Placki z kukurydzy konserwowej na słono

Placki z kukurydzy konserwowej na słono

Placki z kukurydzy konserwowej na słono

Takie placuszki to doskonała propozycja na szybkie śniadanie oraz pożywną przekąskę, którą można też zabrać do szkoły lub pracy. Idealnie smakują na ciepło i zimno, w wersji solo, jak również z dowolnym sosem, jogurtem, czy z ulubionymi dodatkami. Polecam! (około 11 sztuk) 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 cebula 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej (płaskie) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz Ponadto: masło/olej do smażenia (u mnie kokosowy Woj-Len) Kukurydzę należy odsączyć z zalewy i umieścić w misce. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.