placki - 22990 przepisów (strona:512/1533)

Jajecznica w tortilli 99

nawet kolację z wykorzystaniem placków tortilli. Osobiście uwielbiam śniadania takiego typu, można dowolnie kombinować z ulubionymi dodatkami i zawsze wychodzi coś pysznego. Polecam Składniki: – 2 jajka – 1 placek tortilli – 30g ulubionego sera twardego (u mnie cheddar i gouda) – dodatki wg smaku (u mnie kilka liści szpinaku i 2 plasterki łososia wędzonego) – zioła i przyprawy

Smaki Armine
Placki tuńczykowe 200

pietruszki- 2g Cebula w proszku- 1g Sól, pieprz czarny Tuńczyka odcisnąć z wody i dodać do jajek, majonezu, pietruszki i przypraw. Wymieszać dokładnie. Na patelni roztopić masło, nałożyć łyżką placki ( lub użyć foremek do jajek sadzonych). Smażyć do rumianego koloru. Smacznego. Makro w 100g

serzmiesem
Placuszki twarogowe 129

koniec wsypać mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia mieszamy na jednolita masę. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju. Nakładać  za pomocą łyżki porcje ciasta formujemy okrągły placek i smażymy na średnim ogniu z każdej strony na zloty kolor. Usmażone placuszki przekładamy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Pyszne z dżemem, miodem owocami sezonowymi. Smacznego

Andzia Pichci
Jogurtowe gofry z twarożkiem koperkowym 100

dokładnie mieszamy przy użyciu miksera. Masło powinno być miękkie, aby dobrze połączyło się z pozostałymi składnikami. Smażymy na dobrze rozgrzanej gofrownicy. Jeśli nie masz gofrownicy, z masy możesz usmażyć placki. Podajemy z twarożkiem. Twaróg ugniatamy widelcem, mieszamy z jogurtem. Koperek siekamy, dodajemy do twarożku. Doprawiamy. Mieszamy. Podajemy na gofrach

Kucharzyca
Racuchy z twarogiem i jarmużem 76

Wytrawne racuchy drożdżowe z twarogiem i jarmużem to pomysł na sycące jarskie danie.  Jarmuż pozostawiony na zimę w miejscu uprawy wczesną wiosną wytwarza młode ulistnione

Tajemnice Smaku
Ciasto góra lodowa (przepis na dużą blaszkę) 101

grudek. Wystudzony biszkopt kroimy na dwa placyki. Do blaszki wkładamy jeden placek, nasączamy go połową kawy cappuccino i wykładamy na to połowę masy budyniowej, przykrywamy drugim plackiem, nasączamy go kawą i wykładamy drugą połowę masy. Biszkopty dzielimy na połówki i układamy w rzędach na sztorc. Polewa. Rozpuszczamy wodę z masłem. dodajemy do niego 2 i 1/2 szklanki mleka

Krylowa Kuchnia
Rollsy z tortilli z tatarem wołowym 109

Tatar z ogórkiem kiszonym cebulką dobrze przyprawiony  zawinięty w tortillę. Świetna propozycja jako przekąska na imprezę ale równie dobrze można przygotować na pyszna kolację. 12 sztuk 2 szt. placków tortilli 250 gramów mięsa wołowego na tatar 1 średnia cebula 2 duże ogórki kiszone kilka grzybków w occie 1 łyżka musztardy sól pieprz 2 łyżki oleju rzepakowego 3-4 łyżki(...)tatar dodajemy pokrojone warzywa, przyprawiamy musztardą, solą pieprzem, wlać wodę i olej. Wszystko dokładnie wyrabiamy aby składniki się połączyły. Farsz dzielimy na dwie równe części. Na blacie rozkładamy 2 placki tortilli na każdej rozkładamy równomiernie farsz zostawiając 1 cm margines i zwijamy w rulon. Tak przygotowaną tortillę zawijamy ściśle w folię spożywczą i wkładamy do lodówki

Andzia Pichci
Chaczapuri z suszonymi pomidorami 76

kwaśną śmietaną, lekko posolić, wbić jajko, wymieszać. Pomidory odsączyć, drobno pokroić, wmieszać w masę serową. Wykonanie Wyrośnięte ciasto wyłożyć na podsypaną mąką powierzchnię, rozpłaszczyć dłonią na cienki, prostokątny placek i podzielić na 6 równych prostokątów. Na środek każdego kawałka ciasta wyłożyć nadzienie. Boki wzdłuż dłuższej krawędzi złożyć i zagiąć do środka, następnie skleić ze sobą na końcach, tworząc kształt

niecodziennikpary
Pani Walewska (Pychotka) 88

rozsypać kawałki orzechów włoskich. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 o C ( z termoobiegiem ), piec 30 minut . Przestudzić. Na jeden placek wyłożyć masę budyniową, przykryć ją drugim plackiem. Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Ciasto pani Walewska najlepiej smakuje następnego dnia po zrobieniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pani Walewska (Pychotka) pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Ciasto ze śliwkami 87

Poszukiwania tego przepisu na ciasto ze śliwkami rozpoczęły się jeszcze w wakacje, kiedy to Agata przypomniała nam o tym cieście, które dawniej często było pieczone. Znalazł

niecodziennikpary
Ciasto Snickers 91

mieszając trzepaczką. Wlać rozmieszaną mąkę, nadal mieszając ugotować masę o konsystencji budyniu, do której wmieszać margarynę. Wykonanie Gorący budyń wylać na pierwszy placek, równomiernie rozprowadzić i przykryć drugim plackiem z karmelem orzechowym. Ciasto Snickers odstawić w chłodne miejsce, najlepiej na jeden dzień, aby nabrało wilgoci. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Snickers pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Naleśniki i placki 122

wiśniową       Naleśniki czekoladowo-twarogowe       Puszyste pancakes z płatkami      Naleśniki bezglutenowe ryżowo-kukurydziane      N aleśniki kokosowe    Placki ziemniaczane      Bezglutenowe placuszki gryczane z bananami i polewą czekoladową      Racuchy z bananami      Amerykańskie naleśniki - pancakes

Passions hobbies life
Śniadanie bez pieczywa 93

amerykańskie naleśniki. Mam dla Was dwie wersje: Pancakes klasyczne - niech Was nie zrazi ilość sody. Wcale jej nie czuć, a naleśniki wychodzą kosmicznie puszyste. Pancakes w wersji na puszyste placki śniadaniowe . Racuchy drożdżowe Świetną propozycją na śniadanie dla dzieci są racuchy drożdżowe, szczególnie jeśli uda Wam się włożyć do nich niespodziankę. Dzieciaki to uwielbiają. Podsyłam Wam przepis na racuchy

MamaOskarka
Chrupiąca Tortilla z kurczakiem i marynowanymi warzywami 84

pokrojone w słupki sól, pieprz Marynata do warzyw 4 łyżki sosu klonowego 2 łyżki słodkiego chilli sok z 1 limonki 1 łyżka świeżego startego imbiru cynamon szczypta dodatkowo 4 placki tortilla i ulubione sosy 1 rozkłócone jajko olej Piersi z kurczaka przekroić w połowie aby były cieńsze, lekko rozbić. Kiedy mamy mniejsze filety to muszą być 4 i tylko(...)Posypać solą i pieprzem wstawić do lodówki. Przygotować marynatę z podanych składników. Warzywa włożyć do miseczki dodać marynatę, wymieszać i wstawić pod przykryciem na 3h do lodówki. Na każdym placku rozłożyć kotlet, porcję marynowanych warzyw ciasno zwinąć . Łączenie posmarować roztrzepanym jajkiem. Dla pewności spiąć wykałaczką. Smażyć 5 minut na rozgrzanym oleju , następnie wstawić na 15 minut do rozgrzanego

gotuj ze mną

Proponowane wyszukiwania