Targroch) i maliny Przygotowanie: Banana rozgnieć widelcem na "packę" i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Rozgrzej patelnię (możesz użyć odrobiny oleju) i nakładaj porcję ciasta (polecam smażyć malutkie placki, gdyż tak jest łatwiej). Smaż na średnim ogniu do pojawienia się pęcherzyków, a następnie przewróć na drugą stronę i smaż ok. 1 minuty. Podawaj z posiekaną morelą
Zdrowie na języku :PBardzo szybkie bezglutenowe placki z kaszy gryczanej. Smakuje nawet najbardziej wybrednym ;) Potrzebujemy : 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczana Sonko 3 łyżki startego żółtego sera 1 jajko 2-3 łyżki mąki kukurydzianej 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na oliwie z oliwek. Pod koniec
MamaOskarkastartych ziemniaków, dodaj jajko i przesianą mąkę. Dopraw do smaku pieprzem i solą , dokładnie wymieszaj. Rozgrzej tłuszcz na patelni. Gotową masę wykładaj porcjami na rozgrzaną patelnię , uformuj cienki placek. Smaż na złoty kolor z obu stron. Tuż przed podaniem posyp lekko cukrem pudrem lub podaj z innymi dodatkami
Przepisy i porady kulinarneCześć wszystkim! :) Dziś zapraszam na meksykańskie placki pszenne nadziewane farszem warzywnym. Do przygotowania porcji dla 3-4 osób będziemy potrzebować: - 8 gotowych soft tacos (np. Corditas z firmy Poco Loco) - 250 g mini pieczarek - 1 puszkę czerwonej fasoli (400 g/240 g po odsączeniu) - 1 puszkę soczewicy (400 g/240 g po odsączeniu) - 1 małą puszkę kukurydzy (212 g/165(...)odsączoną czerwoną fasolę, kukurydzę, soczewicę oraz przecier pomidorowy. 6. Wszystko dokładnie razem mieszamy i podsmażamy jeszcze przez kilka minut (do miękkości). 7. Na końcu farsz przyprawiamy i przekładamy do placków tacos. 8. Faszerowane tacos układamy na sztorc w naczyniu żaroodpornym, posypujemy tartym parmezanem i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 5 minut. Tacos podałam skropione sokiem z cytryny
Bez Cebulisięgnęłam po nią po raz pierwszy, a już na dobre zadomowiła się w mojej kuchni. Wypróbowałam już zupę dyniową, dyniowe puree i placuszki z dyni, które smakują lepiej niż placki ziemniaczane. Kilka dni temu znów sięgnęłam po jesienną dynię. Tym razem wykorzystałam przepis z kwestii smaku na pancakesy, oczywiście z dodatkiem dyni. Do puszystych placuszków dodajemy dyniowe puree
W mojej kuchniproszkiem do pieczenia i solą.Wszystko mieszamy na gładką masę. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy jeszcze trochę mąki. Placuszki smażymy na złoty kolor z każdej ze stron. Placki podawać posypane cukrem pudrem i ulubioną konfiturą. *Wskazówka Jak upiec dynię: około 2kg dyni umyć i pokroić na około 6 części, usunąć pestki. Położyć na blaszce skórką do dołu
I LOVE LIFESKŁADNIKI NA PLACEK Z CUKINII 1 duża cukinia 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 jajka 1 łyżka stopionego masła sól pieprz tymianek cząber Cukinię ścieramy na grubej tarce dodajemy przyprawy, masło, przeciśnięty czosnek. Cebulę przesmażamy i dodajemy do cukinii. Jajka roztrzepujemy i dodajemy do cukinii. Mieszamy wszystkie składniki. Ciasto z cukinii musi być dość wyraźne, więc nie żałujcie pieprzu
harrisakwaśne jabłka 2 jajka 3 łyzki cukru pudru 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 łyzka oleju szczypta soli 1/4 łyżeczki cynamonu Cukier puder do posypania placków Jabłka obieramy, wydrążamy środek i kroimy w małą kostkę. Przeczytaj cały przepis - Racuchy z jabłkami at AleTorcik
AleTorcikdodać nawet więcej niż 150 g. 4. Wszystkie składniki połączyć, mieszając, aż powstanie gęsta masa. 5. Na patelni rozgrzać olej. 6. Kłaść porcje masy dyniowej, rozpłaszczać i smażyć jak placki ziemniaczane. 7. Zrumienić z obu stron. 8. Odsączyć na ręczniku papierowym. 9. Podawać posypane cukrem pudrem, świetnie też smakują z dodatkiem powideł śliwkowych. Smacznego
W mojej kuchnistron (nie powinny być zbyt grube, ani zbyt mocno wysmażone). Na każdy naleśnik nakładamy porcję prażonych jabłek z cynamonem (u mnie około 1 czubatej łyżki, nakładam na połowę placka następnie go składam). Naleśniki oprószamy mieszanką cukru pudru i cukru cynamonowego. Smacznego
Słodkie okruszkinowy przepis :) Składniki (na 6 placków)tłuszcz 19g/węgle 17g/białko 43g: 3 jajka 25g odżywki białkowej (u mnie koncentrat o smaku śmietankowym) 25g mąki kokosowej BIO 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jajka miksujemy na najwyższych obrotach przez około minutę dodajemy pozostałe składniki, miksujemy smażymy an rozgrzanej teflonowej patelni gotowe placki zjadłam z dżemem porzeczkowym
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwytrawne placuszki z owczym serem . Proste w przygotowaniu, pyszne i mimo niewielkiej porcji naprawdę syte. Doskonałe jako samodzielne dania lub jako dodatek. Czasem warto odstawić na chwilę słodkie wersje placków i sięgnąć po coś innego, ale… równie pysznego Spróbujcie. A gdzie nabyć taki serek? Zajrzyjcie do Owczej Krainy Składniki: 1 miękki owczy serek podpuszczkowy naturalny Owcza Kraina 4 płaskie
Słodkie okruszkiczekolada mleczna 3-4 łyżki mleka Masło ucieramy z cukrami na puch, następnie cały czas ucierając dodajemy po łyżce śmietany. Pierwszy placek ciasta piernikowego smarujemy kremem, przykrywamy drugim plackiem i ponownie smarujemy resztą kremu. Całość polewamy czekoladą mleczną rozpuszczoną z niewielką ilością mleka
Cynamonowe szczęścieszczypta soli olej do smażenia Połączyć składniki na naleśniki. Włożyć do lodówki na 30 minut. Potem smażyć cienkie placki ( z podanych składników wyszło ok 7-8 placków). Farsz: 500 gram mięsa mielonego z udźca indyka cebula marchewka seler naciowy 1 łodyga oregano oliwa ząbek czosnku 1 małe peperoncino sól 1 mały koncentrat pomidorowy w słoiczku Sos: puszka
AZgotuj!wytrawne placuszki z kozim serem . Proste w przygotowaniu, pyszne i mimo niewielkiej porcji naprawdę syte. Doskonałe jako samodzielne dania lub jako dodatek. Czasem warto odstawić na chwilę słodkie wersje placków i sięgnąć po coś innego, ale… równie pysznego Spróbujcie. A gdzie nabyć taki serek? Zajrzyjcie do Owczej Krainy Składniki: 1 miękki kozi serek podpuszczkowy naturalny Owcza Kraina 4 płaskie
Słodkie okruszki