Serowa tarta z cukinią, dynią i koperkiem
Serowa tarta z cukinią, dynią i koperkiem
Przerośnięte cukinie zwykle się drąży i faszeruje, ale blisko metrowej długości, którą wczoraj zostałem obdarowany, i tak nie zmieściłbym do piekarnika. Starłem więc ją i zrobiłem z niej farsz do tarty na kruchym cieście. Dodałem do niego też dynię, ser ricotta i koperek. Składniki (na tartę średnicy 30 cm): ciasto: 2,5 szklanki mąki krupczatki 150 g zimnego masła ok. 150 g zimnej śmietanki 30 proc. szczypta soli farsz: ok. 400 g cukinii ok. 300 g dyni 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 łyżki koperku (może być mrożony) 2... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W SMAK
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Mariusz Wachowicz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, cukinia, tarta, dynia, jajko, placki, koperek, ser, imbir, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, szybki ciasto, szybkie ciasto, cukinia faszerowana, dynia faszerowana, ciasto z bezami, placki z cukinii, placek z serem, dynia pieczona, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z W SMAK
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję