placki - 22990 przepisów (strona:510/1533)

Naleśnik żytni o smaku ogórków konserwowych 172

nazwać czyszczeniem lodówki, ale za to wyszło pysznie i dietetycznie. Jeśli nie boicie się nowych smaków, to polecam wypróbować ten przepis. Jedna porcja ma 269kcal (B/T/W- 9.87/6.17/20.69), sam placek bez serka i łososia ma zaledwie 190kcal i można dowolnie kombinować z nadzieniem. Spróbujcie Składniki: – 1 jajko – 60g ogórków konserwowych – 30g jogurtu naturalnego typu greckiego

Smaki Armine
Mielone z niespodzianką. 180

cebula sól, pieprz, majeranek olej do smażenia Wykonanie: Do mięsa dodać jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Dobrze wymieszać. Formować na kształt placka. Na każdym placku ułożyć po kawałku cebuli, papryki i ogórka. Zlepić i uformować kotleta. Następnie obtaczać w bułce tartej. Gotowe kotlety smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Dodać pokrojoną

Agusiowe smakołyki
Placki kukurydziane z płatkami orkiszowymi 124

Szybkie, pyszne i aromatyczne placki zaserwowałam na śniadanie. Tak, tak, jedliśmy je na śniadanie, ale równie dobrze możecie je zajadać na obiad czy kolację, będą znakomite, polecam gorąco. Są puchate i bardzo smakowite, będą znakomite również do pudełka do pracy czy szkoły. Wypróbujcie i opowiedzcie czy smakowały? Kukurydziane placuszki z orkiszem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tacos 195

Taco, czyli pyszne chrupiące muszelki z mięsnym farszem i orzeźwiającą salsą. Jeśli jeszcze nie próbowałeś, koniecznie trzeba to nadrobić! Składniki: 12 placków kukurydzianych taco shells  Salsa: 2 duże pomidory 1 żółta papryka 1 mała czerwona cebula ogórek konserwowy/ogórek konserwowy z chilli 1/2 pęczku pietruszki/kolendry sok z 1/2 cytryny/limonki 3 łyżki oliwy z oliwek sól  pieprz Nadzienie mięsne(...)rozgrzać olej, dodać mięso, podsmażyć. Wsypać przyprawy, podsmażyć minutę, wlać pomidory z puszki i doprawić szczyptą cukru. Smażyć, do momentu, gdy woda z pomidorów odparuje i otrzymamy gęsty sos. Placki kukurydziane podgrzać na patelni, następnie nałożyć mięso i łyżkę salsy. Można też nałożyć kleksa ze śmietany. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Naleśniki zapiekane z dynią, boczkiem, indykiem i serem kozim 212

beszamel, ja używam tego aromatyzowanego. Przepis podstawowy oraz wzbogacony o aromat cebuli i liścia laurowego znajdziesz TUTAJ . Gdy przygotujecie wszystkie składniki możemy zabrać się do składania naleśników. Na każdy placek wykładamy podłużny pasek koziego sera oraz sporą łyżkę farszu. Wszystko delikatnie zawijamy w rulon. Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym, na blaszce etc. Z podanej ilości wychodzi ok. 15 sporych

Cooking Monster
Placki z dyni z suszonym szczypiorkiem 140

dyni. Są przepyszne i świetnie się komponują z przeróżnymi sosami. Moja córka zajada się nimi ze śmietaną lub jogurtem, a ja uwielbiam je w wersji solo. Dodatek szczypiorku nadaje plackom niewielkiej ostrości oraz niepowtarzalnego charakteru. To doskonała jesienna propozycja na szybką przekąskę lub pełnowartościowy posiłek. Polecam. (około 15 sztuk) 450g obranej dyni 1 jajko 1/2 szklanki mąki ( szklanka

