placki - 22990 przepisów (strona:523/1533)

Mielone z niespodzianką. 154

cebula sól, pieprz, majeranek olej do smażenia Wykonanie: Do mięsa dodać jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Dobrze wymieszać. Formować na kształt placka. Na każdym placku ułożyć po kawałku cebuli, papryki i ogórka. Zlepić i uformować kotleta. Następnie obtaczać w bułce tartej. Gotowe kotlety smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Dodać pokrojoną

Agusiowe smakołyki
Placuszki ryżowe z dynią 132

Wykonanie: Puree, mąkę, mleko, cukier, skórkę otartą z cytryny, sodę, sól wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Ciasto kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz, smażyć na złoty kolor niewielkie placuszki . Uwaga! Placki trudno przerzucić na drugą stronę. Ma się wrażenie, że się rozpadną, bo mają za mało mąki. Nie dajcie się zwieść. Trzeba je ostrożnie przewracać i nie dosypywać mąki

Rodzinka w kuchni
Placki kukurydziane z płatkami orkiszowymi 92

Szybkie, pyszne i aromatyczne placki zaserwowałam na śniadanie. Tak, tak, jedliśmy je na śniadanie, ale równie dobrze możecie je zajadać na obiad czy kolację, będą znakomite, polecam gorąco. Są puchate i bardzo smakowite, będą znakomite również do pudełka do pracy czy szkoły. Wypróbujcie i opowiedzcie czy smakowały? Kukurydziane placuszki z orkiszem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tacos 161

Taco, czyli pyszne chrupiące muszelki z mięsnym farszem i orzeźwiającą salsą. Jeśli jeszcze nie próbowałeś, koniecznie trzeba to nadrobić! Składniki: 12 placków kukurydzianych taco shells  Salsa: 2 duże pomidory 1 żółta papryka 1 mała czerwona cebula ogórek konserwowy/ogórek konserwowy z chilli 1/2 pęczku pietruszki/kolendry sok z 1/2 cytryny/limonki 3 łyżki oliwy z oliwek sól  pieprz Nadzienie mięsne(...)rozgrzać olej, dodać mięso, podsmażyć. Wsypać przyprawy, podsmażyć minutę, wlać pomidory z puszki i doprawić szczyptą cukru. Smażyć, do momentu, gdy woda z pomidorów odparuje i otrzymamy gęsty sos. Placki kukurydziane podgrzać na patelni, następnie nałożyć mięso i łyżkę salsy. Można też nałożyć kleksa ze śmietany. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Naleśniki zapiekane z dynią, boczkiem, indykiem i serem kozim 174

beszamel, ja używam tego aromatyzowanego. Przepis podstawowy oraz wzbogacony o aromat cebuli i liścia laurowego znajdziesz TUTAJ . Gdy przygotujecie wszystkie składniki możemy zabrać się do składania naleśników. Na każdy placek wykładamy podłużny pasek koziego sera oraz sporą łyżkę farszu. Wszystko delikatnie zawijamy w rulon. Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym, na blaszce etc. Z podanej ilości wychodzi ok. 15 sporych

Cooking Monster
Placki z dyni z suszonym szczypiorkiem 108

dyni. Są przepyszne i świetnie się komponują z przeróżnymi sosami. Moja córka zajada się nimi ze śmietaną lub jogurtem, a ja uwielbiam je w wersji solo. Dodatek szczypiorku nadaje plackom niewielkiej ostrości oraz niepowtarzalnego charakteru. To doskonała jesienna propozycja na szybką przekąskę lub pełnowartościowy posiłek. Polecam. (około 15 sztuk) 450g obranej dyni 1 jajko 1/2 szklanki mąki ( szklanka

Di gotuje
Kruche ciasto ze śliwkami 153

część rozwałkowujemy i dajemy na blachę wysmarowaną tłuszczem o wymiarach 25x35 cm. Śliwki myjemy, usuwamy pestki, połówki śliwek układamy równomiernie na placku i posypujemy cukrem i cynamonem. Rozwałkowujemy drugi placek i przykrywamy nim śliwki. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40-50 minut. Jak ciasto lekko przestygnie to posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Placki żytnie ze śliwkami na mące żytniej pełnoziarnistej 111

Zdrowe, pyszne placki śniadaniowe miałam dziś na talerzu. Polecam każdemu aby wypróbował przepis póki śliwki na straganach. Szybko się je robi i szybko znikają, polecam gorąco. Na śniadanie z powidłami śliwkowymi będą przepyszne. Placuszki ze śliwkami na mące żytniej pełnoziarnistej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Czekoladowe placuszki owsiane 138

kakao, wmieszać. Jeśli ciasto będzie za rzadkie, dosypać jeszcze odrobinę mąki. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. czekoladę posiekać, dodać do ciasta. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, łyżką wykładać ciasto. Placki smażyć na małym ogniu pod przykryciem do zarumienienia, odwrócić na drugą stronę, smażyć bez przykrycia. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Obiad gotowy
Wegańskie placuszki białkowe o smaku kakaowym :) 151

wszystko! Pancakes wyszły bardzo smaczne, słodko-kakaowe, mięciutkie i puszyste. Lubię dodawać do wegańskich potraw mąkę z lnu, która dobrze zastępuje jajko i nadaje daniom przyjemnej konsystencji. Placki są proste w przygotowaniu, nie sprawiają żadnych problemów podczas smażenia. Koniecznie przygotujcie do nich sos orzechowy, który ja zrobiłam na bazie masła z nerkowców. Sos wyszedł przepyszny i na pewno będę

Zdrowie na języku :P
PUSZYSTE PLACKI Z JOGURTU I ŚMIETANY Z SOSEM TRUSKAWKOWYM 159

olejem. Do masy dodaję mąkę, mieszam do uzyskania jednolitej masy. Na rozgrzaną patelnię nakładam po łyżce masy, smażę na małym ogniu przez około 2,5 minuty, następnie przewracam placki i smażę przez kolejne 2 minuty. Po każdej partii smażenia, przecieram patelnię ręcznikiem papierowym. Gotowe placuszki podaję z przygotowanym sosem

JejKuchnia
Orkiszowe placuszki z mango 101

Fajne, małe placuszki usmażyłam gdy znalazłam w lodówce bardzo dojrzałe mango. Placki wyszły znakomicie, są puszyste i z ulubioną konfiturą smakują obłędnie. Zachęcam do wypróbowania. Placuszki z mango na mące orkiszowej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Domowe hot dogi. 124

godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie, przełożyć na stolnicę, uformować wałek i podzielić na cztery części. Każdą część rozwałkować na podłużny placek, trochę dłuższy od parówki. Na każdym placku ułożyć zwinięty plaster sera, polać delikatnie keczupem i ułożyć parówkę. Krótsze boki zwinąć do środka na parówkę, następnie od dłuższego boku zwinąć w rulon. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem

Agusiowe smakołyki
Ciasto orzechowiec 91

zgęstnieje, ostudzić. Do zimnego budyniu stopniowo dodawać masło, ciągle miksując, aż masa masa będzie jednolita. Na pierwszy placek rozsmarować powidła śliwkowe, na to masę budyniową, przykrywamy drugim plackiem z orzechami, lekko docisnąć, schłodzić w lodówce

KUCHNIA POLSKA
Placuszki serowe 142

Ponownie zmiksować do połączenia składników. Na rozgrzaną patelnię wlewać chochlę ciasta, rozsmarować je na patelni (nie za cienko) i smażyć na złoty kolor na małym ogniu z obu stron. Placki podawać od razu z wybranymi dodatkami. Uwagi: Ciasto jest dosyć gęste. Ja po wlaniu chochlą ciasta na patelnię, rozsmarowywałam je również spodem chochli, bo to najszybszy i najprostszy sposób

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania