placki - 22990 przepisów (strona:533/1533)

Pancakes waniliowy puch 94

Puszyste, delikatne, pyszne placki z dodatkiem serka homogenizowanego waniliowego. - delikatne i puszyste niczym puch - idealne na każdy posiłek Czas przygotowywania:  30 minut Ilość placków:  6 sztuk o średnicy 16 cm Składniki: • 400 g serka homogenizowanego waniliowego • 6 pełnych łyżek mąki pszennej tortowej (z lekkim czubem) • 3 średnie jajka • 2 łyżki cukru • pół łyżeczki sody

AniaGotuje.pl
Placki z wątróbki drobiowej 188

Świetne placki smażone z wątróbki z kurczaka. Indycza wątróbka również(...)najbardziej się sprawdzi :-) Mała ilość składników i proste wykonania. - bez mleka - tylko kilka składników Czas przygotowywania:  do 30 minut Smażenie:  do 30 minut  Ilość placków:  około 15 sztuk Składniki: • 600 g wątróbki drobiowej (kurczak lub indyk) • 2 średnie jajka • mała cebula lub kawałek pora • 3 łyżki mąki pszennej • przyprawy: szczypta soli

AniaGotuje.pl
Strucla z masłem orzechowym 198

ciepłym miejscu do podwojenia objętości - wyrośnięte ciasto krótko wyrobić - podsypując mąką rozwałkować na kwadrat o boku około 25cm i grubości około 1cm - na placku rozsmarować równą warstwę masła orzechowego - placek ciasno zwinąć w rulon - rulon przeciąć ostrym nożem na długości w połowie, nie docinając do końca, aby połówki trzymały się razem na kawałku ciasta - obie połówki zawinąć ze sobą

Smakołyki Bereniki
Kotlety mielone z wątróbką drobiową 111

pozostałą) cebulą, bułką tartą solą i pieprzem (do smaku). Mięso dzielimy na 4-5 części, każdą na połowę i cienko rozwałkowujemy. Na każdy placek kładziemy farsz, przykrywamy kolejnym plackiem, formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Placki ziemniaczane z jarmużem 125

odmiany naszych tradycyjnych polskich placków ziemniaczanych, dzisiaj urozmaicona wersja a mianowicie placuszki ziemniaczane z jarmużem. Placki wyszły równie smaczne... Wszystkich fanów tego niesamowicie zdrowego warzywa zapraszam do spróbowania.  Jako sos polecam zrobić czosnkowy lub po prostu podawać placuszki z naturalnym jogurtem i ketchupem. Składniki: ziemniaki duże 4 szt, jarmuż 2 garście, cebula 1 szt, czosnek 2 ząbki, jajko

kulinarne odsłony pati
Lekkie placuszki fistaszkowe :) 168

Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie ze sobą wymieszaj.  Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wylej porcję ciasta i smaż do pojawienia się pęcherzyków, a następnie przewróć placki na drugą stronę i smaż jeszcze ok. 1 minuty.  Podawaj z owocami i bakaliami

Zdrowie na języku :P
Placki z dyni w towarzystwie twarożku z nerkowców czyli O tym jak rośliny zmieniały bieg historii 159

cynk. Naprawdę warto ją polubić! pretekstem do spróbowania jej miąższu są np. takie placuszki! Przepis znalazłam w "Kuchni roślinnej dla każdego" Eryka Wałkowicza i zmodyfikowałam do wersji niewegańskiej. Placki z dyni w towarzystwie twarożku z nerkowców placuszki: 1 szkl. mąki pszennej 1 szkl. mleka (u mnie zwykłe bez laktozy ale może być roślinne) 1/2 szkl. pure z pieczonej(...)klonowego po 1 łyżce oleju kokosowego i soku z cytryny woda szczypta soli Do miski wkładamy mąkę, proszek do pieczenia i solą. Mieszamy. W drugiej misce łączymy mokre składniki placków. Łączymy zawartość obu misek i mieszamy trzepaczką. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i smazymy placuszki z obu stron na lekko złoto, nie niezbyt dużym ogniu. Nerkowce zalewamy wrzątkiem na pól

