placki - 22990 przepisów (strona:501/1533)

Gozleme – pyszna przekąska z patelni 91

wcześniej i przechowywać w lodówce; ciasto po wyrośnięciu należy schować do lodówki przykryte folią (jeszcze urośnie, dlatego zostawiamy mu miejsce) i wyjmujemy z lodówki na 2 godziny przed przygotowaniem placków. Można też usmażyć placki i gotowe odgrzać w piekarniku. *w wersji wege dajemy ok. 12 sztuk posiekanych suszonych pomidorów, 2x więcej fety (200 g) i 3x więcej szpinaku

Poezja smaku
Pankejki z kawałkami czekolady. 67

posiekana czekoladę. Mieszamy, odstawiamy na kilkanaście minut.  Na patelnie wlewamy łyżkę oleju, nagrzewamy i wykładamy łyżką porcje. Smażymy z obu stron na rumiano. Smażymy na średnik ogniu, aby placki z wierzchu nie były spalone a w środku surowe. Czekolada dość szybko się pali więc należy uważać na płomień.  Podajemy z konfiturą truskawkową lub syropem klonowym albo też

Radość kipiąca uśmiechem.
Kremówka 90

minut, grzanie góra dół. Pod wpływem pieczenia, na cieście mogą pojawiać się górki, wówczas należy otworzyć piekarnik i ponakłuwać je wykałaczką. W taki sam sposób postępować z drugim plackiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MASA BUDYNIOWA 800 ml mleka zagotować z masłem, cukrem i cukrem wanilinowym. Resztę mleka zmiksować z jajkami, żółtkami, mąką i skrobią ziemniaczana. Do gotującego mleka wlać powstałą masę(...)energicznie mieszać, aby nie powstały grudki. Powstałą masę budyniową odstawić do lekkiego wystygnięcia. Ostygniętą, ale nie zimną masę budyniową wylać na placek ciasta francuskiego. Przykryć drugim kawałkiem ciasta francuskiego. Aby masa nie wypływała, przed wyłożeniem budyniu, można wokół ciasta ułożyć ściśnięte paski z folii aluminiowej. Ciasto wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Schłodzone ciasto posypać cukrem pudrem. (adsbygoogle

Przepiski.pl
Wieniec makowy 117

stolnicę i rozwałkowujemy na grubość około 3-4 mm na prostokąt. Z ciasta możemy przygotować jeden duży wieniec lub dwa mniejsze. Jeśli chcemy przygotować dwa wieńce wówczas przecinamy placek na dwie części. 5.   Na rozwałkowanym placku rozsmarowujemy masę makową, pozostawiając ok. 2 cm margines od każdej krawędzi i zwijamy ciasno w roladę. Roladę przecinamy wzdłuż na całej długości

Na kulinarnym poligonie
Bananowe placuszki z kaszą manną 97

Delikatne, pachnące, pulchne, małe placuszki bananowe. Idealne na śniadanie, idealne do pracy czy szkoły, idealne na deser do kawy czy czystka. Polecam gorąco, będziecie zachwyceni. Smażymy? Placki z bananami i kaszą manną. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Placuszki z warzywami 105

każdemu a mogą być zjedzone zarówno na śniadanie jak i na obiad, polecam gorąco. Szybko się je robi, szybko znikają więc spieszcie się bo za chwilę nie będzie. Warzywne placki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Naleśniki orkiszowe pełnoziarniste 89

minimalnie ciemniejsze a w cieście widać drobinki ziaren, ale to zależy od rodzaju użytej mąki. Na naleśniki, hmm nazwijmy je fit, próbowałam naprawdę dużo przepisów, ale smak takich placków nie powalał. Były jałowe w smaku, przypominały styropian. Te naleśniki orkiszowe są inne. Naprawdę śmiało je mogę polecić dla dużych i małych. Do nadziewania na słodko i słono. Może to zależy(...)szkl. wody gazowanej 0,5 szkl. mleka Wykonanie Wszystkie składniki wrzucić do miski i wymieszać rózgą na gładkie ciasto. Posmarować patelnię odrobiną oleju i smażyć placki z obu stron. Artykuł Naleśniki orkiszowe pełnoziarniste pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI 79

Drożdżowe racuchy z jabłkami to pyszne, pulchne i miękkie w środku placki z jabłkami, które bardzo szybko znikają z talerza. Doskonale smakują posypane cukrem pudrem lub podane z ulubioną konfiturą. Pyszne na śniadanie, podwieczorek, można je także zapakować w pudełku dla dzieci jako przekąska w czasie szkolnej przerwy.  Składniki: * 2 łyżeczki suchych drożdży * 1,5 szklanki ciepłego mleka

Zrób to smacznie
Przepisy kulinarne, które mogą wykonać dzieci 87

pięć minut Przepis na ciasto w kubku znajdziesz tutaj. Tortille z warzywami Jest to przepis na obiad, który może zrobić dziecko. Cały widz polega na tym, by zawinąć w placek tortilli kawałki warzyw i mięsa. Warto mieć w domu taką rezerwową paczkę placków tortilli “na czarną godzinę” – gdy nie mamy czasu na gotowanie, możemy zlecić dziecku

Wiszniówka
Snikers 114

proszek budyniowy, wymieszać. Pozostałe mleko zagotować w garnku na gotujące się mleko wlać rozmieszany proszek budyniowy, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu, gorący budyń wyłożyć na upieczony placek. Składanie ciasta 1.ciasto 2.krem budyniowy 3.ciasto 4.masa krówkowa 5.nakryć plackiem z polewą orzechową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement

Kuchnia Danusi
Racuchy drożdżowe z jabłkami 87

stronę na średnim ogniu i przewracamy na drugą. Uważajcie żeby nie przypalić, ale żeby też ciasto nie było surowe, dlatego ważna jest, aby dokładać tłuszcz do smażenia bo placki go wciągają. Usmażone odłożyć na ręcznik papierowy, aby zebrało nadmiar tłuszczu i posypać cukrem pudrem. Spożyć najlepiej w ciągu 1 dnia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Racuchy drożdżowe z jabłkami 127

stronę na średnim ogniu i przewracamy na drugą. Uważajcie żeby nie przypalić, ale żeby też ciasto nie było surowe, dlatego ważna jest, aby dokładać tłuszcz do smażenia bo placki go wciągają. Usmażone odłożyć na ręcznik papierowy, aby zebrało nadmiar tłuszczu i posypać cukrem pudrem. Spożyć najlepiej w ciągu 1 dnia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto "Kora orzechowa" 143

Kawę łączymy z alkoholem i nasączamy delikatnie ciastka Delicje. Ciastka układamy na masę budyniową czekoladą do dołu (lekko wciskamy je w krem). Na ciastka wykładamy pozostałą część kremu. Przykrywamy plackiem kokosowo-orzechowym. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody, odstawiamy do wystudzenia. Brzoskwinie z puszki kroimy na plasterki. Układamy je na wierzchu placka. Zalewamy całość tężejąca galaretką i wkładamy

psgotujemy
Placki z kiszonej kapusty 65

szklanki mąki pszennej 500 ml zsiadłego mleka (zamiennie można użyć 350 ml wody lub mleka) 2 jajka pieprz  sól (opcjonalnie) olej rzepakowy (przepis na około 15 placków) Kapustę drobno szatkujemy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej resztę składników, dokładnie mieszamy. Na rozgrzany olej wykładamy łyżką ciasto, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na średnim ogniu, do zrumienienia(...)Artykuł Placki z kiszonej kapusty pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Roladki z tortilli 96

Bardzo prosta i szybka przekąska, która może trochę urozmaicić świąteczne menu. Delikatne, rozpływające się w ustach roladki sprawdzą się idealnie. składniki: 4 -5  placków  tortilli pełnoziarnistej 600 g serka kanapkowego  naturalnego 150 g serka koziego do smarowania 6 pomidorów suszonych papryka czerwona szpiczasta 30 g sera cheddar połowa papryczki chili Serek kanapkowy mieszamy razem z serkiem kozim(...)Paprykę, papryczkę chili  i suszone pomidory siekamy bardzo drobno. Ser cheddar ścieramy na tarce. Wszystkie składniki dodajemy do masy serowej i dokładnie mieszamy. Smarujemy placki tortilla dość grubo i zwijamy w rulon lekko ściskając. Rulony z tortilli zawijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. Następnie kroimy w grubsze lub cieńsze plastry

noteskulinarnyfiga

Proponowane wyszukiwania