placki - 22990 przepisów (strona:507/1533)

Racuchy drożdżowe z jabłkami 75

stronę na średnim ogniu i przewracamy na drugą. Uważajcie żeby nie przypalić, ale żeby też ciasto nie było surowe, dlatego ważna jest, aby dokładać tłuszcz do smażenia bo placki go wciągają. Usmażone odłożyć na ręcznik papierowy, aby zebrało nadmiar tłuszczu i posypać cukrem pudrem. Spożyć najlepiej w ciągu 1 dnia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Racuchy drożdżowe z jabłkami 110

stronę na średnim ogniu i przewracamy na drugą. Uważajcie żeby nie przypalić, ale żeby też ciasto nie było surowe, dlatego ważna jest, aby dokładać tłuszcz do smażenia bo placki go wciągają. Usmażone odłożyć na ręcznik papierowy, aby zebrało nadmiar tłuszczu i posypać cukrem pudrem. Spożyć najlepiej w ciągu 1 dnia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto "Kora orzechowa" 128

Kawę łączymy z alkoholem i nasączamy delikatnie ciastka Delicje. Ciastka układamy na masę budyniową czekoladą do dołu (lekko wciskamy je w krem). Na ciastka wykładamy pozostałą część kremu. Przykrywamy plackiem kokosowo-orzechowym. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody, odstawiamy do wystudzenia. Brzoskwinie z puszki kroimy na plasterki. Układamy je na wierzchu placka. Zalewamy całość tężejąca galaretką i wkładamy

psgotujemy
Placki z kiszonej kapusty 53

szklanki mąki pszennej 500 ml zsiadłego mleka (zamiennie można użyć 350 ml wody lub mleka) 2 jajka pieprz  sól (opcjonalnie) olej rzepakowy (przepis na około 15 placków) Kapustę drobno szatkujemy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej resztę składników, dokładnie mieszamy. Na rozgrzany olej wykładamy łyżką ciasto, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na średnim ogniu, do zrumienienia(...)Artykuł Placki z kiszonej kapusty pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Roladki z tortilli 84

Bardzo prosta i szybka przekąska, która może trochę urozmaicić świąteczne menu. Delikatne, rozpływające się w ustach roladki sprawdzą się idealnie. składniki: 4 -5  placków  tortilli pełnoziarnistej 600 g serka kanapkowego  naturalnego 150 g serka koziego do smarowania 6 pomidorów suszonych papryka czerwona szpiczasta 30 g sera cheddar połowa papryczki chili Serek kanapkowy mieszamy razem z serkiem kozim(...)Paprykę, papryczkę chili  i suszone pomidory siekamy bardzo drobno. Ser cheddar ścieramy na tarce. Wszystkie składniki dodajemy do masy serowej i dokładnie mieszamy. Smarujemy placki tortilla dość grubo i zwijamy w rulon lekko ściskając. Rulony z tortilli zawijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. Następnie kroimy w grubsze lub cieńsze plastry

noteskulinarnyfiga
Makowiec japoński w płaszczyku 65

Polewamy roztopionym, przestudzonym masłem, wyrabiamy minutę. Przykrywamy ręcznikiem i odstawiamy na 40 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę oprószoną mąką i dzielimy na pół. Każdy z placków rozwałkowujemy na prostokąt. 4. Mak zalewamy gorącym mlekiem, dodajemy masło, aby się rozpuściło i odstawiamy na 10 minut. 5. Obrane jabłka ścieramy na tarce na grubych oczkach. Bakalie przepłukujemy gorącą wodą(...)odsączamy. Bakalie, jabłka oraz amaretto dodajemy do masy makowej. Słodzimy miodem. Na koniec dodajemy mannę, jajka i mąkę. Dokładnie mieszamy. 6. Na każdy placek rozkładamy połowę masy. Możemy zrolować jak roladę, albo skleić tylko brzegi ciasta, aby masa makowa pozostała w środku. Następnie owijamy w papier do pieczenia, zostawiając wokół rolady ok 1 cm luzu. Możemy również piec

Kuchnia Na Wypasie
Kryzys - proste ciasto z kakao i jednym jajkiem 77

składników często obecnych w domu i nie wymaga specjalnego nakładu sił. Dzisiaj podrasowałam odrobinę jego wersję podstawową, wykończając ciasto warstewką powideł śliwkowych z orzechową posypką, nadaje to zupełnie zwyczajnemu plackowi całkiem przyjemny wygląd. Smak sam  w sobie jest wspaniały, naprawdę małym wysiłkiem i bez wyszukanych dodatków uzyskujemy nieomal wykwintny deser, nawet na odświętnym stole się sprawdzi. Kryzys zaś(...)domu tak późno, że zasypiam w fotelu niemal  w pięć minut. Stąd pomysł na przygotowanie obowiązkowego niedzielnego ciasta bez napinki i zbędnego tracenia energii. To taki trochę placek bez pracy, który znajdziecie na blogu, ale w ciemnej odsłonie. Ciasto  na czas kryzysu energetycznego. Serdecznie zapraszam do wypróbowania.   Przygotujcie: - 2 szklanki mąki tortowej - 2 łyżki ciemnego kakao

