nawet kolację z wykorzystaniem placków tortilli. Osobiście uwielbiam śniadania takiego typu, można dowolnie kombinować z ulubionymi dodatkami i zawsze wychodzi coś pysznego. Polecam Składniki: – 2 jajka – 1 placek tortilli – 30g ulubionego sera twardego (u mnie cheddar i gouda) – dodatki wg smaku (u mnie kilka liści szpinaku i 2 plasterki łososia wędzonego) – zioła i przyprawy
Smaki Arminepietruszki- 2g Cebula w proszku- 1g Sól, pieprz czarny Tuńczyka odcisnąć z wody i dodać do jajek, majonezu, pietruszki i przypraw. Wymieszać dokładnie. Na patelni roztopić masło, nałożyć łyżką placki ( lub użyć foremek do jajek sadzonych). Smażyć do rumianego koloru. Smacznego. Makro w 100g
serzmiesemkoniec wsypać mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia mieszamy na jednolita masę. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju. Nakładać za pomocą łyżki porcje ciasta formujemy okrągły placek i smażymy na średnim ogniu z każdej strony na zloty kolor. Usmażone placuszki przekładamy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Pyszne z dżemem, miodem owocami sezonowymi. Smacznego
Andzia Pichcidokładnie mieszamy przy użyciu miksera. Masło powinno być miękkie, aby dobrze połączyło się z pozostałymi składnikami. Smażymy na dobrze rozgrzanej gofrownicy. Jeśli nie masz gofrownicy, z masy możesz usmażyć placki. Podajemy z twarożkiem. Twaróg ugniatamy widelcem, mieszamy z jogurtem. Koperek siekamy, dodajemy do twarożku. Doprawiamy. Mieszamy. Podajemy na gofrach
KucharzycaWytrawne racuchy drożdżowe z twarogiem i jarmużem to pomysł na sycące jarskie danie. Jarmuż pozostawiony na zimę w miejscu uprawy wczesną wiosną wytwarza młode ulistnione
Tajemnice Smakugrudek. Wystudzony biszkopt kroimy na dwa placyki. Do blaszki wkładamy jeden placek, nasączamy go połową kawy cappuccino i wykładamy na to połowę masy budyniowej, przykrywamy drugim plackiem, nasączamy go kawą i wykładamy drugą połowę masy. Biszkopty dzielimy na połówki i układamy w rzędach na sztorc. Polewa. Rozpuszczamy wodę z masłem. dodajemy do niego 2 i 1/2 szklanki mleka
Krylowa KuchniaTatar z ogórkiem kiszonym cebulką dobrze przyprawiony zawinięty w tortillę. Świetna propozycja jako przekąska na imprezę ale równie dobrze można przygotować na pyszna kolację. 12 sztuk 2 szt. placków tortilli 250 gramów mięsa wołowego na tatar 1 średnia cebula 2 duże ogórki kiszone kilka grzybków w occie 1 łyżka musztardy sól pieprz 2 łyżki oleju rzepakowego 3-4 łyżki(...)tatar dodajemy pokrojone warzywa, przyprawiamy musztardą, solą pieprzem, wlać wodę i olej. Wszystko dokładnie wyrabiamy aby składniki się połączyły. Farsz dzielimy na dwie równe części. Na blacie rozkładamy 2 placki tortilli na każdej rozkładamy równomiernie farsz zostawiając 1 cm margines i zwijamy w rulon. Tak przygotowaną tortillę zawijamy ściśle w folię spożywczą i wkładamy do lodówki
Andzia Pichcikwaśną śmietaną, lekko posolić, wbić jajko, wymieszać. Pomidory odsączyć, drobno pokroić, wmieszać w masę serową. Wykonanie Wyrośnięte ciasto wyłożyć na podsypaną mąką powierzchnię, rozpłaszczyć dłonią na cienki, prostokątny placek i podzielić na 6 równych prostokątów. Na środek każdego kawałka ciasta wyłożyć nadzienie. Boki wzdłuż dłuższej krawędzi złożyć i zagiąć do środka, następnie skleić ze sobą na końcach, tworząc kształt
niecodziennikparyrozsypać kawałki orzechów włoskich. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 o C ( z termoobiegiem ), piec 30 minut . Przestudzić. Na jeden placek wyłożyć masę budyniową, przykryć ją drugim plackiem. Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Ciasto pani Walewska najlepiej smakuje następnego dnia po zrobieniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pani Walewska (Pychotka) pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyPoszukiwania tego przepisu na ciasto ze śliwkami rozpoczęły się jeszcze w wakacje, kiedy to Agata przypomniała nam o tym cieście, które dawniej często było pieczone. Znalazł
niecodziennikparymieszając trzepaczką. Wlać rozmieszaną mąkę, nadal mieszając ugotować masę o konsystencji budyniu, do której wmieszać margarynę. Wykonanie Gorący budyń wylać na pierwszy placek, równomiernie rozprowadzić i przykryć drugim plackiem z karmelem orzechowym. Ciasto Snickers odstawić w chłodne miejsce, najlepiej na jeden dzień, aby nabrało wilgoci. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Snickers pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparywiśniową Naleśniki czekoladowo-twarogowe Puszyste pancakes z płatkami Naleśniki bezglutenowe ryżowo-kukurydziane N aleśniki kokosowe Placki ziemniaczane Bezglutenowe placuszki gryczane z bananami i polewą czekoladową Racuchy z bananami Amerykańskie naleśniki - pancakes
Passions hobbies lifeamerykańskie naleśniki. Mam dla Was dwie wersje: Pancakes klasyczne - niech Was nie zrazi ilość sody. Wcale jej nie czuć, a naleśniki wychodzą kosmicznie puszyste. Pancakes w wersji na puszyste placki śniadaniowe . Racuchy drożdżowe Świetną propozycją na śniadanie dla dzieci są racuchy drożdżowe, szczególnie jeśli uda Wam się włożyć do nich niespodziankę. Dzieciaki to uwielbiają. Podsyłam Wam przepis na racuchy
MamaOskarkapokrojone w słupki sól, pieprz Marynata do warzyw 4 łyżki sosu klonowego 2 łyżki słodkiego chilli sok z 1 limonki 1 łyżka świeżego startego imbiru cynamon szczypta dodatkowo 4 placki tortilla i ulubione sosy 1 rozkłócone jajko olej Piersi z kurczaka przekroić w połowie aby były cieńsze, lekko rozbić. Kiedy mamy mniejsze filety to muszą być 4 i tylko(...)Posypać solą i pieprzem wstawić do lodówki. Przygotować marynatę z podanych składników. Warzywa włożyć do miseczki dodać marynatę, wymieszać i wstawić pod przykryciem na 3h do lodówki. Na każdym placku rozłożyć kotlet, porcję marynowanych warzyw ciasno zwinąć . Łączenie posmarować roztrzepanym jajkiem. Dla pewności spiąć wykałaczką. Smażyć 5 minut na rozgrzanym oleju , następnie wstawić na 15 minut do rozgrzanego
gotuj ze mną