Takie placuszki na pewno posmakują nie tylko miłośnikom dyni. Są przepyszne i świetnie się komponują z przeróżnymi sosami. Moja córka zajada się nimi ze śmietaną lub jogurtem, a ja uwielbiam je w wersji solo. Dodatek szczypiorku nadaje plackom niewielkiej ostrości oraz niepowtarzalnego charakteru. To doskonała jesienna propozycja na szybką przekąskę lub pełnowartościowy posiłek. Polecam. (około 15 sztuk) 450g obranej dyni 1 jajko 1/2 szklanki mąki ( szklanka = 250 ml; u mnie żytnia typ 720) 5 łyżek jogurtu na... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...