Dzieje kuchennej Wiewióry
Racuchy z jabłkami i cynamonem 265

Dziś racuchy z jabłkami, z pewnością pamiętacie z dzieciństwa. Żadna Babcia nie mogła ich pominąć Idealnym zwieńczeniem gotowych racuchów na talerzu – oprócz cukru pudru – mogą być

Zasmakuj Kuchni
WRAP Z WARZYWAMI 200

wersji mięsnej i wege. Poniżej przepis na te w wersji bezmięsnej, ale można łatwo je wzbogacić o mięso, dodając np. usmażonego kurczaka.   Składniki/4 wrapy: – 4 placki tortilla – kilka liści sałaty – Continue reading → Artykuł WRAP Z WARZYWAMI pochodzi z serwisu green goodies

greengoodies
QUESADILLAS Z WARZYWAMI 162

warzywami – z cukinią, papryką, cebulą i oczywiście serem. Świetne danie z wykorzystaniem placków tortilla, które dostępne są w każdym sklepie, ale możemy je również zrobić sami. Tą przekąskę przygotujecie bardzo szybko, możecie do niej dodać to, co akurat macie w lodówce. Składniki: – 3 placki tortilli – pół cukinii – 1 papryka … Czytaj dalej QUESADILLAS Z WARZYWAMI Artykuł QUESADILLAS

greengoodies
Fuczki z prawdziwkami 184

gluten. Do ciasta dodajemy grzyby z kapustą i całość dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim placki, z dwóch str. na złoty kolor (wielkości małych placków ziemniaczanych o średnicy ok. 6 cm). RADA: ciasto na patelnię przekładamy za pomocą dwóch dużych łyżek, jedną nabieramy, a drugą ściągamy. Upieczone fuczki przekładamy na ręcznik papierowy do odsączenia

Moniki Smakołyki
Placki z cukinii i marchewki 159

Bardzo lubię placki ziemniaczane, ale czasem szukam dla nich alternatyw y . Sięgam wtedy po ten przepis. Składniki : 1 cukinia, 1 marchewka, 1 jajo, 1 łyżka babki jajowatej- łupiny, sól, pieprz do smaku, cebula Przygotowanie : Ścieram cukinię na tarce na grubych oczkach, solę, odstawiam na 10 minut, by puściła wodę, odciskam. Ścieram marchew i cebulę, dodaję do cukinii, pieprzę pieprzem

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Twarogowo- kokosowe placuszki czyli słodkie co nieco 148

opakowanie twarogu 1 łyżka cukru/miodu/ksylitolu/erytrytolu 3 jaja 2 łyżki mąki kokosowej Przygotowanie : Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i smażymy na rozgrzanej patelni. A jak chcecie przepis na placki wytrawne, zapraszam tutaj     Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Gryczane placuszki bezglutenowe z burakiem :) 162

buraki trwa, ja wykorzystałam go pod postacią liofilizowaną, a nie świeżą, bo taką akurat miałam pod ręką. Proszek buraczany świetnie się sprawdził, pachnie bardzo intensywnie i naturalnie burakiem. Nadaje plackom słodyczy, choć nie czuć go niemalże wcale. Placuszki są bardzo miękkie i puszyste, nie suche, lekko słodkie. Świetnie smakują z dobrze dojrzałym bananem. Ponad to mają cudowny ciemno różowy

Zdrowie na języku :P
MĄKI NATURALNIE BEZGLUTENOWE. JEDZ BEZ OBAW ;) 137

odżywcza. Dobrze łączy się z innymi mąkami. Jest sucha, dlatego w wypiekach (np. chlebie) pochłania dużo wilgoci. Używana jako dodatek do naleśników, placków, pieczywa.   Mąka ryżowa    Ma delikatny, lekko słodki smak. Jest lekkostrawna, bogata w skrobię, ziarnista i kleista. Służy jako zagęszczacz do sosów(...)wpływa na lekkość wypieków. Jest często wykorzystywana do wypieku ciast, babek czy np. tortilli. Doskonale sprawdza się jako panierka, dodatek do placków oraz zagęszczacz zup i sosów. To jedna z moich ulubionych mąk ze względu na wyjątkowy smak. Mąka gryczana   Ma charakterystyczny, intensywny smak, znany

BezglutenowaIzabela

Proponowane wyszukiwania