placki - 22990 przepisów (strona:487/1533)

chrupiące pikantne placki ziemniaczane z koperkiem... 189

przyprawami, koperkiem, mąką, tartą bułką i wymieszać, jeśli masa będzie zbyt rzadka to dosypać tartej bułki na mocno gorącym oleju smażyć rumiane placki, odkładać je na ręcznik papierowy placki są bardzo chrupiące dzięki dodaniu tartej bułki.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
placki z liśćmi selera,pietruszki,papryką i solą różową himalajską... 172

słodką, cebulę wszystkie składniki dobrze wymieszać z pieprzem, mąką, solą różową na gorącym oleju smażyć rumiane placki z patelni odkładać na ręcznik papierowy, aby tłuszcz obciekł w papier placki smakują ze śmietaną gęstą......SMACZNEGO!!! sól himalajska różowa Royal Brand: nie zawiera sztucznych substancji chemicznych ani innych środków zapobiegających zbrylowaniu - zastosowanie: do gotowania, pieczenia, uzupełnia niedobory mikroelementów w codziennej

W Mojej Kuchni Lubię
kabaczkowo-ziemniaczane placki z sosem z koźlarzy czerwonych... 208

dodać ziemniaki, jajko, przyprawy, mąkę i dobrze wymieszać na oleju gorącym smażyć rumiane placki i odkładać je na ręcznik papierowy sos z koźlarzy czerwonych z mojego przepisu: "TUTAJ" placki podać z sosem.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
chrupiące placki ze śmietaną... 187

przełożyć na sito i zostawić aby woda odciekła - placki będą bardzo chrupiące do odciękniętej masy dodać jajko, mąkę, kucharka, pieprz i dobrze wymieszać smażyć na gorącym oleju rumiane placki i odkładać na papierowy ręcznik podać ze śmietaną gęstą 18%........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
placki ziemniaczane z sosem tzatziki... 170

masy dodać jajko, mąkę, tartą bułkę, przyprawę do ziemniaków i wszystko wymieszać do smaku wsypać kucharka i dobrze wszystko wymieszać na mocno rozgrzany olej kłaść łyżką porcje masy smażyć placki na rumiano z każdej strony - z patelni kłaść(...)ręczniku papierowym dla wchłonięcia tłuszczu ogórek ze skórką, rzodkiewki utrzeć na tarce grubsze oczka dodać drobno pokrojony szczypiorek, sos tzatziki, cukier, śmietanę, jogurt i dobrze wszystko wymieszać na placki kłaść porcję sosu i można zajadać ..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
selerowo-ziemniaczane placki... 186

ziemniaków Prymat, jajko duże lub 2 mniejsze, mąkę, tartą bułkę i wszystko dobrze wymieszać na bardzo gorącym oleju smażyć rumiane placki i odkładać je na ręcznik papierowy takie placki są chrupiące i lubimy je z kwaśną śmietaną..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
ziemniaczane placki z sosem ostrym... 151

minut i odlać nadmiar wody z ziemniaków teraz wsypać mąkę, kucharka, tartą bułkę, jajka, posiekana papryczkę chilli i wszystko dobrze wymieszać na gorącym mocno oleju smażyć rumiane placki i odkładać je na ręcznik papierowy SOS: 30 dag łopatki na oleju zrumienić z cebulą, dolać wody i dusić(...)minut, dodać całą papryczkę chilli posiekaną, kucharka do smaku, śmietanę 2 łyżki wymieszać z mąką i drobiną wody - wlać do sosu i mieszając zagęścić, wsypać natkę pietruszki placki podawać z sosem...........SMACZNEGO!!!..... danie jest ostre, można dać mniej papryczki chilli aby było łagodniejsze

W Mojej Kuchni Lubię
Mazurek pomarańczowy 171

cukru pudru, szczypta soli, Masa; 2 pomarańcze, 1 cytryna, 150 g cukru, Wykonanie; Ze składników zagniatamy kruche ciasto i odkładamy na godzinę do lodówki.Wyjmujemy i rozwałkowujemy na placek o grubości 1 cm. Wkładamy na blaszkę formułując rant. Ciasto gęsto nakłuwamy widelcem.Pieczemy w 200 stopniach 15 minut.Dokładnie sparzone i wyszorowane cytrusy wraz ze skórką kroimy w kostkę i miksujemy. Dodajemy cukier i podgrzewamy pół godziny.Masa ma  być gęsta i lekko przezroczysta.Ciepła wylewamy na placek i zostawiamy do ostygnięcia.Posypać kandyzowanymi pomarańczami. Kandyzowane pomarańcze od SKWORCU.PL     Źródło " Kuchnia" -magazyn

Anioły w kuchni
Placek drożdżowy z rabarbarem i kruszonką 121

Moja miłość do rabarbaru wzrosła tego roku zdecydowanie. Można powiedzieć, że zakochałam się ponownie:)Dzisiaj proponuje placek klasyk... ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką. Lekkie i niesamowicie puszyste,słodkie...mniam Składniki; Ciasto drożdżowe słodkie; 200 ml letniego mleka, 40 g świeżych drożdży, 1/3 łyżeczki soli, 500 g mąki pszennej, 100 g cukru, 5 żółtek + 2 jajka(...)wanilii. Na przygotowane ciasto drożdżowe wykładamy równomiernie owoce, odsączone z nadmiaru soku.Odstawiamy do wyrośnięcia. Robimy kruszonkę; cukier i masło łączymy z mąką i solą.Mieszamy ąż powstaną grudki. Posypujemy placek . Pieczemy około 30 minut...smacznego     źródło " Kuchnia

Anioły w kuchni
Proziaki z miodem i oscypkiem.. tym razem na deser / Podkarpackie smaki 248

Proziaki - placki mączne z Podkarpacia. Pieczone na blaszce, u mnie nowocześnie - akurat na patelni. Smak dzieciństwa - mojego i moich rodziców. Grube, sycące placuchy. Gdy robiła je moja babcia, często porywałam je do szkoły. Smarowałam masełkiem, posypywałam solą i wcinałam. Świetnie zastępują chleb, takie kanapki sycą na naprawdę bardzo długo. Są bardzo sycące, z miodem lub oscypkiem po obiedzie napełnią(...)oscypek Przygotowanie: Mąkę i sypkie składniki wymieszać, dodać maślankę (ile zabierze ciasto). Masa ma być pulchna, miękka, nie lepić się do rąk. Na desce podsypanej mąką formować duże, okrągłe placki. Rozgrzać patelnię (np. do naleśników). Piec na suchej patelni. Według uznania: polać proziaki miodem lub zetrzeć na tarce oscypka i posypać rozgrzanego placucha. Proziaki z miodem i oscypkiem

Czarnawisienka
Stefanka 342

gotujemy, wsypujemy kaszę i cukier. Mieszamy, całość chwilę gotujemy, aż zgęstnieje. Ściągamy z ognia i studzimy. Masło ucieramy (najlepiej mikserem) i łączymy z ugotowaną, przestudzoną masą , dodajemy ekstrakt waniliowy. Placki przekładamy przygotowanym kremem. Polewa Składniki(...)wkładamy do jednego naczynia. Dokładnie mieszamy i całość gotujemy . Lekko przestudzoną polewą ozdabiamy ciasto . Na polewę wysypałam migdały pokrojone. Przygotowane ciasto wstawić do lodówki na co najmniej dwa dni. Placki miodowe w tym czasie zmiękną

Gorący kąsek
Tort marcepanowy z mango. 207

żółtkami na pulchną masę. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodawać do masy marcepanowej na przemian z kakao, ucierając. Ciasto podzielić na trzy części i upiec 3 placki, każdy na osobnym pergaminie, średnica 26cm. Piec 15 min w temp.180stop. Wystudzić i usunąć papier. Masa. Miąższ z mango zmiksować i wymieszać z cukrem pudrem, sokiem z limonki(...)ziarenkami wanilii. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Wymieszać z 2 łyżkami musu z mango, a następnie z resztą musu i rumem. Połączyć z ubitą śmietaną, delikatnie mieszając. Placki marcepanowe przełożyć masą z mango. Chłodzić w lodówce. Polewa z wina i żurawiny . Wino zagotować z cukrem, wanilią, anyżem , cynamonem oraz żurawiną. Dodać żelatynę i mieszając zagotować. Nie gotować

Kulinarny karnet Christophera
Pide z mięsem mielonym. 148

pokroić w drobną kostkę ,wymieszać z mięsem. Dodać posiekany tymianek i czarnuszkę. Doprawić do smaku. Wyrośnięte ciasto zagnieść ,podzielić na 4 części, wywałkować  4 owalne placki. Na placki nałożyć nadzienie i zawinąć w łódeczki. Ciasto posmarować masłem lub jajkiem. Piec 20 min, ostatnie 5 min z termoobiegiem, w temp.225stop. Pide to doskonała przekąska ,dodatek

Kulinarny karnet Christophera
Placki cukiniowo-ziemniaczne 215

nakładać po łyżce masy formując placuszki. Smażyć z obu stron na złocisty kolor. Osączyć z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku i podawać. Polecam też: Placki ziemniaczano-cebulowe Placki cukiniowo-czosnkowe

Monia miesza i gotuje
Ślimaczki dyniowe z cynamonem 365

wyrośnięte ciasto podsypać mąką, krótko zagnieść w celu odgazowania - blat oprószyć mąką, ciasto rozwałkować dość cienko na prostokąt, w miarę potrzeby podsypując mąką, by placek się nie kleił - placek posmarować rozpuszczonym masłem, posypać równomiernie cynamonem oraz cukrem - zwijać w ciasny rulon, zaczynając od węższego boku, strzepywać nadmiar mąki ze spodu ciasta - zwinięty rulon delikatnie pokroić ostrym nożem

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania