów (strona:535/1533)

Sernik na zimno " Stracciatella " 177

połamaną na mniejsze kawałki czekoladę . Mieszamy do zgęstnienia . Serniczek Stracciatella: Biszkopt kroimy wzdłuż  na dwa placki. Na 1 część wystudzoną wylewamy masę serowo - śmietankową i przykrywamy drugim plackiem. Polewamy polewą i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc . Smacznego

Różne smaki w kuchni
Placuszki jaglane z kokosem i rodzynkami 186

kaszy jaglanej, teraz staram się coraz częściej po nią sięgać " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Idealnie nadaje się do placków na słodko oraz na słono! Śniadaniowe placki z kaszy jaglanej to dopiero początek moich eksperymentów, za niedługo kolejny przepis z kaszą w roli głównej " class

KuchniaWeDwoje.pl
Brownie z cukinii. 140

Tego roku cukinia znów obrodziła. Jemy ją na miliony sposobów i czasami wychodzi nam już uszami, bo ile można wcinać placków, makaronu z cukinii, lecza, surówek i pieczonych paluszków warzywnych.  Chociaż sama mogłabym tak cały rok, jednak mając na względzie dobre samopoczucie moich dzieci i ich asertywne usposobienie do warzyw postanowiłam upchnąć cukinię w czymś co będzie przypominało(...)cynamonem, kardamonem, a nawet co bardzo fajnie ostatnio zagrało, miętą.  Polecam bo jest pyszne, syte i zdrowe. Takie pomysły na cukinię to ja rozumiem, polecam też przepis na placki bezglutenowe Smacznego

Farmażony
Placuszki z dyni 128

Placuszki z dyni robiłam po raz pierwszy i nie spodziewałam się, aż takiego smacznego efektu. Wydawało mi się, że placki będą dość mdłe, ze względu na słodki smak dyni. Dodałam jednak do nich mieloną paprykę, gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz, aby wyostrzyć ich smak. Podziałało! Wszystko doskonale się ze sobą łączy. Placuszki podajcie z kwaśną śmietaną, bądź jogurtem naturalnym

Kuchnia Bazylii
Placuszki jogurtowe z jagodami 191

mikserem do uzyskania jednolitej masy. Odstawić na 10-20 minut do napuszenia wykładać ciasto na rozgrzaną patelnię delikatnie posmarowaną olejem licząc po 1 łyżce na placuszek. Smażyłam po 4 placki równocześnie. Gdy placuszki urosną rozsypać na cieście jagody i obrócić na drugą stronę, następnie dopiekać do zrumienienia. Smażyć na wolnym ogniu do wykończenia składników podawać posypane cukrem pudrem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Karpatka 193

gładkiego ciasta. Formę o wymiarach 35 x 25 cm natłuścić. Rozsmarować w niej łyżką połowę ciasta. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni, na złoty kolor. Wystudzić. Drugi placek upiec w ten sam sposób.  Krem budyniowo-maślany: 750 ml mleka 3,2% 300 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 3-4 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki mąki(...)przykryć folią, dokładnie wystudzić. Masło utrzeć na jasną, puszystą masę. Następnie łyżka po łyżce dodawać zimny budyń, cały czas ucierać. Gotowy krem wyłożyć na wystudzony blat ciasta, przykryć drugim plackiem. Wierzch ciasta obficie oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Tortille pszenne 129

wałkowania. Odstawić zawinięte szczelnie folią na 30 minut.  Następnie na oprószonym mąką blacie uformować 12 równych kulek.  Przykryć aby nie obeschły.  Pojedynczo każdą rozwałkować na cieniutki placek.  Piec na gorącej patelni około 40 sekund z każdej strony. Upieczone odkładać na talerz i przykryć bawełnianą ściereczką aby nie obeschły. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Zielone knedle z brokułami i szpinakiem w sosie orzechowym 281

Specjalnością kuchni podlaskiej, a w zasadzie nawet i polskiej, są potrawy na bazie ziemniaków. Kto z dzieciństwa nie wspomina pyz jedzonych u babci, zapachu placków ziemniaczanych smażonych przez mamę, czy knedli na obiad? Smaki te często nie dają o sobie zapomnieć i sprawiają, że nie jesteśmy w stanie oprzeć się ochocie na te dania. Siła wspomnień i emocji towarzyszących jedzeniu(...)zasadzie o sam smak, a o emocje, które odczuwamy, jedząc potrawy z dzieciństwa. A te często niestety do najlżejszych nie należą. Rozwiązaniem są modyfikacje – z pewnością znacie pieczone placki ziemniaczane, czy pyzy z mięsem drobiowym. Ja proponuję szaloną propozycję na knedle, w których przemycony jest szpinak, brokuły, szczypiorek. Do tego, żeby nie było nudno i tylko zielono, dodałam

