szczypta soli olej do smażenia Połączyć składniki na naleśniki. Włożyć do lodówki na 30 minut. Potem smażyć cienkie placki ( z podanych składników wyszło ok 7-8 placków). Farsz: 500 gram mięsa mielonego z udźca indyka cebula marchewka seler naciowy 1 łodyga oregano oliwa ząbek czosnku 1 małe peperoncino sól 1 mały koncentrat pomidorowy w słoiczku Sos: puszka
AZgotuj!wytrawne placuszki z kozim serem . Proste w przygotowaniu, pyszne i mimo niewielkiej porcji naprawdę syte. Doskonałe jako samodzielne dania lub jako dodatek. Czasem warto odstawić na chwilę słodkie wersje placków i sięgnąć po coś innego, ale… równie pysznego Spróbujcie. A gdzie nabyć taki serek? Zajrzyjcie do Owczej Krainy Składniki: 1 miękki kozi serek podpuszczkowy naturalny Owcza Kraina 4 płaskie
Słodkie okruszkikońcu do masy wmieszać odcedzoną marchewkę z groszkiem. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami (np. sosem lub śmietaną). (Na zimno również świetnie smakują.) Pomysł z moimi modyfikacjami pochodzi z blogu
Di gotujestopniowo cały czas ubijając dodawać przestudzoną galaretkę Upieczony i wystudzony biszkopt przekrawamy na 2 placki. Na dolną część wykładamy masę śmietanową, na to owoce i przykrywamy drugim plackiem. Na wierzch dajemy polewę przygotowaną z roztopionego oleju kokosowego, kakao i erytrytolu. Smacznego
Marta próbujewiele, że chyba trudno by mi się było zdecydować i wybrać te jedyne najbardziej ukochane, bo uwielbiam słodkie placuszki z dyni i marchewk i, jak i niezapomniane w smaku placki ziemniaczane mojej babci. Niedawno odkryłam cudowny pomysł na kalafiora, mianowicie placuszki! Małe chrupiące, w smaku lekko orzechowe, poddane z creme fraiche. Idealny pomysł na obiad dla całej rodziny, zróbcie
SMYKWKUCHNIPrzepis autorski (mój). Jeśli szukacie zdrowego pomysłu na pyszne placuszki... to dobrze trafiliście! Naprawdę smakują rewelacyjnie, ale pamiętajcie, że ich ostateczny smak zależy od użytej mieszanki musli. Placki idealnie się smażą, są mięciutkie i cudownie pachną! Robię je dość często, więc polecam, abyście i Wy spróbowali! (około 8 sztuk) 50g musli (u mnie malina & wiśnia & truskawka - Food
Di gotujePlacki ziemniaczane to jedno z dań, które znika zanim pojawi się na talerzu :-) Ilość placków: około 36 sztuk wielkości
AniaGotuje.plRumiane i chrupiące.. bardzo szybkie i bardzo smaczne placki z tartych ziemniaków :-) Czas przygotowywania: 15 minut Czas smażenia: 45 minut Ilość placków: 5-6 sztuk średnicy
AniaGotuje.plplacki pokochały moje Dzieci. Ledwo zdążyłam zrobić im kilka zdjęć :-) Proste, delikatne, aromatyczne - po prostu pyszne! Czas przygotowywania: 10 minut + smażenie Ilość placków: około 30 z porcji na łyżkę stołową Składniki: • 3 jajka • cukinia - 300 g • 4 łyżki mąki pszennej - około 100 g • 3 ząbki czosnku - wyciśnięte przez praskę • przyprawy: łyżeczka cukru i oregano, płaska
AniaGotuje.plplacki ze słodkich ziemniaków. Tym razem w wersji bez tłuszczu :-) Czas przygotowywania: około 20 minut Czas pieczenia: 40 minut Ilość porcji: około 15 dużych placków
AniaGotuje.plPuszyste, delikatne, pyszne placki. - idealne na każdy posiłek - z biszkoptową nutą - mało słodkie Czas przygotowywania: 30 minut Ilość placków: 5 sztuk o średnicy 15 cm Składniki: • pół szklanki mąki pszennej tortowej • 3 średnie jajka • 4 pełne łyżki jogurtu naturalnego • łyżka cukru • pół płaskiej łyżeczki sody • łyżka oleju Dodatki: słodki ser, świeże owoce, bita śmietana
AniaGotuje.plPuszyste, delikatne, pyszne placki z dodatkiem serka homogenizowanego waniliowego. - delikatne i puszyste niczym puch - idealne na każdy posiłek Czas przygotowywania: 30 minut Ilość placków: 6 sztuk o średnicy 16 cm Składniki: • 400 g serka homogenizowanego waniliowego • 6 pełnych łyżek mąki pszennej tortowej (z lekkim czubem) • 3 średnie jajka • 2 łyżki cukru • pół łyżeczki sody
AniaGotuje.plŚwietne placki smażone z wątróbki z kurczaka. Indycza wątróbka również(...)najbardziej się sprawdzi :-) Mała ilość składników i proste wykonania. - bez mleka - tylko kilka składników Czas przygotowywania: do 30 minut Smażenie: do 30 minut Ilość placków: około 15 sztuk Składniki: • 600 g wątróbki drobiowej (kurczak lub indyk) • 2 średnie jajka • mała cebula lub kawałek pora • 3 łyżki mąki pszennej • przyprawy: szczypta soli
AniaGotuje.plciepłym miejscu do podwojenia objętości - wyrośnięte ciasto krótko wyrobić - podsypując mąką rozwałkować na kwadrat o boku około 25cm i grubości około 1cm - na placku rozsmarować równą warstwę masła orzechowego - placek ciasno zwinąć w rulon - rulon przeciąć ostrym nożem na długości w połowie, nie docinając do końca, aby połówki trzymały się razem na kawałku ciasta - obie połówki zawinąć ze sobą
Smakołyki Berenikipozostałą) cebulą, bułką tartą solą i pieprzem (do smaku). Mięso dzielimy na 4-5 części, każdą na połowę i cienko rozwałkowujemy. Na każdy placek kładziemy farsz, przykrywamy kolejnym plackiem, formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchen