połączyć z melonem uprzednio pokrojonym w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzać minimalną ilość tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać odpowiednie porcje ciasta . (1 łyżka stołowa = 1 placuszek.) Placki należy smażyć z obu stron do lekkiego zarumienienia się. Podawać z ulubionymi dodatkami
Di gotujewierzchu znajduje się około 300 kalorii. Natomiast w 100 gramach z kruszonką będzie już około 75 kalorii więcej. Ciasto drożdżowe może być pieczone w blasze i stanowić tak zwany placek drożdżowy. A może być również wykorzystywane do stworzenia innych wyrobów cukierniczych na bazie drożdży, np. pączków, obwarzanków, czy nawet drożdżowych faworków. Jeśli szukasz przepisu na pyszne ciasto drożdżowe
ProstePesto.plwszystko posyp odcedzoną kukurydzą, połóż kilka liści pietruszki, dodaj 2 kleksy hummusu oraz posyp wegańskim parmezanem. Zawiń lewy i prawy bok do środka, podobnie zawiń górną część. Teraz zwiń placek w rulon. Na koniec rozgrzej patelnię i podpiekaj na sucho Twoje burrito, po 2 minuty z każdej strony aż lekko zbrązowieje. RAZEM: 1959 kcal
365 dni dookoła kuchniKaszanka zapiekana w tortilli to pyszny pomysł na przekąskę albo nawet na obiad. Tak nietypowe podanie naszej polskiej kaszanki w meksykańskim placku. Miałam gotowe placki tortilli i takich też użyłam. To jest pomysł na ekspresowy obiad chociażby po pracy. Taką tortillę a’la quesadilla można podać z ogórkiem konserwowym. Podałam tu składniki na 1 porcję. Miałam … Czytaj
Pieprzyć z Fantazjąsobie takie pyszności zrobiliśmy i wszystkim polecamy. Piwo karmelowe w tych plackach sprawdziło się znakomicie. Z owocami smakują wyśmienicie, z konfiturą czy powidłami też będą przepyszne. Polecam gorąco. Piwne racuszki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewrocławskiej przyprawy sól ,pieprz ,olej do smażenia wszystkie składniki dajemy do jednego pojemnika i mieszamy łyżką lub mikserem . Potem rozgrzewamy olej na patelni i na ciepłym olej kładziemy łyżką placki ,smażymy z jednej i drugiej strony, polewamy śmietaną i posypujemy cukrem, lub jogurtem wymieszanym z odrobiną czosnku. Jak kto lubi
Moje WyrobyŚwiętach nie macie jeszcze dość jajek, to polecam wykonanie kotletów jajecznych z dodatkiem brokuła. To świetne bezmięsne i bezglutenowe rozwiązanie na szybki, pełnowartościowy i smaczny obiad. Składniki (na 10 placków): 5 jajek ugotowanych na twardo mały brokuł (ok. 250 g) duże jajko łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego pół łyżeczki mielonej kozieradki sól pieprz olej do smażenia Brokuła podzielić na różyczki. Głąba(...)dodać do brokuła, dodać świeże jajko. Całość dokładnie wymieszać ręką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę podzielić na 10 części. Każdą z nich uformować w okrągłe lub podłużne placki o grubości ok. 1 cm. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Najlepiej smakują świeżo usmażone. Podałam je z ziemniakami i koperkiem oraz surówką z selera
Weekendy w domu i ogrodzieodmienność tych ciast jest bardzo bogata . Cieszą się one dużą popularnością , ze względu na łatwość i szybkość ich przygotowania. Z ciasta ucieranego wypieka się różnego rodzaju baby i placki, keksy, spody do ciast owocowych i in. Do składników tych ciast zaliczamy: mąkę, jaja, tłuszcz, cukier, a nawet mleko lub śmietanę lub wodę, środki spulchniające tj. soda, czy proszek
SmartBake.plłyżki zsuwamy je na rozgrzany olej. Spłaszczamy i smażymy po 3 minuty z każdej strony, do zrumienienia. U mnie najmniejsza moc dużego palnika. W razie potrzeby regulujemy moc płomienia (placki nie mogą zbyt szybko się przypiekać, bo w środku pozostaną surowe). Odkładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podajemy jako dodatek do obiadu lub np. z majonezem wymieszanym
cool and mintyRacuszki jogurtowe z jabłkami Puszyste i niezwykle delikatne placki na jogurcie naturalny z dodatkiem soczystych jabłuszek. Niebo w ustach! Składniki: 250g gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka szczypta soli 1 łyżeczka cukru 6 pełnych łyżek mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 jabłko olej do smażenia cukier puder do posypania *** Jajka rozbijamy do miseczki
Blog z Apetytemodsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym i posypać cukrem pudrem. Racuchy drożdżowe z jabłkami - dodatkowe informacje: (*) Ciasta nie odstawiam na dłuższy czas do wyrośnięcia i pomimo tego placki zawsze są mięciutkie oraz puszyste. (**) Temperaturę oleju należy kontrolować i uważać, aby racuchy za szybko nie rumieniły się, bo mogą być surowe w środku
Di gotujewiem jak Wy, ale coś czuję, że mimo małego szkraba u boku, po zakończeniu kwarantanny, na wadzę zobaczę kilka zbędnych kilogramów więcej. Świeże chleby, placki, naleśniki, ciasta, to nie zniknie. I choć wiem, że biała mąka to złooo, nie potrafię odmówić szybkiej alternatywy dla kanapek czy jajecznicy. Szczególnie, gdy jest to takie smaczne i proste! Dziś tradycyjnie, z jabłkami
Słodkie Przyjemnościmisce roztrzepujemy jajka, solimy, pieprzymy. Dodajemy pokrojony szczypiorek oraz szynkę, całość mieszamy. Wlewamy olej narozgrzaną patelnię i przelewamy nasze rozmieszane jajka. 2. Smażymy przez chwilę a następnie przerzucamy naszego placka na drugą stronę. Posypujemy serem układamy plastry pomidora, przykrywamy tortillą i chwilę smażymy. 3. Przekładamy znowu na drugą stronę i zaginamy brzegi tortilli chwilę przytrzymując żeby się nie rozwinęła
karolgotuje