Eat me! Fit me!
PLACKI Z CUKINII (PEŁNOWARTOŚCIOWA WERSJA) 139

wielkiej miski wrzucamy wszystkie składniki (ryż możecie podzielić i podać osobno do placków oraz odrobinę sera do posypania) plus jaja i mąka, mieszamy dokładnie NIE ZAGNIATAMY ABY POZOSTAŁA WODA Z CUKINII NIE WYSZŁA. 5. Rozgrzewamy patelnie z tłuszczem lub teflon i smażymy placki na małym ogniu (trochę dłużej trzymajcie ze względu na surowe mięso) i gotowe  :) Makro

Zdrowie i pysznie na talerzu
Placki z gotowanych ziemniaków 127

Takie placki zazwyczaj robię jak zostają ugotowane ziemniaki.Wystarczy ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać jajko , mąkę i prawie gotowe.Takie placuszki są już na blogu [ kilk ], ale te są bez dodatku mąki ziemniaczanej, bo po prostu okazało się , że nie mam w domu.Już pisałam wcześniej, że  nie ważę ziemniaków  i mąki dodaję tyle , aby ciasto nie było

Moje domowe kucharzenie
Naleśniki groszkowe z botwinką i bryndzą | Naleśniki buraczane z warzywami 161

naleśnikarą. Od samego dzieciństwa w zasadzie. A warzywa Bonduelle, czy to z puszki, czy z mrożonek najczęściej używam właśnie do nadzienia naleśników bądź tortilli. Mimo, że te proste smażone placki od zawsze były moim ulubionym daniem, to te tradycyjne, zwykłe z dżemem czy twarożkiem, już powoli mi się przejadły. Dlatego zawsze staram się aby to danie było urozmaicone

Mienta blog
Bułeczki drożdżowe z truskawkami i rabarbarem. 144

około godzinę. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę. Podzielić na dwie części, z każdej części uformować wałek. Wałeczki pokroić nożem na części, z każdej części zrobić placek. W każdym placku zrobić wgłębienie. Ja zrobiłam to szklanką. Następnie w zagłębienia nakładać po łyżce truskawek z rabarbarem. Składniki na kruszonkę zagnieść i posypać bułeczki. Gotowe bułki przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem

Agusiowe smakołyki
Naleśniki z farszem "pizzowym" 189

nadmiar wody odparuje.    Na całym naleśniku rozsmarować trochę sosu, następnie na jego połowę wyłożyć ok. 3-4 łyżek farszu, a na wierzch farszu ułożyć plasterek żółtego sera. Placek złożyć na pół, a następnie znów na pół tak aby wyszedł trójkąt. Tak przygotowane naleśniki podsmażyć na złoto na rozgrzanym tłuszczu. Podawać na ciepło

Simply Food
Placuszki z twarogiem, twarożkiem i syropem z agawy 203

Proste w przygotowaniu, a jakie smaczne! Smażyłam już placki z dodatkiem twarogu : Placuszki twarogowe z borówkowym przybraniem oraz Placuszki z twarogiem i jagodami . Smażyłam też takie z dodatkiem serka wiejskiego : Placuszki z serkiem wiejskim . Ale nigdy dotąd nie łączyłam razem białego sera z twarożkiem granulowanym . Zawsze kiedyś musi być jednak ten pierwszy raz :) Oto więc i one! Placuszki bogate

Grunt to przepis!
Langosze. 748

można dostać na każdym rogu (a na Słowacji na co drugim). Właściwie przekąska nie jest chyba dobrym określeniem, bo trudno mi sobie wyobrazić, żeby ktoś po zjedzeniu takiego drożdżowego placka mógł jeszcze myśleć o obiedzie lub kolacji. Nie, to niemożliwe! ;) Muszę się przyznać, że nie jestem wielkim miłośnikiem czosnkowych aromatów, ale w wypadku langoszy jest inaczej - chociaż istnieje wiele

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania