Dziś truskawkowego szaleństwa ciąg dalszy :) Tym razem mam dla Was placuszki z kaszy manny i płatków owsianych z musem truskawkowym, czyli kolejne szybkie i zdrowe śniadanie
Cynamonowe szczęścieLubię placki! I chyba jadłabym je we właściwie wszystkich możliwych wariacjach. Te prezentowane dziś przeze mnie są tak dla ograniczających w swojej diecie gluten, jak i ciekawym smakołykiem w przekąszaniu tradycyjnym. ;) Szybkie w przygotowaniu, podawane na kąski z sosem tzatziki - serdecznie polecam. :) 1 szklanka kaszy jaglanej Kupiec 1 duże, dojrzałe awokado ok. 150g filetu z piersi kurczaka
Kuchenna KontrrewolucyaSzpinakowe placki z ricotty; z suszonymi pomidorami; pomidor, keczup Czasami warto łamać schematy i całkiem dobrze to wychodzi, i to jakie grubasy :D Cały dzień po za domem, bo w końcu trzeba przełamać te kilkudniowe lenistwo xd Potwierdza się po raz kolejny zasada, Natalia ma czas, ma.. to już ta godzina? :O Jej, nie wiem kiedy zaczęłam się
More food, love and dreamsmałą chwilę wolnego, więc mogę coś ugotować. Dziś królują piersi z kurczaka uwielbiane przez dzieci i nie tylko. Sposobów na jej podanie jest całe mnóstwo, dziś będą pod postacią placków z przyprawami, świeżą pietruszką, aby były bardziej delikatne, puszyste dodaję ubite białka. Robi się je szybko, także polecam! SKŁADNIKI : 40 dag fileta piersi z kurczaka 2 jajka(...)żółtka, mąkę, posiekaną cebulę, czosnek, przyprawy oraz posiekaną natkę pietruszki. Schłodzimy przez ok 15 minut w lodówce. Mięsną masę łączymy z ubitymi białkami. Na rozgrzany olej kładziemy łyżką niewielkie placki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone kładziemy na ręcznik papierowy po czym posypujemy parmezanem i gorące podajemy. Szybko, smacznie, bogate w smaku oraz inaczej :) Polecam Basia
Basia w kuchninaturalny i pokruszoną fetę. Całość wymieszać i doprawić pieprzem. Nie ma potrzeby dodawania soli, bo feta jest wystarczająco słona. Jagnięcinę można skropić kremem balsamicznym. Podawać z sosem tzatziki i plackami ziemniaczanymi lub opiekanymi batatami. Smacznego
DefinicjaSmakusię bąbelki przekręcić na drugą stronę. Placuszki powinny mieć ciemnozłoty koloro ( ze względu na użycie mąki pełnoziarnistej placuszki będą ciemniejsze niż zwykle). 5. Na talerzu układać : serek, syrop, jeżyny, placek, serek, syrop, jeżyny itd. Smacznego
DefinicjaSmakuKakaowe placki cukiniowe z jogurtem naturalnym i gorzką czekoladą, oraz morelami Dziwnie się czasem życie układa, całkiem niespodziewanie, budząc się rano nie wiemy gdzie i jak zakończy się nasz dzień, czasami będzie to rutyna, a czasami coś nas zaskoczy :) Ask Facebook
More food, love and dreamsMłoda kapusta nie wymaga za wiele obróbki cieplnej aby była pyszna, zresztą na surowo też jest obłędna. Dzisiaj dołożyłam do niej szpinak, który uwielbiam i w rezultacie pyszne placki, prawie kotlety cieszyły nasze brzuchy. Zróbcie sobie koniecznie, wszystkim zasmakuje. Placuszki z młodej kapusty ze szpinakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewyrosnięcia, aż podwoi obiętość. Potem ciasto ponownie zagnieść i podzielić na mniej więcej równe części, u mnie 12. Każdą część ciasta uformować w kulkę a następnie spłaszczyć na placek i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Ja ułożyłam(...)dużej blaszce z piekarnika ponieważ bułki jeszcze urosną. Ponownie odstawić do wyrośnięcia na ok 20-30 minut. Truskawki opłukać usunąć szypułki, rabarbar drobniutko pokroić. Gdy ciasto podrośnie w każdym placku zrobić wgłębienie dnem szklanki. W każde wgłębienie włożyć truskawki i kawałeczki rabarbaru. Brzegi bułeczek posmarować białkiem, całość posypać tartymi migdałami. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 160-170 C i piec
Monia miesza i gotujetruskawek smakują wyśmienicie. Ich zaletą jest to, że smaży się je na teflonowej patelni, bez tłuszczu. Możemy przygotować je na śniadanie, obiad czy podwieczorek. Polecam Post Placki jogurtowe z truskawkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujePolecam przepyszny, szybki dżemik truskawkowy bardzo naturalny bez żelatyny, mąki itp. Idealny na placki, chałkę, albo jako dodatek do gofrów, lodów, naleśników, twarogu, makaronu itp. Czytaj więcej
Ana Mari's worldrodzaj ciasta ponownie dzielimy na pół (resztę zawijamy w folię spożywczą, żeby nie obeschło) i rozwałkowujemy bardzo cieniutko, podsypując lekko mąką. 5. Wykrawamy kształty foremkami lub zostawiamy duży placek, taki też jest świetny, można go później wdzięcznie połamać. Można też zrobić takie jak ja i Anna Maria, wielkości talerzyka do filiżanki, dowolność jest jak najbardziej wskazana(...)parafrazując modny obecnie, pretensjonalny slang - personalizujemy kształt krakersa ;) 6. Surowe krakersy przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy solą morską lub czarnuszką, można lekko docisnąć przeprawy do placków. 7. Pieczemy bez termoobiegu, ok. 8-12 minut, trzeba pilnować, żeby krakersy się nie przypaliły lub osiągnęły taki stopień zbrązowienia, jaki lubimy
Kuchnia Prezydentowejfolią i zostawiamy na ok. 20-30 minut do wypoczęcia. 4. Rozwałkowujemy ciasto partiami na bardzo cienkie placki, podsypując lekko mąką, żeby się nie kleiło. Z placków wykrawamy radełkiem lub grubym nożem paski szerokości ok. 4-5 cm (nie powinny być dłuższe niż średnica naczynia, w którym będą się smażyć), formujemy faworki lub dowolne kształty z pasków
Kuchnia Prezydentowejminut. Gotowy placek szpinakowy studzimy. Serki i twaróg dokładnie mieszamy z posiekanym koperkiem i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Rozsmarowujemy go na wystudzonym placku. Na serku równomiernie układamy plastry łososia. Zwijamy jak roladę. Roladę mocno owijamy folią do żywności. Chowamy do lodówki na kilka godzin. Następnie kroimy w grube plastry
Bon Appetit MałgorzatyPyszne chrupiące placki o wyrazistym smaku, który zawdzięczają dodatkowi cebuli, czosnku i ziół. Z dodatkiem łagodnego i lekko orzeźwiającego dipu jogurtowego ze świeżym ogórkiem i miętą smakują doskonale. Razem stanowią naprawdę zgrany duet.” Czytaj więcej
Wiem co jem