temu pomysłowi mam i ja gofry. Różnią się tylko kształtem bo smakują jak prawdziwe gofry z chrupiącymi brzegami. Polecam wszystkim którzy tak jak ja nie mają gofrownicy aby takie placki - gofry sobie sprawili. Przepis na gofry zaczerpnęłam z Lisiej kawiarenki . Dodatek wody w gofrach sprawia że są bardziej chrupiące niż te na mleku. Gofry z patelni. ROZWIŃ I CZYTAJ
Moje Małe Czarowanieproszku do pieczenia 30 ml maślanki (lub rzadkiego jogurtu) jajko 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 10 drobno posiekanych listków bazylii szczypta soli i dwie pieprzu Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, smażyć placki z dwóch stron na natłuszczonej i rozgrzanej patelni. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie - dodatkowa porcja bazylii i feta. smacznego
tost z dżememwsypać makę bio gorczycową, mąkę pszenną, tartą bułkę, pieprz, kucharka i wymieszać na bardzo gorącym oleju smażyć nieduże porcje placków na rumiany kolor, odkładać na ręcznik papierowy jogurt wymieszać z pokrojoną drobno rzodkiewką, szczypiorkiem, do smaku dać soli czosnkowej - placki są bardzo smaczne z sosem jogurtowym i syte na smaczny obiad...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiętrochę energii naszemu ciału. Placuszki dobre również na podwieczorek czy deser. Ja podałam z dżemem z truskawek ale tutaj pełna dowolność. Uwielbiam takie małe i puchate placuszki, polecam. Puchate placki na kefirze. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieUwielbiam placki, placuszki i racuchy. Niestety czasem bywa i tak, że jestem tak zabiegana lub zmęczona, że nie mogę ich przygotować w tradycyjny sposób. I na tą okoliczność sięgam po szybkie racuszki od SYS (lub zostawiam domownikom, by sami je przygotowali). Dania Babci Zosi, to nie tylko szybkie i pyszne posiłki, ale co najważniejsze ich skład jest
Słodkie okruszkipowinno wyglądać - tak jak na tradycyjne naleśniki z mąki pszennej. W razie potrzeby można dolać odrobinę wody lub mleka.) Na patelni rozgrzać olej. (Powinno być go więcej niż zazwyczaj.) Placki smażyć z obu stron (aż ładnie się zarumienią) - po kilka minut z każdej. (Są naprawdę bardzo delikatne i należy uważać podczas przewracania. Smażyłam je na małej patelni, a przewracając
Di gotujeciasto. Powinno mieć dość luźną konsystencje. Smaż cienkie placki bez tłuszczu jeśli to możliwe. Ugotuj różyczki brokuła i drobno posiekaj. Zetrzyj ser feta na tarce. Rozłóż na placku i połóż brokuła. Zawiń w trójkąt
AZgotuj!PANKEJKI czyli amerykańskie pancakes to puszyste, słodkie placuszki, lubiane przez... Artykuł KLASYCZNE PANKEJKI W NIETYPOWYM KSZTAŁCIE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPLACUSZKI Z KASZY JAGLANEJ to ratunek dla rozgotowanej kaszy. Wystarczy... Artykuł PLACUSZKI Z KASZY JAGLANEJ Z SOSEM JOGURTOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEśniadanie pyszne placuszki i jajka sadzone. Nic trudnego – z mąki z ciecierzycy i maślanki zrobiłam ciasto gęściejsze od naleśnikowego. Do placków dołożyłam po jajku sadzonym, pomidorze i papryce. Śniadanie z głowy :) Owsianka na obiad? Czemu nie? :) Kasza owsiana z groszkiem i cukinią. Do tego pieczone marchewki. Proste, smaczne i bardzo sycące. Kaszę owsianą gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu
KucharzycaZapraszam na pyszne kokosowo dyniowe placuszki śniadaniowe. Lekko słodkie, proste w przygotowaniu, a co najważniejsze niezwykle smaczne. U mnie w domu nawet sceptycy dyniowych smaków wprost
Słodkie okruszkiZarówno ja, jak i moje pociechy bardzo lubimy kaszę manną i wszelkiego rodzaju placki i placuszki. Dlatego od czasu do czasu łączę te dwa ulubione dania i piekę na śniadanie sobie i dzieciom placuszki jabłkowe z kaszy manny. Te małe i szybkie w wykonaniu placuszki znikają z naszych talerzyków w mgnieniu oka. Ostatnio postanowiłam wzbogacić ich smak dodając
Słodkie okruszkiplacuszki na sposób indyjski. Są aromatyczne, pachnące curry i smakują wybornie. Ja dodałam tutaj curry indyjskie ale dodajcie jakie lubicie najbardziej, wszak wiadomo że curry to mieszanka przypraw. Podałam placki z chrzanem śmietankowym który tu idealnie pasuje, polecam. Marchewki zakupiłam w Fusion Gusto . Kolorowe placuszki marchwiowe z curry. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejajko oraz dodajemy sól pieprz paprykę słodką i vegetę. Wszystko wyrabiamy. Odrywamy po kawałku mięsnej masy i robimy z niej placuszki. Na każdym placku układamy kostkę fety oraz oliwkę. Zamykamy placki formując w ten sposób kotleciki. Każdy kotlet obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy przez chwilę kotlety
Taste Therapyklasycznym amerykańskim plackiem z pieczonych batatów zaintrygowała mnie Tren’ness Woods-Black podczas swoich odwiedzin w polskiej edycji MasterChefa. Tren’ness kontynuuje dzieło swojej babci i prowadzi jedną z najsłynniejszych restauracji kuchni soul food na nowojorskim Harlemie — Sylvia's Restaurant. Ponoć to jedno z miejsc, które trzeba koniecznie w Nowym Jorku odwiedzić. Sama kuchnia soul food stoi na straży dobrego(...)inspirując się głównie oryginalnym przepisem Sylvi Woods. Kluczem idealnego nadzienia są przyprawy m.in.: wanilia, cynamon i mój ukochany kardamon. Ciasto wychodzi wspaniałe, w smaku dość podobne do popularnego placka dyniowego, chociaż bataty dodają niepowtarzalnej słodyczy i karmelowego aromatu. Gorąco je Wam polecam! * SKŁADNIKI na formę o średnicy 30 cm Kruchy spód: 220 g mąki orkiszowej (lub pszennej
Food Square