I tu będę miała takie te
Drożdżowa gwiazda betlejemska z makiem 95

średnicy 25 cm. Dużą blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na niech pierwszy okręć ciasta drożdżowego i rozsmaruj po nim 1/3 przygotowanej masy makowo – bakaliowej. Przykryć kolejnym plackiem i powtórzyć czynność jeszcze dwukrotnie. Wierzch zwieńczyć ostatnim krążkiem ciasta już bez masy. Makowiec ponacinaj nożem 16 razy, nie docinając do środka – w ten sposób powstanie upragniony kształt makowej gwiazdy(...)pieczenia. U\u0142\u00f3\u017c na niech pierwszy okr\u0119\u0107 ciasta dro\u017cd\u017cowego i rozsmaruj po nim 1\/3 przygotowanej masy makowo - bakaliowej. Przykry\u0107 kolejnym plackiem i powt\u00f3rzy\u0107 czynno\u015b\u0107 jeszcze dwukrotnie. Wierzch zwie\u0144czy\u0107 ostatnim kr\u0105\u017ckiem ciasta ju\u017c bez masy.","text":"Du\u017c\u0105 blaszk\u0119 wy\u0142\u00f3

ProstePesto.pl
Domowy kebab w tortilli 91

tortilli zrobiony samemu w domu to zawsze świetna alternatywa i wiemy co jemy. Fast food który w prosty i smaczny sposób przygotujesz samodzielnie w domu. 3 porcje 3 placki tortilli 300 gramów mięsa z uda kurczaka bez skóry i kości Przyprawa typu kebab gyros Kawałek kapusty pekińskiej kilka pomidorków koktajlowych kawałek ogórka zielonego pół cebuli czerwonej Sos 3 łyżki(...)zamarynować w oleju i przyprawie i odstawić na godzinkę. Kapustę pekińską poszatkować, pomidorki pokroić na połowę lub w ćwiartki, ogórka pokroić w półplasterki, cebulę w cienkie piórka. Na każdym placku tortilli rozłożyć warzywa i mięso polać sosem. Nie przesadzajmy jednak z ilością składników bo będzie ciężko zwinąć tortillę w rulon. Następnie boki tortilli zawinąć do środka i i zawijać

Andzia Pichci
Jogurtowe placki z mango 72

Szybkie, pyszne placuszki na deser czy śniadanie? jak byście woleli? My zjedliśmy a właściwie pochłonęliśmy na śniadanie, na lepszy początek dnia. Były pyszne, były super i wszystkim polecam. Jogurtowe placki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Gulasz z cielęciny 81

gulasze, ten z pewnością przypadnie Wam do gustu, tym bardziej, że nie wymaga on długiego gotowania mięsa. Czas, w którym gulasz z cielęciny się gotował, wykorzystaliśmy na zrobienie złocistych placków ziemniaczanych, których nie jedliśmy od bardzo dawna, w ten sposób na obiad zjedliśmy danie obiadowe lepsze niż w restauracjach. Udostępnij Gulasz z cielęciny – składniki 500 g cielęciny na gulasz(...)mieszaninę wlać do garnka z gulaszem, zagotować, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gulasz z cielęciny można podawać np. z kaszą gotowaną na sypko, ziemniakami z wody lub plackami ziemniaczanymi . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Gulasz z cielęciny pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Spiralne maczki 73

mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia, masła, żółtka i soku z cytryny. Zagniecione ciasto wstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie na oprószonej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto na duży placek o grubości ok 0,5 cm. Na rozwałkowanym placku wykładamy po całości masę makową. Ciasto zawijamy w ciasny rulon, a następnie kroimy na kawałki o grubości

Niezły Młynek
Racuchy na kefirze z gruszkami i miodem 94

połączyć z jabłkami. Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek. Ciasto nabierać łyżką stołową i kłaść na uprzednio rozgrzany olej. Racuchy smażyć z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym i posypać cukrem pudrem lub polać odrobiną miodu

Di gotuje
Bułeczki drożdżowe z kwaśnym dżemem 104

składników przygotowujemy ciasto jak przepisie, pomijamy czekoladę i cukier puder. 2. Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę oprószoną mąką, następnie dzielimy na dwie części. Następnie każdą rozwałkowujemy na cienki owalny placek. 3. Jeden smarujemy dżemem i posypujemy bakaliami, zostawiając wokół centymetr czystego ciasta. Przykrywamy drugim plackiem, zlepiamy brzegi, a następnie za pomocą radełka kroimy na 3 cm paski. 4. Każdy

Kuchnia Na Wypasie
Gulasz z cielęciny 89

gulasze, ten z pewnością przypadnie Wam do gustu, tym bardziej, że nie wymaga on długiego gotowania mięsa. Czas, w którym gulasz z cielęciny się gotował, wykorzystaliśmy na zrobienie złocistych placków ziemniaczanych, których nie jedliśmy od bardzo dawna, w ten sposób na obiad zjedliśmy danie obiadowe lepsze niż w restauracjach. Udostępnij Gulasz z cielęciny – składniki 500 g cielęciny na gulasz(...)mieszaninę wlać do garnka z gulaszem, zagotować, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gulasz z cielęciny można podawać np. z kaszą gotowaną na sypko, ziemniakami z wody lub plackami ziemniaczanymi . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Gulasz z cielęciny pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania