placki - 22990 przepisów (strona:505/1533)

Drożdżówki z serem i kokosem 65

oprószony mąką blat lub stolnicę, wyrabiamy przez chwilę aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Dzielimy na 4 równe części i z każdej formujemy kulkę. Następnie kolejno wałkujemy kulki na placek, kształtem zbliżony do prostokąta o wymiarach około 20x25 cm. Na każdym placku rozsmarowujemy 1/4 ilości nadzienia. Składamy ciasto do połowy wzdłuż dłuższego boku, nakrywamy drugą połową ciasta. Każdy pasek ciasta

Smakowity Blog Kulinarny
Leczo z kurczakiem i pieczarkami 80

nawet do pizzy :) Leczo z kurczakiem i cukinią wspaniale smakuje z pieczywem, ale możecie też podać do niego ryż, kaszę lub makaron. Taki sos wspaniale smakowałby też na dużym placku ziemniaczanym w stylu placka po zbójnicku / węgiersku. Polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów z kurczakiem :) Polecam również mój gulasz drobiowy z fasolką szparagową i koperkiem: Kliknij

Lekcje w kuchni
Wiosenne mini torciki 91

wyciągnąć z piekarnika i zostawić do ostudzenia. Nasączenie i przełożenie: W kubku zaparzyć zieloną herbatę, dodać cytrynę i cukier, po czym zostawić do ostudzenia. Biszkopt przekroić na dwa równe placki. Każdy z nich nasączyć. Z obu placków powycinać szklanką koła. Połowę kółek posmarować dżemem - będą to podstawy naszych torcików, zaś nieposmarowane będą przeznaczona na wierzch. Krem: 140 ml wody

Passions hobbies life
Gulasz z karkówki wieprzowej, tradycyjny przepis z papryką i warzywami 105

pojemniku zachowuje świeżość przez kilka dni.  Gulasz z karkówki. Smażone, chrupiące kawałki mięsa w kremowym sosie paprykowym z musztardą, warzywami i  czosnkiem - idealny gulasz z karkówki do placków ziemniaczanych. Mięciutkie, rozpływające się w ustach, delikatne kawałki karkówki w aromatycznym, niesamowicie czerwonym sosie paprykowym z warzywami to fantastyczny dodatek do placków ziemniaczanych, doskonały z kaszą gryczaną albo z makaronem(...)pomieszać. Na końcu dodać musztardę oraz koncentrat pomidorowy, wymieszać. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki albo koperkiem. Gulasz z karkówki podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką. Doskonale pasuje do placków ziemniaczanych i makaronu.  Mam nadzieję że gulasz, jeżeli go wypróbujecie, będzie Wam smakował. Korzystajcie z przepisu i koniecznie ulepszajcie :) Miłego dotowania! Gulasz z karkówki

Moja Książka Kucharska
Placuszki jaglane z kokosem i rodzynkami 54

jaglane z kokosem i rodzynkami to pyszne i pożywne śniadanie na słodko. Wcześniej rzadko używałam kaszy jaglanej, teraz staram się coraz częściej po nią sięgać Idealnie nadaje się do placków na słodko oraz na słono! Śniadaniowe placki z kaszy jaglanej to dopiero początek moich eksperymentów, za niedługo kolejny przepis z kaszą w roli głównej Czas wykonania: 30 min Ilość

KuchniaWeDwoje.pl
Lekkie placki dyniowe 65

Szybkie w wykonaniu, smakują wyśmienicie czy to na śniadanie, czy to do kawy, czy na wynos w pudełku do pracy czy szkoły. Zachęcam do zrobienia sobie tych małych placuszków. Placki dyniowe. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto marchewkowe – przepis 140

warzywo, wykorzystywane do różnych potraw, może też być jednym ze składników ciast. Ciasto marchewkowe to idealny dodatek do porannej kawy, jak również podwieczorek czy drugie śniadanie. Ciasto marchewkowe – przepis Placek marchewkowy jest szybki i łatwy w wykonaniu. Wystarczy tylko przygotować składniki, odpowiednio wymieszać i upiec. Ciasto marchewkowe smakuje wszytki, zarówno dorosłym jak i dzieciom.  Składniki: 2 szklanki tartej

Strefa Zdrowego Żywienia
Królewiec 62

szklance mleka dokładnie roztrzepujemy mąki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrami i masłem. Na gorące wlewamy roztwór mąk. Gotujemy do zgęstnienia, stale mieszając. Przełożenie: pół gorącej masy wykładamy na placek miodowy, na masę kładziemy biszkopt i wylewamy resztę masy. Przykrywamy krem drugim plackiem miodowym. Wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą. Autor przepisu: Danuta Artykuł Królewiec pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Pizza chlebowa z patelni – sposób na pozbycie się resztek z lodówki 67

nią masę chlebową, rozprowadzamy równomiernie po całym dnie. Smażymy na wolnym ogniu około 7-10 minut, następnie przekładamy na drugą stronę. Jeśli macie problemy z przełożeniem za pomocą łopatki, placek najlepiej zsunąć na talerz i z niego przełożyć z powrotem na patelnię. Po przełożeniu na placku układamy ulubione dodatki. Ja dałam pokrojoną w plastry wędzoną pierś kurczaka, posiekaną drobno

e-PrzepisyKulinarne
Omlet bez mąki z rukolą, boczkiem dojrzewającym i pomidorkami 82

Białka z solą ubić na sztywno i delikatnie połączyć z żółtkami. Masę jajeczną przelać na uprzednio natłuszczoną patelnię i smażyć na niewielkim ogniu z obu stron. (Uważać przy przewracaniu placka. Ja przekładam go na talerz, a następnie ponownie na patelnię.) Podanie. Gotowy omlet przełożyć na talerz oraz posypać solidną garścią rukoli. Na wierzchu ułożyć kawałki boczku i pomidorki koktajlowe

Di gotuje
Torcik malinowy 88

przekroić dwa razy tak aby powstały trzy w miarę równe blaty. Pierwszy blat biszkoptowy włożyć do formy, w której piekł się biszkopt, wylać część kremu malinowego i przykryć drugim plackiem biszkoptowym. Następnie wylać kolejną część kremu malinowego, na którym ułożyć galaretkę malinową, na niej odrobinę kremu i na koniec przykryć całość biszkoptem. Torcik malinowy wstawić do lodówki na kilka godzin(...)pieczenia biszkoptu, upewnijcie się iż w tej samej formie przygotujecie galaretkę. Galaretka po schłodzeniu powinna mieć tę samą średnicę co biszkopt. Jeśli po wylaniu pierwszej warstwy kremu malinowego na placek biszkoptowy stwierdzicie, iż jest on dość rzadki wstawcie formę na kilka minut do lodówki. Krem po kilku minutach nieco stężeje i układanie na nim kolejnych warstw będzie łatwiejsze. Szukasz

MeCooks
Keto pizza (Paleo, LowCarb, bez glutenu) 73

pachnie niczym oryginał. Konsystencja ciasta po upieczeniu też jest bardzo podobna. Mi jakoś spektakularnie nie wyrosło, ale to dlatego, że dałam tylko jedną łyżeczkę drożdży i dość cienko rozwałkowałam placek. Rezultat końcowy był jednak przepyszny i zdecydowanie najbliższy oryginałowi. Także ogłaszam wszem i wobec, że keto pizza jak najbardziej istnieje! Keto pizza przed pieczeniem Pizza na wiele sposobów(...)już następna wersja z salami i czerwoną cebulą, czyli moja ulubiona. Możliwości są wręcz nieskończone. Hawajska, capricciosa, a może quattro fromaggi? Istnieje mnóstwo tradycyjnych włoskich zestawień pojawiających się drożdżowym placku. A może kręcą Was bardziej niestandardowe smaki? Tak czy siak, możecie codziennie jeść ją w innej wersji. Chociaż jako produkt dość przetworzony polecałabym jednak utrzymać częstotliwość jedzenia pizzy na poziomie

Modern Cave Girl
Burrito wegetariańskie z ryżem, awokado i jajkami jak z food trucka. PRZEPIS 89

Różne smaki zamknięte i zapieczone w cienkim placku tworzą niesamowicie pyszną całość. Takie wegetariańskie burrito jedliśmy na zlocie food trucków i tak nam posmakowało, że odtworzyliśmy je w naszej kuchni. Dziś mamy dla was ten przepis. Przepis na wegetariańskie burrito Składniki: 100 gramów ryżu, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, łyżeczka papryki w proszku, 1 dojrzałe awokado, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki(...)posiekanej natki pietruszki lub kolendry, mała cebula czerwona, 3 jajka, ostry sos z papryczek chili o konsystencji konfitury (może być harrisa, sambal itp.) sól, olej. Będziesz potrzebować też 2 placków do tortilli. Jak zrobić wegetariańskie burrito? Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie, następnie wymieszaj z koncentratem i papryką mieloną, odstaw. Miąższ z awokado przełóż do miski, dodaj bardzo drobno

Kulinarna Polska
Roladki z tortilli z serkiem mascarpone 951

tortilli będą z pewnością hitem na Twojej imprezie. Jak zrobić roladki z tortilli z serkiem? Przede wszystkim wyróżnia się tu bardzo kremowy, aromatyczny farsz, który przygotowaliśmy z ogólnodostępnych składników. Placki tortilli możesz kupić lub w bardzo prosty sposób wykonać w domu. Tortilla z serkiem to jeden z wielu sposobów na wykorzystanie tych popularnych placków. Roladki z tortilli z wykorzystaniem

Kuchnia Na Wypasie
Gozleme – pyszna przekąska z patelni 80

wcześniej i przechowywać w lodówce; ciasto po wyrośnięciu należy schować do lodówki przykryte folią (jeszcze urośnie, dlatego zostawiamy mu miejsce) i wyjmujemy z lodówki na 2 godziny przed przygotowaniem placków. Można też usmażyć placki i gotowe odgrzać w piekarniku. *w wersji wege dajemy ok. 12 sztuk posiekanych suszonych pomidorów, 2x więcej fety (200 g) i 3x więcej szpinaku

Poezja smaku