placki - 22990 przepisów (strona:492/1533)

Placki marchewkowe 196

słodyczy. Podczas smażenia, trzeba ostrożnie przewracać na drugą stronę aby ich nie uszkodzić. Polecam podawać z syropem klonowym, jednak sprawdzi się inny słodzik np. syrop z agawy czy miód. Placki marchewkowe porcja dla 1 osoby Składniki: 3 małe marchewki 2 jajka 1 białko 3 łyżki mąki kokosowej kilka łyżek wody/mleka 1/2 łyżeczki sody olej kokosowy Przygotowanie: Marchewki umyć, obrać

Jaglusia
Smażone placki z chorizo i serem żółtym 93

smażcie albo jak nie możecie to je upieczcie. A zapomniałam jeszcze dodać że one są przepyszne, pożywne, wyraziste a zarazem delikatne. Idealne na śniadanie albo kiedy tam wolicie, polecam. Placki z chorizo. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Racuchy z truskawkami 91

Racuchy - smażone placki z ciasta drożdżowego, lub ciasta naleśnikowego z dodatkiem proszku do pieczenia. Mogą być z dodatkiem owoców, na przykład jabłek, posypane cukrem, lub na słono. Pyszną wersją racuchów są racuchy z truskawkami . 3 jajka, 3 łyżki cukru pudru, cukier waniliowy, 400 ml kefiru, 340 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 300-350 g truskawek, masło

królestwo garów
RACUCHY NA MAŚLANCE (BEZ DROŻDŻY) 71

wymieszać. Wbić jajko, wlać maślankę, całość wymieszać przy pomocy rózgi kuchennej, aby ciasto nie miało grudek. Na patelni rozgrzać olej, wylewać na patelnię po łyżce stołowej ciasta na jeden placek. Smażyć na rumiano z obu stron na średnio nagrzanym palniku grzewczym

Zrób to smacznie
Ciasto waniliowe z rabarbarem i kruszonką 86

też może Cię zainteresować: → Ciasto waniliowe z rabarbarem i truskawkami → Ciasto miodowe z rabarbarem i orzechową kruszonką → Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami bezą → Ciasto z rabarbarem i suszoną morwą → Placek drożdżowy z rabarbarem i kruszonką Artykuł Ciasto waniliowe z rabarbarem i kruszonką pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Małdrzyki krakowskie 85

Małdrzyki krakowskie to tradycyjne placki twarogowe z Małopolski. Ich nazwa pochodzi od sera małdrzyka lub mądrzyka, który wyrabiano ze słodkiego mleka z podpuszczką. Pierwszy udokumentowany przepis widnieje w książce Wojciecha Wielądka "Kucharz Doskonały z 1786 roku. Obecnie małdrzyki przygotowuje się z twarogu (tłustego lub półtłustego) i podaje na słodko - z cukrem pudrem, śmietaną czy owocami. Ja postawiłam na ostatnią

Z notatnika dietetyka
Placki jogurtowe z borówkami i solonym karmelem 94

Obłędne placki jogurtowe z borówkami, mięciutkie i puszyste. Do ich przygotowanie mikser jest zbędny wystarczy łyżka. Propozycja podania z solonym karmelem co u nas okazało się strzałem w dziesiątkę. 1 szklanka jogurtu greckiego 3/4 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 1 łyżka miodu lub cukru 1 szklanka borówek Do miski przekładamy jogurt

Andzia Pichci
Racuchy z rabarbarem 98

Racuchy - smażone placki z ciasta drożdżowego, lub ciasta naleśnikowego z dodatkiem proszku do pieczenia. Mogą być z dodatkiem owoców, na przykład jabłek, posypane cukrem, lub na słono. Pyszną wersją racuchów są racuchy z rabarbarem . 3 jajka, 3 łyżki cukru pudru, cukier waniliowy, 400 ml kefiru, 340 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 300-350 g rabarbaru

królestwo garów
Tortilla z paluszkami rybnymi 102

razem przygotowałam tortillę z warzywami, paluszkami rybnymi i serem halloumi. Świeżych warzyw miałam jak dla nas za mało, dlatego na sam „spód” tortilli wylądował jeszcze colesław 5 placków tortilli 10 paluszków rybnych 1 op. sera halloumi sałata strzępiasta 1-2 pomidory ogórki konserwowe mała czerwona papryka opcjonalnie – kilka łyżek surówki colesław (1/2 główki białej kapusty (szatkujemy, solimy(...)Odsączamy na ręczniku papierowym. Składniki na sos mieszamy. Jeśli dodatkowo robimy surówkę z kapusty, sos przygotowujemy x2, przy czym dodając surówkę na tortillę odsączamy ją z nadmiaru sosu. Na placek tortilli wykładamy (opcjonalnie colesława), listki sałaty, 1-2 plasterki pomidora, kilka plasterków ogórka oraz po kilka paseczków papryki. Kładziemy po 2 paluszki rybne oraz grillowane halloumi. Zawijamy. Podgrzewamy

Smaki Na Talerzu
Placki biszkoptowe z rabarbarem (w wersji glutenowej i bezglutenowej) 108

coś słodkiego z rabarbarem to wczoraj na szybko przygotowałam jej takie placuszki. Co prawda ona jadła w wersji bezglutenowej, ale podaję przepis w obu wersjach, również z mąką pszenną. Placki są lekkie, puszyste, słodkie a jednocześnie delikatnie kwaśne od rabarbaru. Na ciepło lub zimno, na śniadanie lub podwieczorek idealne. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Koreczki z tortilli 97

dekoracji Jak zrobić koreczki z tortilli Na kuchennym blacie lub desce ułóż tortille. Na każdą z nich wyłóż porcję musztardy, a następnie dokładnie ją rozsmaruj po całej powierzchni placka. Następnie na każdej z tortilli rozłóż równomiernie po garści szpinaku i dwa plastry szynki. W dolnej części tortilli ułóż kilka kawałków papryki pokrojonej w słupki. Następnie zwiń tortille w ciasny

okolicepalnika.pl
Drożdżówki z serem i kokosem 91

oprószony mąką blat lub stolnicę, wyrabiamy przez chwilę aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Dzielimy na 4 równe części i z każdej formujemy kulkę. Następnie kolejno wałkujemy kulki na placek, kształtem zbliżony do prostokąta o wymiarach około 20x25 cm. Na każdym placku rozsmarowujemy 1/4 ilości nadzienia. Składamy ciasto do połowy wzdłuż dłuższego boku, nakrywamy drugą połową ciasta. Każdy pasek ciasta

Smakowity Blog Kulinarny
Leczo z kurczakiem i pieczarkami 99

nawet do pizzy :) Leczo z kurczakiem i cukinią wspaniale smakuje z pieczywem, ale możecie też podać do niego ryż, kaszę lub makaron. Taki sos wspaniale smakowałby też na dużym placku ziemniaczanym w stylu placka po zbójnicku / węgiersku. Polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów z kurczakiem :) Polecam również mój gulasz drobiowy z fasolką szparagową i koperkiem: Kliknij

Lekcje w kuchni
Wiosenne mini torciki 126

wyciągnąć z piekarnika i zostawić do ostudzenia. Nasączenie i przełożenie: W kubku zaparzyć zieloną herbatę, dodać cytrynę i cukier, po czym zostawić do ostudzenia. Biszkopt przekroić na dwa równe placki. Każdy z nich nasączyć. Z obu placków powycinać szklanką koła. Połowę kółek posmarować dżemem - będą to podstawy naszych torcików, zaś nieposmarowane będą przeznaczona na wierzch. Krem: 140 ml wody

Passions hobbies life
Gulasz z karkówki wieprzowej, tradycyjny przepis z papryką i warzywami 135

pojemniku zachowuje świeżość przez kilka dni.  Gulasz z karkówki. Smażone, chrupiące kawałki mięsa w kremowym sosie paprykowym z musztardą, warzywami i  czosnkiem - idealny gulasz z karkówki do placków ziemniaczanych. Mięciutkie, rozpływające się w ustach, delikatne kawałki karkówki w aromatycznym, niesamowicie czerwonym sosie paprykowym z warzywami to fantastyczny dodatek do placków ziemniaczanych, doskonały z kaszą gryczaną albo z makaronem(...)pomieszać. Na końcu dodać musztardę oraz koncentrat pomidorowy, wymieszać. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki albo koperkiem. Gulasz z karkówki podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką. Doskonale pasuje do placków ziemniaczanych i makaronu.  Mam nadzieję że gulasz, jeżeli go wypróbujecie, będzie Wam smakował. Korzystajcie z przepisu i koniecznie ulepszajcie :) Miłego dotowania! Gulasz z karkówki

Moja Książka Kucharska