Di gotuje
Placki żytnie ze śliwkami na mące żytniej pełnoziarnistej 145

Zdrowe, pyszne placki śniadaniowe miałam dziś na talerzu. Polecam każdemu aby wypróbował przepis póki śliwki na straganach. Szybko się je robi i szybko znikają, polecam gorąco. Na śniadanie z powidłami śliwkowymi będą przepyszne. Placuszki ze śliwkami na mące żytniej pełnoziarnistej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Czekoladowe placuszki owsiane 166

kakao, wmieszać. Jeśli ciasto będzie za rzadkie, dosypać jeszcze odrobinę mąki. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. czekoladę posiekać, dodać do ciasta. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, łyżką wykładać ciasto. Placki smażyć na małym ogniu pod przykryciem do zarumienienia, odwrócić na drugą stronę, smażyć bez przykrycia. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Obiad gotowy
Wegańskie placuszki białkowe o smaku kakaowym :) 184

wszystko! Pancakes wyszły bardzo smaczne, słodko-kakaowe, mięciutkie i puszyste. Lubię dodawać do wegańskich potraw mąkę z lnu, która dobrze zastępuje jajko i nadaje daniom przyjemnej konsystencji. Placki są proste w przygotowaniu, nie sprawiają żadnych problemów podczas smażenia. Koniecznie przygotujcie do nich sos orzechowy, który ja zrobiłam na bazie masła z nerkowców. Sos wyszedł przepyszny i na pewno będę

Zdrowie na języku :P
PUSZYSTE PLACKI Z JOGURTU I ŚMIETANY Z SOSEM TRUSKAWKOWYM 189

olejem. Do masy dodaję mąkę, mieszam do uzyskania jednolitej masy. Na rozgrzaną patelnię nakładam po łyżce masy, smażę na małym ogniu przez około 2,5 minuty, następnie przewracam placki i smażę przez kolejne 2 minuty. Po każdej partii smażenia, przecieram patelnię ręcznikiem papierowym. Gotowe placuszki podaję z przygotowanym sosem

JejKuchnia
Orkiszowe placuszki z mango 136

Fajne, małe placuszki usmażyłam gdy znalazłam w lodówce bardzo dojrzałe mango. Placki wyszły znakomicie, są puszyste i z ulubioną konfiturą smakują obłędnie. Zachęcam do wypróbowania. Placuszki z mango na mące orkiszowej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Domowe hot dogi. 157

godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie, przełożyć na stolnicę, uformować wałek i podzielić na cztery części. Każdą część rozwałkować na podłużny placek, trochę dłuższy od parówki. Na każdym placku ułożyć zwinięty plaster sera, polać delikatnie keczupem i ułożyć parówkę. Krótsze boki zwinąć do środka na parówkę, następnie od dłuższego boku zwinąć w rulon. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem

Agusiowe smakołyki
Ciasto orzechowiec 125

zgęstnieje, ostudzić. Do zimnego budyniu stopniowo dodawać masło, ciągle miksując, aż masa masa będzie jednolita. Na pierwszy placek rozsmarować powidła śliwkowe, na to masę budyniową, przykrywamy drugim plackiem z orzechami, lekko docisnąć, schłodzić w lodówce

KUCHNIA POLSKA
Placuszki serowe 170

Ponownie zmiksować do połączenia składników. Na rozgrzaną patelnię wlewać chochlę ciasta, rozsmarować je na patelni (nie za cienko) i smażyć na złoty kolor na małym ogniu z obu stron. Placki podawać od razu z wybranymi dodatkami. Uwagi: Ciasto jest dosyć gęste. Ja po wlaniu chochlą ciasta na patelnię, rozsmarowywałam je również spodem chochli, bo to najszybszy i najprostszy sposób

Passions hobbies life
Fuczki 153

Regionalne danie, które bardzo szybko się przygotowuje, super smakuje, jest w przygotowaniu banalne, a w smaku oryginalne. Niby ciasto jak na naleśniki przygotowane, a jak placki ziemniaczane podsmażane.  Polecam domową kapustę dodawać, a z wielkim smakiem będziecie FUCZKI zajadać. Składniki(...)pieprz, cząber i całość mieszamy. Doprawiamy solą do smaku. Dajemy jej na samym końcu, ponieważ  jej  ilość  zależy od smaku kapusty. Ciasto nabieramy dużą łyżką (wielkości placków ziemniaczanych), smażymy na oleju na złoty kolor. Upieczone fuczki przekładamy na ręcznik papierowy, do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Fuczki najlepiej smakują na gorąco z dodatkiem śmietany lub jogurtu

Moniki Smakołyki